Muhteşem Yüzyıl Çiğdem 1.Bölüm

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
148,873
Puanı
1,061
1230-GİRESUN

(Çiğdem her zamanki gibi boş boş köyde dolanmaktadır.)

Çiğdem (iç ses): Yetti canıma bu erkeksizlik, 26 yaşıma geldim köyde adımın çıktığı yetmiyormuş gibi şehre de inemiyorum herkes beni tanıyor L

(O sırada dere kenarında öpüşen bir çifti görür)

Çiğdem: Ay ne kadar pisler olan var olmayan var burada değil mi? Ay yeter önüme ilk çıkan erkeği öpeceğim. (Gözlerini kapatır öylece devam eder)

Hamza Dede: Çiğdem ne yapıyorsun sen?

Çiğdem: Aha da erkek sesi yaklaş yaklaş.. (Adamı kollarında tutar ve öper, bu sırada Hamza Dedenin altın dişi düşer)

Hamza Dede: (kendini geri çeker) Ne yapıyorsun sen be? Gitti dişim o kaç akçe senin haberin var mı (Çiğdem gözlerini açar, şok olmuştur öptüğü adam 82 yaşındaki Hamza Dededir)

Hamza Dede: Seni şikayet edeceğim gör sen…

TRABZON SARAYI

(Sultan Dennis halvet için hazırlanır. Prenses Bülent odaya girer)

Dennis: Aşkım seni görünce öyle heyecanlanıyorum ki bak saçlarım düzleşiyor sonra havaya kalkıyor bak. Neyse 2 aydır hep bir şey oluyor başın ağrıyor, özel gününe denk geliyoruz, Cuma bizim mübarek gün, Pazar sizin mübarek gün sürekli erteleniyor vuslatımız …

Prenses Bülent: Ama aşkım bugün de şey oldu…

Dennis: (sinirlenir) Ne oldu ne yine? (Bu sırada kıvırcık saçları düzleşir ve dikleşir ve duvara asılı olun şamdandaki muma değer.Saçları yanmaya başlar) Ay yanıyorum yanıyorum…

Prenses Bülent: Oh bu gece de yırttık. Geliyorum aşkım ateşini söndürmeye…

GİRESUN

(Hamza Dedenin şikayeti üzerine Çiğdem’e dava açılır)

Kadı Efendi: Evet Çiğdem kızım yine sen yine sen. Ben bıktım senden sen yine geliyorsun buraya…

Çiğdem: Ama benim suçum yok ki!

Kadı Efendi: Kimin suçu benim mi? Senin yüzünden yeniçeriler bile kaçtı köyden be, ocaktaki tüm erkeklere sarktın ilaçlı yemeklerle bayılttın, kötü emellerine alet etmeye kalktın

Çiğdem: Valla yalanL

Kadı Efendi: Onu geç dağdaki çoban Mehmet’e yaptıkların ne olacak? Adam dağda koyunlarla tek diye gidip adamdan faydalanmaya kalktın . Koyunlar topluca sana saldırmasa adama uykusunda neler yapacaktın Allah bilir. Adam çekti gitti şimdi koyunlar da başıboş her yerin zarar bize…

Çiğdem: Bobişkom yardım et.

Akif: (Çiğdem’in babası) Ne yardımı istiyorsun be yeter sana açılan davalara verdiğim altınlardan dolayı elde avuçta bir şey kalmadı. Her şeyimi sattım içimde içlik yok donsuz geziyorum. Sürün bunu kadı efendi bu köyden…

Hamza Dede: Vet Tayyip altın dişimi verin bana

Çiğdem: Kes be ihtiyar!!!

Kadı Efendi: KARARIMI VERDİM. Akif kızı Çiğdem’in Giresun’dan sürülmesine , Hamza Dede’ye olan borcunu çalışarak ödemesine karar verildi.

Hamza Dede: Vet Tayyip'!!!

TRABZON YOLU

(Giresun Beyi’nin kızı Çiğdem yanındaki askerler ve aşığı Selim ile Trabzon Sarayı’na gitmektedir.)

Selim: Ne yapacağız aşkım evlendiriyorlar seni Dennis ile?

Prenses Çiğdem: Bir yolunu bulacağız merak etme, zaten Dennis için çekingen diyorlar kadınlarla ilişkiye girmekte zorlanıyormuş.

(O sırada karar gereği Giresun’dan sürülen Çiğdem ve onu götüren iki asker Prenses Çiğdem’in konvoyuyla karşılaşır. Selim yanlarına gider)

Selim: Kimsiniz nereden geliyorsunuz?

Asker: Bu melaune Çiğdem hatunu Trabzon’a götürüyoruz.

Selim: Çiğdem mi Allah’ım bir benim prensesim Çiğdem’e bak bir de bu Çiğdem’e yaratıyorsun bari takip … (Lafını bitiremeden eşkiyalar gözükür ve konvoya saldırır. Çiğdem askerlerin elinden kurtulur, ellerini çözer ve Prenses Çiğdem’in arabasının yanına giderek saklanır)

Prenses Çiğdem: Ay kolyem düştü..

Çiğdem: Kız bırak kolyeyi kaçalım bizi görmeden bunlar.

(Çiğdem ve Prenses Çiğdem kaçarlar. Deniz kenarındaki uçurumda dururlar)

Çiğdem: Atlattık galiba.

Prenses Çiğdem: Galiba, senin adın ne?

Çiğdem: Çiğdem..

Prenses Çiğdem: Ne Çiğdem mi? Ay fena oluyorum bu kadar çirkin bir Çiğdem nasıl olur? Çiğdemlerin yüz karası

Çiğdem: Kız sen ne diyorsun boğarım seni’!!!

