Muhteşem Yüzyıl -Efsane Replikler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yılan Dilli Arsız !
Z0LL.gif

kendi kocasının ar ına baksın bence önce :)

- - - Ekleme - - -

Yılan Dilli Arsız !
Z0LL.gif

kendi kocasının ar ına baksın bence önce :)

Mahidevran Sultan: Böylesi daha iyi oldu sultanım, zira onlara bakmak size acı verecekti.
Hatice Sultan: Hünkarımızın emriymiş.. İbrahim'in bu cihana olan hizmetlerini yok etmek istiyor. Ona dair her şeyi yıkıp parçalasa da başaramayacak. İzin vermeyeceğim. İbrahim'in bu devlete öyle hizmetleri oldu ki, öyle zaferler kazandı ki cihan durdukça hatırlanacaktır elbet.

- - - Ekleme - - -

Mahidevran:Rahmetli Valide Sultan'ımız izin verseydi çoktan onun canını alırdım.
Şah Sultan:Bahane arama.Hatun seni ezdi geçti.Sadece senide değil.İbrahim'i,Hatice'yi.
Beyhan Sultan:Bu yüzden Hürrem'in karşısına çıkmıyorsun öyle değil mi?Senide ezip geçmesinden korkuyorsun.

Mahidevran Sultan : Sen koca bi yalansın Hürrem ! Yıllardır hiç kimse sevmedi seni , istemedi. Bazen acıyorum sana.
Hürrem : (Ayağa kalkar ) Mahidevran yeter artık !
Şehzade Mustafa : (Kapıda belirir ) Hürrem Sultan !

Mustafa : Nasıl adalet bu? Babam ölmedi,yaşıyor.Kalbi atıyor .Ama siz çoktan öldürdünüz onu.Nasıl aşk bu ? Hani tutkuyla bağlıydınız ona ? Onca yıl döktüğünüz gözyaşı yalan mıydı ?
Mahidevran : Nasıl söylersin bunları? Bilmez misin neler çektiğimi? Bir hatam yüzünden , üstelik ona olan aşkımdan yaptığım bir hata yüzünden canımı aldı baban benim canımı Yaşarken öldürdü beni
Hürrem denen o yılanın kölesi etti . Yıllarca sustum tevekkül içinde bekledim cezam biticek dedim. Ama bitmedi Ben babanı,aşkımı söküp attım kalbimden denizlere fırlattım .Artık o yok benim için,sadece sen varsın .Senin akibetinden ve istikbalinden gayrı hiç bir şey umrumda değil

- - - Ekleme - - -

Hürrem : Paşam.Gitmeden seni gördüğüm iyi oldu.
Pargalı : Aynı hissiyattatım.Zira hayır duanı almadan yola çıkmak istemem.
Hürrem : Öyle ya.Gidipte dönmemek var.Lakin üzülme bahçene diktiğin putlar korur seni..

fenaydı bu :F

- - - Ekleme - - -

Mahidevran: Süleymanı, kendi ellerinle o kadına teslim edeceksin.. İşte o kadın senin sonun olacak..
Hürrem: Ben sen değilim Mahidevran.. O kadar kolay değil!
Mahidevran: Sen de hata yapacaksın Hürrem..
Hürrem: Yapmıcam!
Mahidevran: Onu kaybedeceksin.

- - - Ekleme - - -

Hürrem:Sultanım,izninizle size layik değil ama.Hünkarımızın bana hediyesiydi.Gebeliğimde bana uğur getirdi.İnşallah sizi de koruyacak,uğur getirecek.Müsadenizle.

Hatice:Sağol Hürrem,çok güzel.Gelin içeri geçelim.

Şehzade Mustafa : Hani adalet sizin için en yüce değerdi ? Bumu sizin adaletiniz ? Bizim geleceğimize kim karar veriyor baba ? Siz mi ? Hürrem Sultan mı ?
Sultan Süleyman : Sen ne demek istiyosun ?
Şehzade Mustafa : Siz 3 kıtada bi cihanı yönetiyorsunuz. Lakin , bi kadını yönetemiyorsunuz !

