Netflix Türkiye'den Üyelik Ücretlerine Rekor Zam!

Enflasyon diye bir şey her şey kurla endeksli olsaydı zaten 1 senede hiçbir şeyin artmaması lazımdı.

Ekmek nasıl 4 kat arttıysa ya da simit 3 kat arttıysa bunların da kurla ilgisi olmadığı gibi bunun artışının da kurla ilgisi zaten yok.

Tenis topunun fiyat artışı ile Netflix'in fiyat artışı da ilişkilendirilebilir çünkü ENFLASYON diye bir gerçek var.
Oooo siyaset meydanına hoşgeldiniz. :A

• Güldürdün
Reactions: mrt-06
Enflasyon diye bir şey var, her şey kurla endeksli olsaydı zaten 1 senede hiçbir şeyin artmaması lazımdı.

Ekmek nasıl 4 kat arttıysa ya da simit 3 kat arttıysa bunların da kurla ilgisi olmadığı gibi bunun artışının da kurla ilgisi zaten yok.

Tenis topunun fiyat artışı ile Netflix'in fiyat artışı da ilişkilendirilebilir çünkü ENFLASYON diye bir gerçek var.
Fenerbahce kongre üyeligi 50000 tl oldu
15000 tl den
@12.Adam
@serhatt
@mrt-06

BluTV'nin 70 lira olduğu yerde ucuz kalmış.

Disney gibi tek paket yapsalar keşke ama Netflix bunun yerine fiyatı düşük reklamlı paket falan hazırlıyor.
Hepsiburada Premium ayda 10 TL ve içerisinde BluTV üyeliği de var, 70 TL sembolik bir rakam olarak duruyor. Pek bir önemi yok.

Enflasyon diye bir şey var, her şey kurla endeksli olsaydı zaten 1 senede hiçbir şeyin artmaması lazımdı.

Netflix global bir şirket ve bir teknoloji/medya hizmetleyici sağlayıcısı. Sen hammadde başta olmak üzere bilimum birçok gideri olan esnaf kafasıyla düşünürsen yanlış düşünmüş olursun.

Bu sektördeki global şirketler yerel bir fiyatlandırma yapıyor ve esnaf veya küçük yerel şirketlerin zihniyetiyle her şeyin fiyatı arttı biz de arttıralım veya asgari ücret %50 arttı biz de arttıralım kafasında fiyat güncellemeleri yapmıyorlar, yapmamaları gerekir yani. :A

Ayrıca tenis topu, ekmek, simit, çay, süt vs her ne varsa hiçbirinin fiyat artışı Netflix'in fiyatıyla ilişkilendirilemez çünkü birbirlerinin ikamesi değiller. :A

2022 yılında, Eylül ayının ortasında zaten zam yapılmıştı. Bu zam da birçok üye için Ekim ayından itibaren geçerli olmaya başlamıştı. Yani yeni zam ile eski zammın yapıldığı tarihin aralığı çok dar. Yoksa kimse zamları savunmuyor veya Türkiye gibi bir ülkede hemen her şey zamlanıyorken Netflix’e zam yapılmasın demiyor.
------

Netflix global bir şirket ve bir teknoloji/medya hizmetleyici sağlayıcısı. Sen hammadde başta olmak üzere bilimum birçok gideri olan esnaf kafasıyla düşünürsen yanlış düşünmüş olursun.

Bu sektördeki global şirketler yerel bir fiyatlandırma yapıyor ve esnaf veya küçük yerel şirketlerin zihniyetiyle her şeyin fiyatı arttı biz de arttıralım veya asgari ücret %50 arttı biz de arttıralım kafasında fiyat güncellemeleri yapmıyorlar, yapmamaları gerekir yani. :A

Ayrıca tenis topu, ekmek, simit, çay, süt vs her ne varsa hiçbirinin fiyat artışı Netflix'in fiyatıyla ilişkilendirilemez çünkü birbirlerinin ikamesi değiller. :A
Ayrıca bu da doğru. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam

2022 yılında, Eylül ayının ortasında zaten zam yapılmıştı. Bu zam da birçok üye için Ekim ayından itibaren geçerli olmaya başlamıştı. Yani yeni zam ile eski zammın yapıldığı tarihin aralığı çok dar. Yoksa kimse zamları savunmuyor veya Türkiye gibi bir ülkede hemen her şey zamlanıyorken Netflix’e zam yapılmasın demiyor.
------

Enflasyon sadece hammadde ile alakası yok ki. Orta çağda değiliz. Birçok şeyin girdisi artıyor, sadece Türkiye'de değil dünyada enflasyon yükseliyor. Amerika en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Gelir gider dengesine bakıp yeterli görülmediyse ek zam yapmış olabilirler.

