eTV MusicSurvivor 7.Sezon / Yarı Final Sonuçları

Sesli güldüm son kısıma

Selda’yı sevmemenizin bir nedeni var mı yoksa tesadüf mü?
Bir kaç kez tam puan verdim ama genel olarak bir özelliği yok benim için. yanık sesiyle güzel türkü söylüyor. Burada da seveni bayağı çok. Ama @Ahmed ben biraz Avrupai takılıyoruz galiba
Bir Ahmet kaya değil, bir Neşet Ertaş değil bana göre. Dolayısıyla Sia'nın da bayağı arkasında

Yöneten kişilere bakarsak @Toltoyevski @sokak sanati’na göre daha Avrupai ama.

Yöneten kişilere bakarsak @Toltoyevski @sokak sanati’na göre daha Avrupai ama.
Avrupai dediğinde neyi kasettiğine göre değişir
Zamanında @Tolstoyevski ye de dediğim gibi Selda Bağcan yıllardır müzik yapmasına rağmen farklı hiç bir şeyi denememiş. Allah vergisi sesiyle dümdüz türkü söylemiş senelerce. Bir POP müziğini düzenleyip yorumlayayım hiç yok.
O yüzden böyle bir ortamda şampiyon olacak kadar güçlü bir isim olduğunu düşünmüyorum

Sia hakkında da fazla bir söze gerek yok bence. Mükemmele yakın bir şarkıcı

Tamam türü hitap etmeyebilir ama güçlü olduğun düşünmüyorum ya da dümdüz söyleyip gitmiş filan demek de doğru değil bence. Pop nedir yahu? İyi ki söylememiş, sırf popüler kültüre hitap edeyim diye kalitesinden ödün mü verseydi?

Selda Bağcan'ın kalitesi tartışılmazdır ve tüm dünyanın taktir ettiği, belki de yurt dışında Tarkan'dan bile daha bilinen ve birçok parçası remixlenen unutulmaz bir isim. Sia ile arasındaki tek fark, Türkiye'de doğmuş olması.

Yalnız bu çok saçma bir mantık bence
Kişi hangi alanda başarılıysa onu yapacak tabi niye başka işe girsin ki? Demin Neşet Ertaş'ı örnek göstermişsin mesela o pop yapmış mı veya şimdi Sia' yı övüyorsun o pop dışında ne yapmış?

Üstelik @S.G.A.T. Ses olarak Ahmet Kaya ile, Neşet Ertaş'la filan kıyaslıyor Selda yı o da yanlış. Bir erkek ile kadının ses frekansları, tonları elbette oldukça farklıdır, forvet ile orta saha oyuncusu ya da futbolcu ile basketbolcu kıyaslanamayacağı gibi kadın ile erkek sanatçı tam olarak kıyaslanamaz. Başka kadın sanatçı örnek verip bu daha iyi seslidir denilse tamam ama Neşet Ertaş ya da Ahmet Kaya nın sesi erkek sesi, Selda nun sesi kadın sesi şimdi neye göre kıyaslıyoruz?

Tamam haklısınız pop konusunda Neşet Ertaş da ona kalsa bir şey yapmamış. kabul
ama o sadece bir öneriydi yani başka bir şey de bulabilirdi

Yani şöyle söyleyeyim güzel bir sesiniz var ve yıllardır aynı şarkıları aynı şekilde söylüyorsunuz. Bu bana doğru gelmiyor

Sia konusu ayrı. Sia kalitesiyle en üst düzeyde şarkıcı. Ayrıca Tarkan konusunu da neye dayanarak söylüyorsun Tols bilmiyorum
Sadece bu resimle gelme artık

Şebnem Ferah. Ha o rockçu dersen Sertab Erener de olur Burcu Güneş de sorun olmaz

https://tr.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9TZWxkYV9CYcSfY2Fu

Kaç tane albüm çıkarmış, gerek kendi eserlerinden gerek başka sanatçılardan birçok eser seslendirmiş daha ne yapmasını bekliyorsun bilmiyorum ki

Ha bak bir de bu var, şimdilerde Boom Pam diye bir yabancı müzik grubuyla beraber iş yapıyorlar. Bu konseri izlemenizi tavsiye ederim. Daha da başka ne yapsın artık sana kendni beğendirebilmek için
@Tolstoyevski

https://www.redbull.com/tr-tr/selda-bagcan-red-bull-canli-sahne-de-izle

ya yapmayın Tarkan, Sia seviyesine çıkarmayın kadını o kadar yukarıda değil
Hatta bir altında bile değil
Güzel sesli türkücü

ya yapmayın Tarkan, Sia seviyesine çıkarmayın kadını o kadar yukarıda değil
Hatta bir altında bile değil
Güzel sesli türkücü
Tarkan ile Sia'yla falan bir alakası yok ki onlar popçu bu türkücü elma ile armut yani
Onlar kendi alanlarında başarılı Selda da kendi alanında başarılı. Popçuları daha değerli kılan ne?

Tarkan ile Sia'yla falan bir alakası yok ki onlar popçu bu türkücü elma ile armut yani
Onlar kendi alanlarında başarılı Selda da kendi alanında başarılı. Popçuları daha değerli kılan ne?
Tols mukayese etti ben değil. Tarkan'dan daha fazla tanınıyor dedi

Tarkan'ın başarılarıyla Selda hanımınki tabi ki kıyaslanamaz. Ama bu kıyaslanmamanın sebebi tarz farkı değil vizyon farkı
Yanlış anlaşılmasın vizyonsuz demiyorum ama üst düzeyde değil diyorum

Tarkan bence de daha çok tanınıyordur da dünyayı bırakalım şimdi Türkiye'ye bakarsak Tarkan'a falan gerek yok Murat Boz, Dalkılıç vs. herhangi bir popçu da daha çok tanınır daha çok dinlenir. Ama bu onları Selda Bağcan'dan iyi kılmıyor sonuçta

Son kez kötü sanatçı demiyorum. Ama Sia, Tarkan gibi isimler çok üst düzey isimler ve Selda hanım bu isimlerin altında
Tabi ki bu onu kötü türkücü yapmaz

Bu yorumundan ötürü seni ben de lanetliyorum

Son kez kötü sanatçı demiyorum. Ama Sia, Tarkan gibi isimler çok üst düzey isimler ve Selda hanım bu isimlerin altında
Tabi ki bu onu kötü türkücü yapmaz
Senden gelmesine şaşırdım böyle bir yorumun, başkası söylese inan umurumda olmaz, zaten poptan başka bir şey dinlemiyorlar normaldir der geçerim
Sen niye Athena ile katıldın o zaman bu dediğine göre Athena da üst düzey değil ne bileyim bir Madonna, Michael Jackson ile falan gelseydin tüm dünyayı kasıp kavurmuş üst düzey bir isimle

çok basit kendi kendi zevkim