Hürrem Sultan : Bana kar lazım evet. çabuk kar getir.
Mahidevran : Gitme herkes kendi işine baksın.
(Hürrem kar almış gelmiştir.)
Mahidevran : Sana mı kaldı hekimlik oynamak ?
Hürrem Sultan : Evet hasta o bana kaldı.
Mahidevran : Sen git zehirlediğin arkadaşını iyileştir.
Hürrem Sultan : Yalancı sen ben zehirlemedim.Sen bilirsin esas zehir işini.Sen beni Sülümanı zehirledin.
Mahidevran : Kapat o kötülük saçan ağızını.Sen kimsin ? BiR oğlan çocuk doğurmakla olmaz.İstersen 5 tane doğur ben hasekiyim.Haseki sultanım.Saygılı olucaksın
Hürrem Sultan : Hıı saygı sana.Git söyle Sultan Sülümana.Ben haseki bana saygı de.Hadi git söyle...

- - - Ekleme - - -

Reisül-küttab Haydar Çelebi: Ocak sefer beklerken vezir-i azam İbrahim Paşa Hain Ahmet Paşa'nın yıktığını yapmaya gitti Mısır'a Islahat eylermiş Arap'a, Memlük'e .. Sen önce payitahta ıslahat et. Ocak kederde peki padişah efendimiz nerede ? Av sefasında

Mustafa Ağa: Çare tükendi yiğitler ! Seferlerden alamadığımızı payitahttan almaktan başka çaremiz kalmadı. Haydi aslanlarım ! Yakın, yıkın, yağmalayın ! Kılıcınız keskin yolunuz açık olsun !
-Bismi Şah Allah Allah
Derviş-i Derviş Han, makbul-u makbulan .
Baş üryan, sine püryan, nida-i alkan.
Yezide kan kusturan !
Göğüs kalkan, aslan pençesinden kelle kurtaran.
Bu meydanda nice başlar kesilir, olmaz hiç soran !
Mücizat-ı fahri cihan, Keremi Şah-ı Merdan, Bi Hürmet-i Abdal'an
Hu diyelim, Huu !

-: ' Allah aşkına, Peygamber uğruna ! '

Reisül-küttab Haydar Çelebi: Önce vezir Ayas Paşa'nın konağından başlayın. Tepedekilerin canı yansında anlasınlar vaziyetin şiddetini. Sonra İbrahim Paşa'nın sarayı sonra da Saray-ı Hümayun'un kapısına dayan.
Mustafa Ağa: Reisül-küttab Haydar Efendi, bu ocağın yanında olman, haklı davamıza sahip çıkman bize güç verdi. Sarayda padişahın haremiyle ailesi sahipsiz kaldılar.
Haydar Çelebi: Kimseye acımayın ! Padişah size acıdı mı !? Siz niye acıyasınız !? Korkmadan ezin geçin ! Kudret böyle görülür. Benim bir canım var oda sizin bu haklı davanızda feda olsun.
Sultan Süleyman havadisi alır almaz yola çıkacaktır.
Mustafa Ağa: İstediğimizi alamazsak Konstantin'in hiçbir kapısından geçemez! Edirne Kapıda kalır.
Haydar Çelebi: Hünkar geldiğinde taş üstünde taş kalmayacak.
Mustafa Ağa: Şartlarımızı kabul ederse ne ala. Vezir-i azam İbrahim Paşa'yı azlederse sarayın yollarını açarız

Şehzade Mustafa : Kabus gibi çöktünüz üstümüze daha ne istiyorsunuz ?
Hürrem : Mustafa sen bu işlere karışma
Şehzade Mustafa : Karışırım elbet. Annemden uzak duracaksınız aksi halde karşınızda beni bulursunuz
Hürrem : Sen kimsin beni tehdit mi ediyorsun ?
Şehzade Mustafa : Ben cihan padişahı Sultan Süleyman hanın en büyük oğluyum , bu dairedeki herkezden daha kıymetli ve üstünüm. Şimdi gidin burda , bidahada sakın annemi rahatsız etmeyin
Hürrem : Mihrimah gel

Süleyman:Yeri ve göğü yaratan Allah şahidim olsun ki, ailem bir daha asla bu hakarete ve bu zulme maruz kalmayacaktır. Her kim ki buna cürret ederse... Bedelini canıyla öder.

