FK5 Notorious / Aşktan da Üstün (1946) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0038787.jpg

Aşktan da Üstün - Notorious (1946)

Türü: Dram, Romantik
Yönetmen: Alfred Hitchcock
Senaryo: Ben Hecht

Oyuncular:
Cary Grant
Ingrid Bergman
Claude Rains
Louis Calhern
Leopoldine Konstantin


IMDb Sayfası

Oscar Adaylıkları (2)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
En İyi Orjinal Senaryo

Filmin Özeti
II. Dünya Savaşı’nın ardından Brezilya’ya saklanan bir grup Nazi’yi ele geçirmek için, Amerikan gizli servisi bir Nazi savaş suçlusunun kızı olan Alicia’yı kullanmak ister. Genç kadın, partneri ajan Devlin’e kısa sürede aşık olur. Ancak Alica’nın soğuk cazibesine rağmen genç adam ona sürekli potansiyel suçlu muamelesi yapmaktadır. Sonunda içlerine sızmak için onu Nazi’lerin lideri Sebastian’la evlenmeye zorladığında araları iyiden iyiye bozulacak ve Alica bir ihanet sarmalının içinde sıkışıp kalacaktır.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Her fırsatta söylediğim gibi Hitchcock'un büyük hayranıyım. Psycho, Rear Window, North by Northwest, Dial M For Murder bana göre türünün en başarılı filmleri. Bu filmleri izledikten sonra Hitchcock'u en sevdiğim yönetmen ilan etmiştim. Fakat ne yazık ki son izlediğim filmleri bu filmlerin gerisinde kaldı. Notorious da bu kervana katılan filmlerden oldu...

Hitchcock filmlerinin benim için en belirgin özelliği filme çok kolay bağlanabilmekti. Daha 5. dakikada Hitchcock beni alıp gerilim dolu dünyasının içine sokuyordu. Fakat bunun gerçekleşmediği filmler arasına girdi Notorious.

Konu bence Hitchcock filmlerinin biraz dışındaydı. Tabii "Aşktan da Üstün" Türkçe adını görüp aşk filmi falan diye de düşünmeyin. :) Yer yer yine heyecanlandıran, başarılı sahneleri olan bir film olsa da genel olarak beklentimi karşılamadı.

Filmde en çok beğendiğim şey Ingrid Bergman oldu. Daha önce Casablanca'da izlemişim ama yıllar geçtiğinden hiç hatırlamıyorum. Çok güzel kadınmış. :) Cary Grant sevdiğim bir aktör ama bence hafif sönük kalmış bu filmde.

Sonuç olarak izlenebilecek, iyi bir film. Fakat Hitchcock gerilimi beklentisiyle izlenmemeli. :)

7/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Hitchcock benim de hayran olduğum yönetmenlerden. Ama bazı filmleri çok sıkıcı olabiliyor. Hitchcock'un usta olduğu gerilim ve gizem bu filmde yok. Ayrıca aşk filmi desen yarım yamalak, ajanlık filmi desen o da çok yarım kalmış.

Film bir kere ağır başladı. Öyle de devam etti. Oyunculuklar fena değildi. Cary Grant bence de sönüktü.

Fazla da yazacak bir şey yok. Vasat bir filmdi.

5.5/10