Medcezir Tekrar Orijinalden mi Devam Ediyor?

sokak sanati

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
57,100
Puanı
1,061
thumbnail_1416925549.jpg

Star TV'nin Ay Yapım imzalı gençlik dizisi Medcezir hatırlayacağınız üzere The OC'den uyarlamaydı ve yabancı versiyonundan ilk 13 bölüm satın alınmış ve daha sonra Ece Yörenç kendi çizgisinden devam ettirip ilk sezonu tamamlamıştı.

Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un başrolünü oynadığı dizinin 2. sezonunda tekrar orijinale dönüş yaşandı ve dizi yabancı versiyonu ile birebir gitmeye başladı. İşte dizinin 2. sezonda çakıştığı noktalar:

Ekran-Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1.PNG-36.20.png

Sude ve Asım karakterleri arasında olan sorunlar sonucu Sude'nin eski kocası ile yakınlaşmaya başlamıştı. Yayınlanan son bölümde ise Sude karakterinin kocasını aldattığı sevgilisi yani Yaman'ın Abisi olan Kenan ile olan seks kasede ortaya çıktı ve Sude tehdit edildi. Orijinalinde de durum farksız.
Yabancı versiyonumuzdaki Sude yani Julia 2. eşi olan Calep ile 2. sezon sorunlar yaşamaya başlamış ve ilk eşi olan Jimmy ile tekrar yakınlaşmıştı. Bu sırada eski sevgilisi ile olan seks kasede ile de tehdit edilmiş tıpkı Medcezir'de olduğu gibi.

Medcezir-2014-ve-2015-Sezonu-%C3%87ekimleri-Foto%C4%9Fraflar%C4%B1-Mira-ve-Yaman-2015-3.jpg

Başrollerimiz Yaman ve Mira karakterleri bilindiği üzere 2. sezon ayrılmış ve Yaman yazın başından beri karşısına çıkan Elif karakteri ile takılmaya başlamıştı. Bu yakınlaşmadan sonra Mira ile Yaman bağlarında kopmalar yaşandı ve daha sonra Elif'in eski sevgilisi ortaya çıkar.
Peki ya The OC'de ne oldu tabi ki aynısı. Ryan karakteri okulda Lindsay ile tanışır ve her ne kadar bir birlerini itseler de durum yerlisinden farklı olmaz ve sevgili olurlar bunun sonucunda Marissa ile bağları koparır Ryan. Ancak geçmişten Lindsay'ın sevgilisi gelir ve Ryan ile Lindsay beraberliği son bulur.

Dizinin orijinal ile bağları kopardığı açıklanmasına rağmen birebir devam etmesi tekrar yabancı versiyona mı döndü sorusunu akıllara getirdi. Dizinin Orijinalinden bölümleri satın aldığına dair haber çıkmazken Ece Yörenç'in kopya çektiğini de düşünmezsek olmaz tabi.

The-OC-actores.jpg
2_4902085153f29a7e0b494.jpg

İnceleme ve tesbitleri için @Harunnn60 'a teşekkür ederiz. Çok doğru bir tesbitte bulunmuş.

Son düzenleme:
Ece Yörenç çaktırmadan çarpmış senaryoyu galiba.:A Bu arada konu köşe yazıları yada Medcezir bölümünda daha doğru olur sanki yanlış açtım galiba @mrt-06 @Bully @Yakamoz-Asi :)

Sen Medcezir'i izliyor muydun @sokak sanati?
Onun haricinde güzel bir yazı olmuş, eline sağlık... :)

Hem Ece niye kopya çeksin durup dururken, The OC de biraz alaturka bir dizi olamaz mı yani? Kadını yalancı yaptın iki dakikada... :A

Sen Medcezir'i izliyor muydun @sokak sanati?
Onun haricinde güzel bir yazı olmuş, eline sağlık... :)

Hem Ece niye kopya çeksin durup dururken, The OC de biraz alaturka bir dizi olamaz mı? Kadını yalancı yaptın iki dakikada... :A