- - - Ekleme - - -

Hürrem: hayırlı sabahlar nigar kalfa
Nigar: hürrem hatun pek iyi görünüyosun maşallah
Hürrem: iyiyim maşallah. Bu gece o sesler ne? Kızlar bağırdı
Nigar: Sen bilmiyomusun noldu haremde Gülnihal zehirlenmiş ölüyodu
Hürrem: Ihh ne olmuş gülnihale kötü mü hemen gidelim yanına nerde şimdi
Nigar: yalan söylüyosun sen zehirledin o zehirli kürkü benle sen yolladın
Hürrem: ben masum zehir yok
Nigar: masum değilsin sen yaptın beni hilene ortak ettin bende ellerimle götürdüm saf saf kızın her yanı yara içinde yüzü perişan bu sefer yalanlarınla kurtuluş yok hürrem hatun
Hürrem: benimle böyle konuşma nigar kalfa bak seni severim sen iyi kadın
Nigar: beni tehdit mi ediyosun hürrem gülnihalide severdin senin kader arkadaşındı olmaz olsun böyle sevgi
Hürrem: git burdan
Nigar: gidicem ama senden korktuğum için değil hürrem hatun bu yaptıklarının cezasını kat be kat ödüceksin inşallah adalet varsa görücem gözlerimle görücem

Hatice Sultan : İbrahim'i öldürmeye teşebbüs ettiğini biliyorum
Hürrem Sultan : Her şeyi bende biliyorsunuz oysa paşamızın düşmanı çok. Herkezi kendine düşman etmekte üstüne yok
Hatice Sultan : Bunu sen mi söylüyorsun ,?
Hürrem : Sizi ikaz ettim sultanım paşanın yolu karanlık onunla yürümek yerine o masum yüzünüzün ışığıyla aydınlatın. Zira paşamız öylesine kibirli ki burnunun ucundaki uçurumu görmeyecek kadar gör olmuş
Hatice Sultan : Sadece İbrahim'in değil hanedanın da önünde bir uçurum var oda sensin Hürrem . Herşeyi , herkezi bir bataklık gibi içine çekiyorsun. Fakat er yada geç o bataklık kuruyacak

Hürrem: Süleyman sultanım kulunuzu bağışlayın şehzade olmadı kızım oldu utanıyorum sözümü tutamadım. Hünkarım çaresizim korkuyorum beni affedin
S.Süleyman: ayağa kalk
Hürrem: sizin kutlu yüzünüze nasıl bakarım
S.Süleyman: ayağa kalk dedim
Hürrem: canımın sultanı çok özledim çok ağladım
S.Süleyman: Gözlerime nasıl bir sihir etti felek göz yaşlarımı kan eyledi ağlayışlarımı arttırdı felek aslanlar bile kahrımın pençesinden titrer iken beni gözleri ahuya aciz kıldı felek....
Hürrem: güzel kimin bu şiir muhibbinin mi?
S.Süleyman: hayır muhibbinin babasının sultan selim hanın şiiri...

Hürrem : Şehzade Mustafanın tahta çıkması için elinden geleni yapıyor , bi başkası olsaydı şimdiye çoktan kellesi alınırdı.
Sultan Süleyman : Bi başkası senin yaptıklarını yapsaydı ne olurdu Hürrem ?

