Netflix Maid - Dizi Yorumları

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Yılın En Favori Üyesi
Reaksiyon puanı
116,234
Puanı
1,060

0523796.jpg

Maid

Tür:
Dram
Süre: N/A

Yönetmen: N/A
Senaryo: Molly Smith Metzler

Oyuncular:
Margaret Qualley
Nick Robinson
Rylea Nevaeh Whittet

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.6/10

Dizinin Konusu:

Şiddet dolu bir ilişkiden kaçan genç bir anne, zar zor da olsa geçimini sağlamak ve çocuğuna daha iyi bir gelecek inşa etmek için hizmetçilik yapmaya başlar.

Dizinin Fragmanı:

Diziyle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Konusu ve tek sezonluk mini dizi olmasından dolayı benim de dikkatimi çekiyordu, bugün belki izlerim bu vesileyle. Promising Young Woman'ın yapımcılarındanmış. Zaten dizinin konusu da biraz feminist haklara dair gibi, yani kadın hakları temalı. Tam senlik güzel dizi bulmuşsun :A @Dosi yolda reklam panosu filan oluyor mu Netflix dizilerinin filmlerinin sizin orada da :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Konusu ve tek sezonluk mini dizi olmasından dolayı benim de dikkatimi çekiyordu, bugün belki izlerim bu vesileyle. Promising Young Woman'ın yapımcılarındanmış. Zaten dizinin konusu da biraz feminist haklara dair gibi, yani kadın hakları temalı. Tam senlik güzel dizi bulmuşsun :A @Dosi yolda reklam panosu filan oluyor mu Netflix dizilerinin filmlerinin sizin orada da :A
Oluyor ama ben uzun zamandır çarşıya gitmiyorum. Şuan neler var fikrim yok :A Genelde duraklarda oluyor. Bu ara araba kullandığım için pek denk gelmiyorum.

Konusu klasik tr dizi konusu :A puanı iyiymiş. Bakarım belki yakın zamanda.

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Oluyor ama ben uzun zamandır çarşıya gitmiyorum. Şuan neler var fikrim yok :A Genelde duraklarda oluyor. Bu ara araba kullandığım için pek denk gelmiyorum.

Konusu klasik tr dizi konusu :A puanı iyiymiş. Bakarım belki yakın zamanda.
Klasik TR dizisi kalitesinde olmasın yeter, konuların zaten belli bir limiti var :A Aynen puanı iyiymiş, az ama öz bölümlü dizilerden gibi.

• Güldürdün
1. Bölüm

Dizi öncelikle kısmen sosyal temalı bir dizi olduğu için öyle sürekli olaylar olaylar yok, daha ziyade hayata dair bir kesit durumu. Bir kadının küçük çocuğuyla birlikte çaresizliği, sorunlu evliliğinden kaçışını konu alıyor gibi. Bu yönüyle oldukça derli toplu duruyor, ilk bölümde o çaresizlik hissinin verdiği gerilimi sonuna dek hissettim. Tek başına ayakta kalabilmeye çalışan kadın temalı yapımlar arasında yer edinecek gibi duruyor... @Dosi

Aynı zamanda pek spoilerlik bir dizi değil heyecan kaçırma adına, en azından ilk bölüm için...

7.0

• Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi
1. Bölüm

Dizi öncelikle kısmen sosyal temalı bir dizi olduğu için öyle sürekli olaylar olaylar yok, daha ziyade hayata dair bir kesit durumu. Bir kadının küçük çocuğuyla birlikte çaresizliği, sorunlu evliliğinden kaçışını konu alıyor gibi. Bu yönüyle oldukça derli toplu duruyor, ilk bölümde o çaresizlik hissinin verdiği gerilimi sonuna dek hissettim. Tek başına ayakta kalabilmeye çalışan kadın temalı yapımlar arasında yer edinecek gibi duruyor... @Dosi

Aynı zamanda pek spoilerlik bir dizi değil heyecan kaçırma adına, en azından ilk bölüm için...

