Mehmet'in Maceraları 2.Bölüm "HZ.İbrahim Gibi" -Yeni Bölüm-

Kaç Puan Veriyorsunuz?

• 9

Oy: 0 0.0%
  • 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    5

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Hz.İbrahim Gibi

Mehmet,Hüthütle tanıştığı akşam zor uyudu.Hayal miydi?Kuş konuşur muydu?Hem onu maceralı bir yolculuğa davet etmişti.Nasıl olacaktı bu yolculuk?...
Bu düşüncelerle uyuyan Mehmet, sabah ezanıyla gözlerini açtı.Ezanın tatlı sesine bütün ev halkı uyanmıştı.Kendini bildi bileli sabah namazına,dedesinin kametiyle uyanırdı.Yine öyle oldu...
Namazdan sonra bahçeye çıktı.Kur'an ezberini tekrarlayacaktı.Evde de okuyabilirdi ama,bahçeyi daha çok seviyordu;karlar altındaki köyü izlemek ve sadece sabah namazı vakti hissedebildiği o hoş koku için.Ne hoş kokuydu bu!...Bir de annesinin yaptığı sıcak ekmeğin kokusu...
Üstünü giydi.Ninesinin ördüğü hırka,yün çoraplar ve en üste babasının paltosu.Elinde kocaman Ku'ran'ı...Annesi,minderini merdivenlerin başına koymuştu.En güzel manzara oradaydı ve güneş her zaman merdiven başına vururdu.

Güneş,Mehmet'in gözlerini kamaştırıp yanağını ısıtıyordu.Birkaç ayet okumuştu ki bir ses duydu."En'am Suresi'ni okuyor,baksana!" diyordu o ses.Mehmet,heyecanla başını çevirdi.Onu fark etmediler.
En'am Suresi 75.ayete gelmiş,anlamını biliyor mu acaba,dedi katınca.
Hüthüt cevap verdi:
-Nerden bilecek?
Anlatayım ya...Hz.İbrahim'i;yüce Allah'ın yarattığı dünyanın,gezegenlerin,karınca yuvalarının bile ne kadar mükemmel olduğunu,dedi karınca.
Hüthüt döndü ve Mehmet'le göz göze geldi.
-Dinlemeye başlamış bile bizim küçük hafız,dedi
-Bu surede yüce Allah,Hz.İbrahime göklerdeki,yerdeki müthiş düzeni ve güzellikleri gösterdiğini söylüyor.Bunun üzerine gece oluyor ve Hz.İbrahim,önce ayı farkediyor,parlaklığından etkileniyor.Sabah olup güneş doğduğunda güneşe hayran oluyor bu defa,ta ki batana kadar.Güneşin batışıyla o,batmayan,parlaklığını kaybetmeyen,hiçbir şeye benzemeyen bir"Rabb"olduğunu anlıyor ve bunu insanlara söylüyor.Onlara diyor ki:"Ben doğruya yönelen birisi olarak yüzümü,gökleri ve yeri yaratana döndürdüm.Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim."
Cümlesini bitirir bitirmez kanatlandı Hüthüt.Karınca hızla yuvasına döndü.Okuduğu ayetlerin anlamıyla büyülenmiş halde Mehmet,kafasını kaldırıp güneşe ve sonra bembeyaz karlı dağlara baktı."Ben doğruya yönelen birisi olarak yüzümü,gökleri ve yeri yaratana döndürdüm.Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim."ayeti döküldü dudaklarından...

Bölüm Sonu

Yazan: Fatma Bayraktar Karahan
Yapımcı: Hafız
Kanal:HaFıZ Tv

@kvp-medya @ABAY_06 @cookies @berkann @xdragxx@mrt-06 @Polat Şaşmaz @OzaN @Tzira@sürgünüm@TubAsi@berenist@mertkytrk@Arslan Bey@anilkoldas@ehsan7000@monacolu@BuraK@Fks14@beyazsoy@sürgünüm@*Dream*@sMt45@GreatOttoman@berenist@olizvel@destere@xBUGRAx@emreemreu @takas@xemrexxx @Kubi-Lay@gundix123@BesaleT @Reytinger@muss @yatutarsa@AlemTo@legolas9900@XanTier @ozgur2113 @nberkayozer @cevaa @Harun60 @papuleoo @Yasin93@hayret bi şey @GreatOttoman@ABAY_06, @darksaal, @*YıldırıM*@ihearyourvoice, @kevinspacey @Canol @semre @denizz19, @xBUGRAx, @XanTier, @utawleee @dizi kolik,@gözlemci, @pompy @sokak sanati @berenist RüzgarGülü @sMt45 @ahmetbayramm @china_shangai @cevaa

Son düzenleme:
başa başa vurarak anlatmaya baslamissin üslup güzel içerik tatmin edici değil