Mahidevran: Alexandra duydum ki çok güzel raks ediyomuşsun.Şimdi bizim için de oyna Alexandra.
Valide Sultan: Hadi oyna
(Alexandra oynar)
Mahidevran: Aferin Alexandra. Pek maharetliymişsin eğlencede.
Alexandra(Hürrem) : Hürrem
(herkes ne diyo diyo bu kız gibisinden bakarlar)
Mhidevran: Ne dedin sen
Alexandra(Hürrem): Benim adım Hürrem.Alexandra yok.Sultan Süleyman öyle istiyo
Mahidevran: Terbiyesizlik yapma Alexandra
Alexandra( Hürrem): Sen terbiyesiz
Valide Sultan: Alın götürün.Atın mahsena bu terbiyesizi.Gözüm görmesin.
(Alexandra-(Hürrem'i götürürlerken)):Bırakın beni..BIRAKIN BENİ.BEN HÜRREM'İMHÜRREM'İM.

- - - Ekleme - - -

Hürrem:Sende bana veda etmeye mi geldin ?
Mahidevran:Veda etmiyorum
Hürrem:Yorma kendini yıllardır bir işe yaramadın.
Mahidevran:Bu hırs seni yakıp yıkacak.
Hürrem:Kolay pes ettin biraz daha dayanacağını sanmıştım.
Mahidevran:Üzülme sen.Ben buraya çok daha güçlü dönücem.Zira tahtın en büyük adayı benimle olacak..

- - - Ekleme - - -

Hürrem:Allah analı babalı büyütmek nasip etsin paşam.Tebrik ederim.Mutlu yuvanız daim olsun.
İbrahim:Amin
Hatice:Amin.
Mahidevran:Sen ne kadar 2 yüzlü bi kadınsın ? Nasıl böyle sahtekar davranabiliyorsun.? Birde tacı takmışsın.Alay mı ediyorsun bizimle?
İbrahim:Sultanım sakin olun sultanım.
Mahidevran:Daha ne kadar sakin olacağım ibrahim ? Yokmu bu kadının haddini bildirecek biri !? Hepiniz onun yanına mı geçtiniz.Kulu köpeği mi oldunuz bu yılanın.
Hürrem:Mahidevran laflarına dikkat et.
Mahidevran:Etmezsem ne olur ?
Hürrem:Neticelerine katlanırsın.
Mahidevran:Ne yaparsın yine hünkarımıza mı şikayet edersin git durma
İbrahim:Sultanım rica ediyorum.
Hürrem:Geldiğimden beri bana teyemümlerden kaidelerden bahseden sizsiniz.Şimdi de aynı kaideler sizin karşınıza çıkınca mesela oldu !

[TD="class: smalltext, width: 100%, colspan: 2"]
[/TD]

[TD="class: smalltext"]
[/TD]

72607_423935924364973_177697445_n.jpg

Rüstem Paşa : Biz altınlara gidemeyiz ama , altınlar bize gelebilir... !!!

- - - Ekleme - - -

Gülfem Hatun: Haber gönderdim.İbrahim Paşamız Mustafa'yı almaya gidecek mektebe.Sizi orada bekleyecek.
Hatice Sultan: Sağol Gülfem.Ben sensin ne yapıcam?Düğünden sonra sen de keşke bizimle gelsen.
Gülfem Hatun: Şeref duyarım sultanım.Lakin biliyorsunuz,benim yerim burası.Gelemem.
Hatice Sultan: Validemle konuşsam?
Gülfem Hatun: Faydası yok.Ben hünkarımın mahremiyim.Usülleri değiştiremiyoruz ki.Lakin üzülmeyin.Sarayınız buraya çok yakın.Sık sık ziyaret ederim sizi.
Hürrem Sultan: Sultanım,Gülfem Hatun nasılsınız bugün?
Hatice Sultan: Hoşgeldin Hürrem.Gel otur yanıma.
Hürrem Sultan: İyimisin?
Gülfem Hatun: Düğüne daha zaman var ama sultanım şimdiden üzülmeye başladı benden ayrılacağı için.
Hürrem Sultan: Sen gitmeyecek misin onunla?
Gülfem Hatun: İmkansız,gidemem.Ama sultanım yalnız olmayacak elbet.Daye Hatun'a söyleyelim iyi eğitim almış,aklı başında bir nedime bulsun size.