7.0
Kaç bölüm ve kaç dakika bölümler?

• Güldürdün
10 bölüm, 45-50 dk :A Ama bir çırpıda bitirilecek bir dizi değil gibi, ben haftada 1-2 bölüm anca izlerim tempoya bağlı olarak. Yani Squid Game gibi değil. :A
Bu aralar yerli dizilerde izliyorum. Öyle bir çırpıda bakamam zaten. 2 haftadır sadece 4 Seinfeld bölümü izledim misal :A Dünya Hali'ne de bakıyorum. Yani izleme listem birden kabardı :A bu biraz beklesin. Haftaya iş tempom sabit olacak. Ozamanlar bakarım günde 1 bölüm olarak belki.

• Güldürdün
Bu aralar yerli dizilerde izliyorum. Öyle bir çırpıda bakamam zaten. 2 haftadır sadece 4 Seinfeld bölümü izledim misal :A Dünya Hali'ne de bakıyorum. Yani izleme listem birden kabardı :A bu biraz beklesin. Haftaya iş tempom sabit olacak. Ozamanlar bakarım günde 1 bölüm olarak belki.
Senin hatan hemen bir çırpıda bitirmeye çalışmak, günü bırak haftada 1 bölüm izlesen o bile yeter, ben ayda 1 bölüm izlediğim diziler oluyor, anca böyle yetişiyor hepsine yoksa ne mümkün :A

• Güldürdün
7. Bölümüne geldim..

Bu arada Netflix'te izlemediğim tomarla dizi var... Kimsenin yada 2 3 kişinin baktığı dizileri izlediğim için sanki sürekli dizi izliyorum havası vardır ama burada eminim çoğu insan benim mislim dizi ve film izliyordur.

Dizi ağır ve sıkıcı geliyor başlarında ama zamanla Alex in mücadelesi sizi sarıyor..

Amerikadaki kadın haklarını görünce Angoladan farkımızı olmadığını anladım.
Sadece duygusal şiddet yaşadığı için bir kadın sığınma evine yerleşip, çalıştığını beyan ederse, bez yardımından tut, ısınma, market, sağlık, süt aklınıza gelen hertür desteği alabiliyor.

Filmi forumdaki az sayıda bayanın izlemesini tavsiye ederim @Angelica izleyeceğini biliyorum.

• Harika
Reactions: Angelica
7. Bölümüne geldim..

Bu arada Netflix'te izlemediğim tomarla dizi var... Kimsenin yada 2 3 kişinin baktığı dizileri izlediğim için sanki sürekli dizi izliyorum havası vardır ama burada eminim çoğu insan benim mislim dizi ve film izliyordur.

Dizi ağır ve sıkıcı geliyor başlarında ama zamanla Alex in mücadelesi sizi sarıyor..

Amerikadaki kadın haklarını görünce Angoladan farkımızı olmadığını anladım.
Sadece duygusal şiddet yaşadığı için bir kadın sığınma evine yerleşip, çalıştığını beyan ederse, bez yardımından tut, ısınma, market, sağlık, süt aklınıza gelen hertür desteği alabiliyor.

Filmi forumdaki az sayıda bayanın izlemesini tavsiye ederim @Angelica izleyeceğini biliyorum.

Mutlaka izleyeceğim abi merak ettiğim bir dizi

• Harika
Reactions: The_Erinch
Evet gerile gerile yorumumu yapayım;
Diziyi demin tamamladım.

Bir kadının çocuğu ile birlikte verdiği savaş...
Bu savaşda başına gelen olaylar; hataları;mutlulukları...Hayata dair herşey!

Sıcacık bitti....

Maddy rolündeki çocuk harika birşey :love1:

Amerikada yaşayan bir kadının sadece "duygusal şiddete" madur kaldığında edindiği haklar muazzam.

Vallahi 4-5 aktif bayan üye var; hepsinin izlemesi gereken bir mini dizi olmuş.

Tüm sezonu puanım 9 dur.