Netflix Maid - Dizi Yorumları

Her açılan konuyu izlemediğimi daha kaç kere diyeceğim ama buna bakacağım

Şu bölümde 14 konu açmışım, 6'sını izlemişim. Bununla 7 olur yani yarısı
Senin seveceğin tarz gibi durdu da, o açıdan diyorum aslında.
Bir de sanki izleyecekmişsin de, bu yüzden açmışsın gibi durdu ama ilgini de çektiği bir gerçek.

Reactions: Dosi
Reactions: The_Erinch
Geçen hafta izleyip bitirmiştim hazır konuys denk gelmişken kısa bir yorum yapayım. Herkes bu aralar Squid Game diye ölüp bitiyor ama Netflix'in asıl cevheri bu bence. Ajitasyona çok müsait bir konuyu öyle sakin, gerçekçi ve (hatta yer yer eğlenceli) bir şekilde ele almış ki "güçlü kadın hikayesi" diye şiddeti döşeyen Türk senaristlerin kendine örnek alması gerekiyor. Özellikle şiddetin sadece fiziksel değil duygusal da olabileceğini kamu spotu moduna kaçmadan sakince vurguluyor ve tüm mesajlarını göze sokarak değil ince ince işliyor. Alex'in idealize bir karakter olmaması, sık sık hatalara teslim olması ama yine de ayağa kalkıp gücünü toparlaması da dizinin gerçekçiliğini arttırıyor.

Margaret Qualley tek kelimeyle harika bir performans çıkarmış. Evet senaryo da başarılı ama Alex'le böylesine empati kurabiliyorsak ve hikayesinin mutlu sonla bitmesini bu kadar çok istiyorsak onun katkısı yadsınamaz. Şimdiden Emmy'de kadın oyuncu (mini dizi) dalının favorisi diyebilirim. Yine annesini oynayan (gerçek hayatta da anne-kızlar) Andie MacDowell ve alkolik sevgili Sean'ı oynayan Nick Robinson da gayet başarılıydı.

Sonuç olarak 2021'in en iyi dizilerinden biri diyebilirim. İzlerken aklıma Nomadland geldi çünkü orada da bir kadının ekonomi ekseninde değişen hayatını görmüştük. Tabii bu dizi daha fazla süresi olduğu için hem ana karakterinin hem de yan karakterlerin altını çok iyi dolduruyor ve onun üstüne koymayı başarıyor. Kısacası izlemek isteyen arkadaşlara mutlaka öneriyorum.

8.5/10

Reactions: The_Erinch
Hani dedin ya @Tolstoyevski açıyor konularımı diye, onu diyorum, @Dosi istisna oldu diye, bu konuyu açtı diye. Hani farklı bir isim oldu, istisna.

👏👏👏

Diziye başladım. Ağır işleyen ama kendini izlettiren bir film.
kız oyuncağını düşürüp annesi çaresizde gidip ararken araba çarpma sahnesi baya üzücüydü

2. Bölümüde açtım bile.

kız oyuncağını düşürüp annesi çaresizde gidip ararken araba çarpma sahnesi baya üzücüydü

2. Bölümüde açtım bile.
Tebrikler Zeynepcim. Bitirdiğinde iyiki israr ettiler diyeceksin.
İyi Seyirler 👏

Not: İlk 2 bölüm aynısını bende düşündüm. Sıkıcı gibi geliyor ama Alexin mücadelesi bir anda haps edecek seni.

2. Bölümüde açtım bile.

Bende ikinci bölümdeyim Yeşilcamı tamamlayınca devam edecem inşAllah
------

İkinci bölümde kaldım ama abi mutlaka devam edeceğim

Konusunu okuyunca zaten ilgimi çekmişti.
3 bölümü tamamladım. Daha izlerim bugün gibi.
3. Bölümün sonu iyi bitti. Bakalım sonraki süreçte neler olacak.

Konusunu okuyunca zaten ilgimi çekmişti.
3 bölümü tamamladım. Daha izlerim bugün gibi.
3. Bölümün sonu iyi bitti. Bakalım sonraki süreçte neler olacak.
Ben de 2. bölümü geçen bitirmiştim ama biraz durgun gelmişti. 3. bölüme geçerim gibi yakında...

1x1

Başarılı bir başlangıç oldu. Zaten Margaret Qualley son dönemin favori oyuncularımdan, dizinin devamına ikna olmam çok kolay oldu.

Çaresiz genç ve parasız anne psikolojisi çok iyi yansıtılmış.

Dizideki yönetmenlik özgün ve başarılı. Sağ üst köşede paranın gözükmesi çok iyi fikir olmuş. Temizlik sahneleri bile keyif veren cinsten güzel çekilmiş...

Sonlara doğru hafif Shameless havası hissettirmişti ki dizinin yönetmen ve baş yapımcısının Shameless'ın arkasındaki John Wells olduğunu öğrendim. Bu da dizi için başka bir artı oldu.

8/10

1x2 1x3

2. bölüm de güzeldi. Böyle bir durumda kalanların nelere dikkat etmesi gerektiğini ve nasıl bir sürecin kendilerini beklediğini çok iyi anlatıyor dizi.

3. bölümü önceki iki bölümün altında buldum, yer yer epey sıkıldım. Bu bölüm yönetmenin değişmiş olması da bu durumda etken olmuş olabilir. Devamına dair de biraz beklentim düştü. Hızımı düşürüp biraz daha ağırdan alacağım.

8/10 7/10