Aynı kefede evet bunu ben demiyorum zaten ekonomi profesörleri diyor. :X

Sadece @phoebebuffay 'nin zamları savunmak diye bir kelime kullanmasını garipsedim. :D
Ya ben sırf sizin yorumlarınızdan dolayı yazmadım onu. Son zamanlarda Starbucks, Apple, Netflix vs bütün zam haberlerinde bu zamları savunmak moda oldu gibi bir şey. Seçime bağlıyorum biraz bunu ama sonuçta biz tüketiciyiz yani. Zamdan etkilenen insanlar olarak aynı ürüne üst üste yapılan zamları savunmak saçma geliyor. Kötü bir tüketici profili. :A

• Beğendim

Açıklamaya çalışan... :A
@phoebebuffay benim eltim olur hiç sorun olmaz :A
Karşı çıkan... :A
------

@Sherlock => Ali Kırca

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
Enflasyon sadece hammadde ile alakası yok ki. Orta çağda değiliz. Birçok şeyin girdisi artıyor, sadece Türkiye'de değil dünyada enflasyon yükseliyor. Amerika en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Gelir gider dengesine bakıp yeterli görülmediyse ek zam yapmış olabilirler.

Sadece hammaddeyle ilgisi var demedim ki. :A

Yorumumu yazmadan önce zaten global bir fiyat artışı mı olmuş diye baktım ama hayır olmamış. Orta paket bizde 40 lirayken de Amerika fiyatı aynıydı, şu an da aynı. :A

Benim iktisat hocam öyle anlatmamıştı, bilemiyorum. :A

• Güldürdün

Kimse var demedi ki zaten.

Bu tarz platformlar @phoebebuffay’in dediği gibi yerel fiyatlandırma yapıyor. Amerika’ya veya dünyanın herhangi bir ülkesine bakarak kıyas yapmak saçma. Daha da saçma olanı “şu kadar ekmek parası” falan gibi kıyaslar yapmak. Çoğu ciddi değil, farkındayım ama saçma. :A

Son olarak Netflix global bir şirket. 2 ay sonrasını ön görememiş olamazlar herhalde, en azından olmamaları gerekiyor.

Sadece hammaddeyle ilgisi var demedim ki. :A

Yorumumu yazmadan önce zaten global bir fiyat artışı mı olmuş diye baktım ama hayır olmamış. Orta paket bizde 40 lirayken de Amerika fiyatı aynıydı, şu an da aynı. :A

Benim iktisat hocam öyle anlatmamıştı, bilemiyorum. :A
Kimse var demedi ki zaten.

Bu tarz platformlar @phoebebuffay’in dediği gibi yerel fiyatlandırma yapıyor. Amerika’ya veya dünyanın herhangi bir ülkesine bakarak kıyas yapmak saçma. Daha da saçma olanı “şu kadar ekmek parası” falan gibi kıyaslar yapmak. Çoğu ciddi değil, farkındayım ama saçma. :A

Son olarak Netflix global bir şirket. 2 ay sonrasını ön görememiş olamazlar herhalde, en azından olmamaları gerekiyor.
Kimse buğday arttı ekmek fiyatı artıyor Netflix de artıyor demiyor zaten. Temel gıda olan"ekmeğin fiyatı bile..." şu kadarken eğlence platformu için de 100 lira normal diyor yani enflasyondan dolayı değeri eriyen paraya atıfta bulunuyorlar. Burada aynı kefe dediğim de, tenis topu dediğim de bu zaten.

Türkiye'de zaten çay, simit, ekmek üzerinden fiyat yorumlamak bir gelenektir, Cumhurbaşkanımızın da böyle efsane bir konuşması var.

Netflix Türkiye'de ofis açtı, RTÜK'e lisans için ödeme bile yapıyor. Yani yerel bazda da global bazda da yeniden değerlendirmeye götürmüş olabilir. Amerika'da şu kadar TR'de bu kadar demiyorum zaten şirketin merkezi Amerika'da ekonomik resesyon genel durumu etkilemiş olabilir dedim. Sadece TR değil diğer ülkelerdeki fiyat politikasına da bakmak lazım.

(Hammaddeyi kendimi örneklendirmek için dedim)

• Beğendim
Amerika da Netflix Standart Paket Ücreti : 13.99 dolar yane 262 tl den başlıyor.

Dünya genelinde Arjantinden sonra en ucuz Netflix ücretleri Türkiyededir.

Ülkemizde gelirimize, zam artışları misli misli olduğu için bu sıkıntılar oluşmakta...

Arabamı parkettiğim otoparka 1 yıl içinde 4 kere zam geldi.

O nedenle ben yadırgıyorum, sorgulamıyorum.
Şikayeti olan için işlem kolay, Push Cancel Button.

Şuan bana göre ücretinin karşılığını en iyi karşılayan platform Netflix.

Ben dibine kadarda kullanıyorum.
Yarışmalar, belgeseller, diziler,filmler...

Fiyatlar çok yüksek. Üstelik aylık 64₺ olan pakette 1080p bile yok, şaka gibi.

Her şey pahalandı kabul ama Netflix sürekli zam işini en çok abartan firmalardan ve sunduğu paket seçenekleri yetersiz. Tek kişilik, yıllık, 1080p üyeliği makul bir fiyata almanın yolu olmalı. Şu an neredeyse 1200 lira yapıyor böyle bir paket yıllık olarak.