Bana görede Larry güvenilir değil şunun şurasında sezon finaline 1 bölüm kaldı göreceğiz.Ben bu dizide Alex güvenilir biri değil o yüzden sevmiyorum.Yoksa sen dediğinin bununla alakası yok.
Bana görede Larry güvenilir değil şunun şurasında sezon finaline 1 bölüm kaldı göreceğiz.Ben bu dizide Alex güvenilir biri değil o yüzden sevmiyorum.Yoksa sen dediğinin bununla alakası yok.
13. Bölümü sezon finali izledim
Güzel bir sezon finaliydi, 2.dönemi merakla bekliyorum.
Eksikleri olmasına rağmen ilk sezon için iyi buldum diziyi, ileriki sezonlarda kaliteyi yükselterek devam edeceğini düşünüyorum.
Red'in yemekhaneden kovulduktan sonra intikam planıyla insanların canıyla oynaması korkunçtu,daha kötüsüde olabilirdi.Bu durum hapishane hayatının uzamasınada yol açabilir ama beni en çok etkileyen kısmı yemek sırasında beklerken öğününü alamaması oldu.Etme bulma dünyası aynısını dizinin ilk bölümlerinde Piper'e yapmıştı.
Hapishanede çıkan yangın sonrası Bennett ve sevgilisinin yakınlaşması iyiydi, kıza karşı hala boş olmadığını öğrendik. Bennett umarım çocuğuna da sahip çıkar.
Piper'in bu bölümde başına gelmedik kalmadı önce duşta Pensatucky'in jiletli saldırısına maruz kaldı,daha sonra Alex'in sevgilisi Larry'le konuşması sonucu terk edildi ve en sonunda da Mr.Healy'nin yaptığı puştluk sonrası tekrar Pensatucky'in saldırısına karşılık verip öldüresiye dövdü.
Pensatucky çok iticisin keşke ölsen.
9/10
Larry Piper'in yanında çocuk gibi kalıyor,birde @destere'ye soralım.
bende iki kızın yakınlaşmasını sevmem ama yakınlaştıkları bölümlerde biz iki kız görünce daha mutlu oluyoruz yani lary gibi bir baltanın görüntüyü kirletmesindense alex in piperla olması daha iyi, yani sözkonusu larry ise ben piperla oynaşanın alex in olmasından yanayım )Forumca ikiye bölündük herhalde Larry ve Alex arasında.
Benim tercihim de Larry tabii ki. Zaten iki kızın birlikte olması gibi bir şeyi istediğim dizi veya film olmamıştır ki hele o iki kişiden biri Alex gibi itici bir kadınsa.
değerlendirmen harika olmuşORANGE IS THE NEW BLACK - 1.SEZON GENEL YORUMUM
prison break'i izlerken son sezonun sonlarında sara hapse girdiğinde sadece 1-2 bölüm geçmişti ve o ortamı da biraz tanıtsalar istemiştim. orange is the new black biraz ilişkiler üstüne kurulu olsa da flashbacklerle zaman içerisinde kimin neden orada bulunduğunu öğreniyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 36430
bi' kere çok çeşitli kadın profilleri var dizide... yan karakterler olarak nitelendirebileceğimiz bu karakterlerin hayatına kısa kısa bakışlar atmamız aslında bize iyi ve kötünün nasıl içiçe olduğunu ispatlamıyor da neyi ispatlıyor? hepsinin kendine özgü nedenler var ve empati kurmamak imkansız.
diğer yandan dizi bence birçok insanın sandığı gibi "beyaz kadın dramı" falan değil. evet öyle gibi başlıyor ama ilerleyen bölümlerde asıl karakterimiz piper'ın nasıl da farklı biri olduğunu-yada tam tersi aslında hep öyle ama modern dünyaya nasıl uyum sağladığını- görüyoruz. bunu özellikle alex'le olan ilişkisinden anlayabiliriz bence.
bu arada ilk bölümlerdeki "fazla" cinselliğin dikkat çekmek amacı ile stratejik bir şey olduğunu düşünüyorum, nitekim bu da diğer bölümlerde daha yerinde ve dozunda cinsellikle dengeleniyor. ilk bölümlerdeki cinsellik beni biraz rahatsız etti, fakat diziyi izlemeye devam ettiğimde buna deydiğini gördüm..
soundtrackin bir dizi için ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için de ayrı bir övgüyü hak ediyor yapım. açılış jeneriğinden tutun da bölüm sonlarındaki müziklere kadar şarkı ve sahne müziği seçimleri tek kelimeyle 10 numara bence.
