Nisan 2004 Reyting Sonuçları / En Çok İzlenen Diziler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,354
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Reyting meraklıları için nostalji yapalım dedim :) 2004 yılının Nisan ayından en çok izlenen dizileri listeledim :) Bu paylaşım FavoriForumum.net takipçilerine özeldir. İlgiye göre farklı zamanlardan farklı listeleri sizlere sunabiliriz :)

Listeye baktığımızda en dikkat çekici şey, şimdiki zamanda neredeyse tüm dizileri reyting listesinin zirvesine ambargo koyan Kanal D'nin dizilerinin geride kalmış olması...

TOTAL

totax.jpg

A/B GRUBU

76781721.jpg

Kanal D 2006 yılında şu anki Doğan TV Ceo'su İrfan Şahin'in genel yayın yönetmeni olmasıyla zirveye oturmuştu,geldiği ilk aydan beri de zirveyi hiç kaptırmadı ama işin ilginci Kanal D'nin başarısının mimarı Star'da bu başarıyı sergileyemedi,üstüne üstlük Kanal D'de de Şüphe gibi tutmayan dizilere imza atarak son zamanlarda prestij kaybetmeye başladı...

O zamanki dizilere bakıyorum da şu anda yayına girecek olsalar çoğu tutmaz,izleyicinin tercihleri zaman içinde çok değişti, kalite arttı,aynı durumu tersten düşünürsek Şüphe o yıllarda yayınlansaydı reyting rekoru kırabilirdi...

Gerçekten o günden bu güne kalitenin çok ciddi anlamda arttığını görebiliyoruz. Özellikle bu dönemde çok vasat yapımlar varmış.

Melekler Adası, Zerda, Bir İstanbul Masalı, Ekmek Teknesi ve Hayat Bilgisi'ni hariç tutuyorum. Star, o dönemde Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar'ı alarak önemli bir atak yapmıştı. Bir de Ayrılsak da Beraberiz'i almıştı ama onunla umduğunu bulamamıştı.
Bir de o dönem dizilerin tekrarlarına çok yer veriliyormuş. Kanallar haftada 3-4 gece yeni dizi yayınlayıp diğer günler bölüm tekrarı, yabancı sinema ve Popstar - Evlilik yarışması tarzı programlara yer veriyorlarmış...

Ayrıca Avrupa Yakası'nın ilk sezonda bu kadar gerilerde kalması da şaşırtıcı. ATV, bu dizi içi sabrederek harika bir iş başarmış.

Evet o zamanlar tekrarlar çokmuş ve işin ilginci tekrarlar çok yüksek reytingler alabiliyormuş,ben Emret Komutanım dizisinin bir tekrarının 15 reyting aldığını görünce hayli şaşırmıştım...

Evet ciddi yüksek reytingler alıyorlarmış tekrarlar.
Gün birincisinin tekrar bölümlerden çıktığı da oluyormuş sıkça... (Güçlü yeni bölümü olan rakiplerine rağmen)

Bu arada tekrar demişken Muhteşem Yüzyıl'ın tekrarı en az 8 alır diyorum,zira ÖBGZ'nin tekrarı 7,50 reyting alıp ikinci olmuştu,bu dizi daha hiç tekrar etmedi,baştan bugüne reyting alacak çok sahne var,birinciliğe bile oynayabilir...

A/B'de zirve kesin,totalde ikincilik yüksek ihtimal gibi,bu arada yarın Nuri'nin daha da düştüğüne şahit olacağız,rakip azken reyting daha da az olacaktır,demedi demeyin...

Ben o zamanlar Kınalı Kar , En Son Babalar Duyar , Sihirli Annem ve Kalp Gözünü izlerdim . İyi de reytingler alıyorlarmış :):)

Kurtlar Vadisi'nin 1. olmasında Osman Sınav'ın önemli bir payı var.
İlk başlarda dizi Zerda'yı geçemiyormuş ama daha sonra Osman Sınav'ın taktikleri sayesinde
Kurtlar Vadisi 1. sırada yer almış. Bu arada Osman Sınav ilk 90 dakika dizi çıkartan kişi olmuş.

Kurtlar Vadisi'nin 1. olmasında Osman Sınav'ın önemli bir payı var.
İlk başlarda dizi Zerda'yı geçemiyormuş ama daha sonra Osman Sınav'ın taktikleri sayesinde
Kurtlar Vadisi 1. sırada yer almış. Bu arada Osman Sınav ilk 90 dakika dizi çıkartan kişi olmuş.

Osman Sınav, kendi dizisini birinci yapmak uğruna bütün sektörü yaktı maalesef o hareketiyle...

melekler adasını hiç izlememiştim :D

Ben izliyordum gerçekten başlarında epey güzel bir diziydi. Diğer dizilerden epey farklıydı, heyecan içeriyordu epey :D Reytingleri de süpermiş...
5 reyting alan yapım ilk 20'de olmuyormuş şimdilerde 5 reyting aldığında büyük başarı :D

O zamanlar dizi süreleri kısa olduğu için daha fazla dizi yüksek reyting alabiliyordu...

Osman Sınav, kendi dizisini birinci yapmak uğruna bütün sektörü yaktı maalesef o hareketiyle...

Evet gerçektende öyle oldu. Kurtlar Vadisi'nin bu uygulaması şuanda neredeyse bütün dizilerde karşımıza çıkmakta. 90 dakika dizileri çıkartan Osman Sınav sayesinde...

aynen pusat en güzel dizilerdendi pars narko terör için bitirdi osman sınav'ın en saçma işiydi pusat gibi bir diziyi bitirdiler pusatın reytingleri de iyidi galiba :D

evet reytingleride iyiydi benim bir arkadaş var hep onunla izlerdim ben bir hafta o bize gelirdi bir hafta ben onlara giderdim