Hürrem Sultan:Ne diceksen başla.Çocuklarım bekler gitmem lazım.
İbrahim:Sana teşekkür ederim Hürrem Hatun.Oğlumu kurtardım.Oğlumun hayatını sana borçluyum.
Hürrem Sultan😛aşa ;bana borçlu olduğun başka bir mahsumun hayatı daha var.
Tam burda kanına girdiğin bir hayat
İbrahim:Unut artık.Bunları konuşmanın kimseye faydası yok.
Hürrem Sultan:Öyleyse bana bir yol göster pargalı!Sen iyi bilirsin.Ellerime bulaştırdığın kanı nasıl temizlerim.Nasıl çıkar üstüme sinen kan kokusu

- - - Ekleme - - -

Hürrem : Validem..Dün telaşınızdan tebrik edemedim.Gözünüz Aydın Allah Sultanımıza evladına uzun ömürler versin.
Valide : Amin.Saol Hürrem sayende kurtulduk bu hadiseden.
Mahidevran : Haliçte iki çeşme yaptırmaya karar verdim Validem.Balattada hamam.Yerleri sizde görün.Beğenirseniz öle başlasın istiyorum.Sayenizde herkesi...n duasını alıyorum.İçim huzur doldu,ferahladım.
Valide : Allah huzur versin.En mühimi odur.
Hürrem : Ben huzuru hünkarımızda buldum.Allah olmayanlara versin

539262_425654014193164_1720878584_n.jpg

”Bir kişi düşmanlıktan geçip dostluk etmişse ona güven.”

asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_prn1_65243_430037373754828_1161173607_n.jpg

- - - Ekleme - - -

asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_snc6_9962_429215637170335_226256581_n.jpg
Hürrem Sultan : Kuvvetli bir zehir bu... Bir hayli tehsir eder. Bir kaç damlası kalbini söküp parçalamaya kafi. Ağzın kan dolar. Kendi kanında boğulursun.... !

- - - Ekleme - - -

Şu anda 16 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (1 kayıtlı ve 15 misafir)

hey maşallah :F

Ekli dosyalar

• asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_prn1_65243_430037373754828_1161173607_n.jpg
    asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_prn1_65243_430037373754828_1161173607_n.jpg
    111 KB · Hit: 1
  • asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_snc6_9962_429215637170335_226256581_n.jpg
    asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_snc6_9962_429215637170335_226256581_n.jpg
    69.2 KB · Hit: 1
[h=5][/h][h=5][/h][h=5]
72157_433145796777319_892025157_n.jpg
[/h]
[h=5]Hürrem Sultan : Aslanım üzülme. Abin gelecek.
Cihangir : Ama-Ama ben.
Hürrem Sultan : Gülsüm sen Cihangir'i içeri götür.
Cihangir : ANNE !
Hürrem Sultan : Cihangir sana içeriye git dedim !!!
Cihangir : BEN ABİMİN YERİNİ BİLİYORUM !!!![/h]

67890_433156210109611_1840979912_n.jpg

Sultan Süleyman : SEN BİR ŞEHZADESİN VE YAPTIĞIN HER HATANIN BİR BEDELİ VAR BUNU UNUTMA !

72621_433475646744334_1666471418_n.jpg

"17 yaşındaydım.Annemi,babamı,kardeşimi öldürdüler.
Ailemden,yaşadığım topraklardan koparılıp buraya getirildim.Bir köle olarak.Ordan oraya satılan bir köle..
Onca yıl avrat pazarının dibinde yaşadığına göre,şahit olduğun,gördüğün çok şey vardır.
Ağlayan kızların,çocukların sesini işitmişsindir mesela,öyle değil mi? İşte ben de onlardan biriydim.O çaresiz,zavallı kızlardan biriydim! Yarın,ertesi gün nerede,kimin yanında olacağımı,nerede uyanacağımı bilmiyordum , kimse bilmiyordu..."

okuyun da duygulanın azıcık :T @Almila @Forumdash @yatutarsa

Forum İstatistikleri

Konular
176,358
Üyeler
8,560
Son Üye
Mustafa06