@OzaN @destere @sürgünüm @Çiğdem- @Ahmad @Forumdash
özellikle senin beğenmene çok sevindim , kolay beğenmiyorsun bazen yazıcam bundan sonra mrk etmedeğerlendirmen harika olmuş
hep böyle geniş yorumlar bekliyoruz senden
Uyum konusunda,Larry'in Piper'in yanında ergen durduğunda aynı fikirdeyiz.Ben finali izleyip izlemediğimi unuttum şimdi
Neyse bence Piper ve Larry yakışmıyor. Larry çok ergenik duruyor Piper'ın yanında Alex ile Piper muhteşem bir çift Keşke ayrılmasalardı @sürgünüm
Cinsellik konusunda mı ayrı fikirlere düştünüz anlamadım ama ben uyum konusunda yorum yaptım
Amerikan pastasın'da da izlemiştim. Hem oyunculuk hem de tip olarak adam yerinde saymiş. Bi ozamanlardan resim video bulalım yine Larry'i görürsün karşindaUyum konusunda,Larry'in Piper'in yanında ergen durduğunda aynı fikirdeyiz.
bitirdinmi orange ı ?Amerikan pastasın'da da izlemiştim. Hem oyunculuk hem de tip olarak adam yerinde saymiş. Bi ozamanlardan resim video bulalım yine Larry'i görürsün karşinda
Evet gitmeden bitirmiştim de yorum yaptimi hatırlayamadımbitirdinmi orange ı ?
yapmamışsın, sende hızlı gitmişsin benim gibi arkadaşlarla haftada iki bölüm izliyorduk ban aldığımda iki günde hepsini izlemiştimEvet gitmeden bitirmiştim de yorum yaptimi hatırlayamadım
Benim gittiğim hafta bitmitirecektik forumcak. Ben geceleri izlediğimden unutmuşum yorum yazmayayapmamışsın, sende hızlı gitmişsin benim gibi arkadaşlarla haftada iki bölüm izliyorduk ban aldığımda iki günde hepsini izlemiştim
Benim gittiğim hafta bitmitirecektik forumcak. Ben geceleri izlediğimden unutmuşum yorum yazmaya
Finale dair tek hatırladiğim sahne;
Piper'ın şu dinci kıza yumrukları geçrdiği sahne
Evet ses tonu benimde ilgimi çekiyor.Bugulu bi ses tonu var dicem olmayacak, sesi kısık dicem olmayacak.Tuhaf bi ses tonu var gerçekten Konuşssa da bağirsa da aynı hepo kız haketmişti evet son sahnede o kızı kafayı gözü dağıttı ama aynı kızın ölmesinide istemem çok renkli bir karakter mutlaka dizide olmalı ses tonuda çok hoş
kısaca ona biz seksi bir ses tonu var kızın diyelimEvet ses tonu benimde ilgimi çekiyor.Bugulu bi ses tonu var dicem olmayacak, sesi kısık dicem olmayacak.Tuhaf bi ses tonu var gerçekten Konuşssa da bağirsa da aynı hep
Şimdi yorumunu yeni gördüm de, ben bu yorumu Ekşi Sözlük'te de görmüştüm.ORANGE IS THE NEW BLACK - 1.SEZON GENEL YORUMUM
prison break'i izlerken son sezonun sonlarında sara hapse girdiğinde sadece 1-2 bölüm geçmişti ve o ortamı da biraz tanıtsalar istemiştim. orange is the new black biraz ilişkiler üstüne kurulu olsa da flashbacklerle zaman içerisinde kimin neden orada bulunduğunu öğreniyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 36430
bi' kere çok çeşitli kadın profilleri var dizide... yan karakterler olarak nitelendirebileceğimiz bu karakterlerin hayatına kısa kısa bakışlar atmamız aslında bize iyi ve kötünün nasıl içiçe olduğunu ispatlamıyor da neyi ispatlıyor? hepsinin kendine özgü nedenler var ve empati kurmamak imkansız.
diğer yandan dizi bence birçok insanın sandığı gibi "beyaz kadın dramı" falan değil. evet öyle gibi başlıyor ama ilerleyen bölümlerde asıl karakterimiz piper'ın nasıl da farklı biri olduğunu-yada tam tersi aslında hep öyle ama modern dünyaya nasıl uyum sağladığını- görüyoruz. bunu özellikle alex'le olan ilişkisinden anlayabiliriz bence.
bu arada ilk bölümlerdeki "fazla" cinselliğin dikkat çekmek amacı ile stratejik bir şey olduğunu düşünüyorum, nitekim bu da diğer bölümlerde daha yerinde ve dozunda cinsellikle dengeleniyor. ilk bölümlerdeki cinsellik beni biraz rahatsız etti, fakat diziyi izlemeye devam ettiğimde buna deydiğini gördüm..
soundtrackin bir dizi için ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için de ayrı bir övgüyü hak ediyor yapım. açılış jeneriğinden tutun da bölüm sonlarındaki müziklere kadar şarkı ve sahne müziği seçimleri tek kelimeyle 10 numara bence.
@OzaN @destere @sürgünüm @Çiğdem- @Ahmad @Forumdash