Nihat Hatipoğlu: "Diziler artık çığırından çıktı"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
SABAH yazarı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun "Reyting mi önemli, yoksa ahlak mı" yazısı, gündem yaratmaya devam ediyor. Oyuncusundan yapımcısına kadar dizi sektörüne hizmet veren ünlüler de Hatipoğlu?na destek vererek "Bu is çığırından çıktı, devlet el koysun" mesajı veriyor.

nihat-hatipoglu1.jpg

çok haklı.
[h=6]dizilerde sigaraya içkiye özendirmek yasak ama baldıza yengeye özendirmek serbest.[/h] [h=6][/h][/FONT]

Bütün diziler ahlak çerçevesi içinde yayınlanmalı. İçki, sigara bu gibi şeyler gösterilmemeli. Örneğin ben küçükken 7-8 yaşlarındayken içki olarak içtikleri şeyi başka şey sanırdım. Üzüm suyu gibi şeyler sanırdım. Rakıyı ayrana su katmış olarak sanırdım. Çocuklara çok kötü örnek oluyorlar. Özellikle aile dizileri çok kötü örnek oluyor çocuklara. Örneğin Akasya Durağı.

adam haklı beyler lafı tam buna yakışır dizilerde kimin eli kimin cebinde belli değil

Çok hakli söylemis.. Sirf alkol ve içki degil de açik sahneler de olmamali dizilerde artik..

En güzel Leyla ile Mecnun yani yapımlar içerisinde. Sigara yerine sakız, içki yerine üzüm vs. vs. Diğer yapımlarda sigara, içki hepsi ön planda. Ahlâk kuralları çerçevesinde bir yayın yapmak mümkün olmuyor. Reytingler Ahlâk kuralları çerçevesinde yapılıyor olsaydı reyting düşerdi ki o yüzden böyle saçma sapan işlere kalkışıyorlar. Gerçek hayata anımsatan şeyler olsa gerek ki bu kadar ilgi çekiyor.