İlk 13 bölüm izledim sonra koptum ama etrafımda izleyen çok takip ediyorum sezon finaline falanda bakmıştım.:D 2. sezon başınada baktım biraz ama tadsız tuzsun bir dizi oldu iyice.:A

Bu arada tek başıma değil @Harunnn60 ile hazırladım o biraz kopya verdi.:D

şunu anlayamıyorum cnm zaten olan bir diziyi tutup türkiyede karakterleri değiştirip yayın hayatına koyuyorlar bu insanlar nasıl izliyor anlamıyorum yanı zaten yabancı dizi olarak yayınlanan bir dizi aç izle yanı onun aynısı olan bir diziyle bu insanlar zamanlarını nasıl geçiriyorlar sanırım zamanları okadar kıymetli olmasa gerek 🙂🙂

İzleyenler bunun farkına varmıştır ki @Harunnn60 bunu fark etmiş. :)
Eline sağlık Harun. :)
Ece kopyacı değildir ama oradaki sahneleri benzetmeye çalışmıştır. :) Tabi izleyen birisi yazmış ondan iyisini bilemeyiz.. :)

şunu anlayamıyorum cnm zaten olan bir diziyi tutup türkiyede karakterleri değiştirip yayın hayatına koyuyorlar bu insanlar nasıl izliyor anlamıyorum yanı zaten yabancı dizi olarak yayınlanan bir dizi aç izle yanı onun aynısı olan bir diziyle bu insanlar zamanlarını nasıl geçiriyorlar sanırım zamanları okadar kıymetli olmasa gerek 🙂🙂
Supernatural veya Arrow uyarlansa yapışırsın ekrana ama, zevk meselesi... :)

İzleyenler bunun farkına varmıştır ki @Harunnn60 bunu fark etmiş. :)
Eline sağlık Harun. :)
Ece kopyacı değildir ama oradaki sahneleri benzetmeye çalışmıştır. :) Tabi izleyen birisi yazmış ondan iyisini bilemeyiz.. :)
Teşekkürler :) evet ben her ikisini de izledim ve aynı şekilde gitmeye başladı Hatta forumda söyledim ama herkes boşver dedi
Ece Hanım kopyaci değildir elbet ama senaryo biraz benzemis :D
Tamam o zaman, senin eline sağlık... :)

Ama Ece'yi kopyacı yaptın iki dakikada. Kadına bayıldığımdan değil, ama katılmıyorum buna... :F
Teşekkür ederim :) yok kopyaci değil ama benzerlikler var valla karar versin ece hanım :)

Supernatural veya Arrow uyarlansa yapışırsın ekrana ama, zevk meselesi... :)
tamamda süpernaturaldan jensen ackles ve arrowdan stephen ameel bunları canlandırbilicek hiçbir insan oğlu yok türkiyede brakın türkiyeyi başka ülkelerdede bu adamların yerini dolduramazlar o dizilerde :love1::love1::love1:

Ben en başından beri şu 13 bölümlük anlaşmaya inanmadım. Çünkü en başından beri her bölüm sonunda orjinal bölüm senaryosu adı altında The OC'nin senarislterinin ismi yer alıyor. :D Yani yeniden dönme gibi bir durum yok. :D

Haklısın ama çiğdem bazı Uyarlamalar güzel oluyor :)
Gerçek veya değil bilemem ama 13.bölümden sonra da orjinalinden bazı olaylar yer aldı medcezir'de. :)
Tmm aynı fikrideyiz benim amacım senin dediğini ortaya çıkarmak aynı görusteyiz yani :)

Haklısın ama çiğdem bazı Uyarlamalar güzel oluyor :)

Tmm aynı fikrideyiz benim amacım senin dediğini ortaya çıkarmak aynı görusteyiz yani :)
Evet orası öyle ama benim dediğim şu 13.bölümden itibaren farklı yazıldı kısmı. Bu haberde ilk bizim forumda çıktı kaynağı belli değildi. :D