Prenses Çiğdem: Hiç de bile ben Prensesim bana dokunursan yanarsın. Aynam nerede benim? (belindeki kuşaktan aynasını çıkarır kendine bakar) Ne kadar güzelim be Allah’ıma bin şükür ya senin gibi olsaymışım…

Çiğdem: Eee sen çok oldun be (Prenses Çiğdem’in omzuna vurur, prenses uçurumdan denize düşer)

15 DAKİKA SONRA

(Çiğdem kara kara ne yapacağını düşünürken birkaç asker yanına gelir)

Asker: Çiğdem..

Çiğdem: Evet..

Asker : Yani Prenses Çiğdem siz misiniz?

Çiğdem: Ay evet prenses gibi kızım sağolun

Asker : Biz de sizi arıyorduk konvoyunuzu bulduk maalesef herkes ölmüş.

Çiğdem: Ay bir dakika ben o Çiğdem ..

Asker: Affedin vaktinde yetişemediğimiz için Padişah Dennis nikah için sizi bekliyor.

Çiğdem: Padişah mı nikah mı benimle m? Ay evet ben Prenses Çiğdem nerede kaldınız be canımdan oluyordum az daha!!! Götürün beni Dennis’ime götürün

(Çiğdem sonunda bir koca bulduğu için mutluyken ilerdeki tepeden olanları izleyen Selim , aşkı Prenses Çiğdem’in ölümü nedeniyle kahrolmaktadır)

1.BÖLÜM SONU

@Çiğdem- @destere @sürgünüm @denizz19 @mrt-06 @adımutlulukk @tolgab @GunesinOglu @sokak sanati @Almila @DarkLeqenD @cookies @vadikızı @Bully @-potterhead- @Aserat @Harunnn60

Son düzenleme:
@xemrexxx trabzondaki hükümet farklı bizans imparatorluğunun parçası olan bir yer ozamanlar bizansın çöküş zamanı

@Çiğdem- @xemrexxx ülke hatası yaptı tarihte trabzon giresun bizansın elinde karadenizin soğuğunda selçuklu yenilmiş ve asker esir düşmüş alahaddin keykubat ve bizans devleti vardı ozaman @Çiğdem-

Son düzenleme:
@xemrexxx trabzondaki hükümet farklı bizans imparatorluğunun parçası olan bir yer ozamanlar bizansın çöküş zamanı

@Çiğdem @xemrexxx ülke hatası yaptı tarihte trabzon giresun bizansın elinde karadenizin soğuğunda selçuklu yenilmiş ve asker esir düşmüş alahaddin keykubat ve bizans devleti vardı ozaman
reyiz bu dizi senin ve @Çiğdem- in sevdiği gibi fandazdik gerçek değil :A

tarih diyorsun bari bizans yazsaydın bu tutmaz

80 yaşındakı dede sahnesi tam senden beklenildiği gibi iğrenç sende öylesin @xemrexxx
:ppp::ppp::ppp:

aaaa demek bana benzeyen çiğdem sultan varmış kızı yuvarladım uçurumdan aşşağıya çiğdem sultan oldum :Z:Z:Z

ayy ama çiğdem sultanla selim ağa nasıl aşk yaşıyor beee şimdi beni çiğdem sultan sanıcak al başına belayı bu selim ağa harem ağası değilmiydi be @destere yani:F:F:F

80 yaşındakı dede sahnesi tam senden beklenildiği gibi iğrenç sende öylesin @xemrexxx

aaaa demek bana benzeyen çiğdem sultan varmış kızı yuvarladım uçurumdan aşşağıya çiğdem sultan oldum :Z:Z:Z

ayy ama çiğdem sultanla selim ağa nasıl aşk yaşıyor beee şimdi beni çiğdem sultan sanıcak al başına belayı bu selim ağa harem ağası değilmiydi be @destere yani:F:F:F
daha dur selim , selim ağa olacak :F

ama ozaman osmanlı yoktu selçuklu ve bizans vardı ve başkent istanbuldu

betüş hatun getiririm pompy yumaşar diziye karşı:F
buna betüş hatun gelip zaman ileri aksın demesi lazım trabzonun fethi ama o zaman başkent trabzon olsun sihirle demesi lazım ama betüş bunu yapmaz pakize yapar

zaten bu türkler için kötü olurdu birincisi iyiler içinde ve dünya içinde rusya ingiltere yunanistan italya iç anadolu kalırdı karadenizde ruslara verilirdi marmarayla beraber geriye iç anadolu kalcaktı yada sadece Ankara kalacaktı ozaman kafkasyayı kaybettiğimiz için rusyada bolşevik ihtilali çıkmıcaktı sevr anlaşmasının benzeri olucaktı

Son düzenleme:
Şu kısım güldürdü. :D @Çiğdem-

(Çiğdem her zamanki gibi boş boş köyde dolanmaktadır.)
2015 te de aynı 1230 da da:F
farkındaysan 1230 yaptım tarihi her an bir yerden ertuğrul isimli sarışın haçlılara destek olan biri çıkabilir padişah dennis de onu öldürebilir :A @EFE UYSAL :a

2015 te de aynı 1230 da da:F
farkındaysan 1230 yaptım tarihi her an bir yerden ertuğrul isimli sarışın haçlılara destek olan biri çıkabilir padişah dennis de onu öldürebilir :A @EFE UYSAL :a
Tarihle ilgili @pompy 'nin de dediği gibi bir sıkıntı var. :D Ama sen hayal ürünü dediğin için söylemeyeyim dedim bende. :A