Müziğin Yolculuğu 2.Bölüm (1995 Yılının En Hit 20 Parçası)

Çiğdem

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
123,756
Puanı
1,060
proxy.php

2.Bölümden herkese merhabalar 94 yılı ardından 95 yılıyla devam ediyoruz 90lı yılların türk müziğinin altın çağlarından biride 95 yılı keyifli dinlemeler yorumları en azından sevdiğiniz şarkıları belirtiniz lütfen:bhr:

Ebru Gündeş - Fırtınalar : Türk müziğinin güçlü seslerinden olan Ebru, Fırtınalar şarkısıyla Kral Tv Müzik Ödüllerinde, Türk Sanat Müziği Bayan şarkıcı seçilmiş. 95 yılınında, ,yılın şarkısı Fırtınalar seçilmiştir.

Burak Kut - Yaşandı Bitti : 2. Albümüylede ses getiren Burak kliblerini Amerikada çeken ilk Türk şarkıcı olup, sonradan arkasından gelecek olan Teoman, Tarkan gibi şarkıcılara öncülük yapmıştır. Albümünün en sevilen şarkısı olan Yaşandı Bitti'ye New York'ta çektiği klib ses getirmiş 95 yılına şarkı damgasını vurmuştur

Mirkelam - Her Gece : Daha klib çıkmadan şarkı dilden dile dolaşır, klib çıktığında ise ayrı bir patlama yapmıştır. Kral Tv Müzik Ödüllerinde çıkış yapan erkek seçilirken koşan adam lakabını alır . Ali Kırca "90'lar Türkiye'sinin plastik kahramanlarının sonuncusu... Koşuyor koşuyor bir yere varamıyor" diye yazmıştır.

Sibel Alaş - Adam : Ajda Pekanna 91 yılı Vazgeçme, Hakan Peker'e 93 yılı Amma Velakin, Yonca Evcimiğe 94 yılı Bandıra Bandıra, şarkılarını verip söz yazarlığını konuşturan Mustafa Sandal 95 yılında Adam şarkısını yazmış, Sibelin ilk albümünün müzik direktörü ve prodüktörlüğünüde üstlenmiştir. Sibel Kral Tv Müzik Ödüllerinde en iyi çıkış yapan kadın seçilirken, klibide yılın klibi seçilmiştir. Ynt: Abdullah Oğuz'dur

Akın - Rebeka : İsmini taşıyan ilk albümünün tutmamasıyla albümde değişikliğe gidip Rebeka albümüyle 95 yılında yeniden çıkış yapmış, şarkı büyük ses getirmiştir, şarkıda geçen "güzel isen sevişirsin benimle Rebeka'nın yerine" sözleriylede çok konuşulmuştur.

Yıldız tilbe - Havalım : Tilbenin 2.albümünün en çok ses getiren şarkılarından biridir,söz ve müziği Tarkana aittir. Megastar Tarkan Kış Güneşi şarkısına karşılık yıldıza bu şarkıyı hediye ettiğini duyulmuştur.

Sezen Aksu - Onu Alma Beni Al : Minik Serçe lakablı söz yazarlığında ve bestecilikte türk müziğinin en önemli sanatçılarından biri olan Sezen Aksu'nun on ikinci albümü olup, Onu Alma Beni Al şarkısı 95 yılına damga vurmuştur. Sezen Aksı Kral Tv Müzik Ödüllerinde pop kadın ödülünüde almıştır.

Rafet El Roman - Seni Seviyorum :İlk albümü olmasına rağmen, Kral Tv Müzik Ödüllerinde pop erkek seçilmiştir, bu başarıyı yılın en çok ses getiren şarkılarından Seni Seviyorum şarkısıyla yakalamıştır.

Hakan Peker - Ateşini Yolla : 90lı yılların ve Türk müziğinin bir unutulmaz ismide Hakan Pekerdir. Ateşini Yolla şarkısı yıla damga vurmuş klibin yönetmenliğinide Hakan üstlenmiştir.

Çelik - Hercai : 2.Albümü olup 95 yılında daha duygusal bir kimliğe bürünmüştür. Hercai şarkısıyla bütünleşen Çelik Kral Tv Müzik Ödüllerinden en iyi beste ödülünüde kazanmıştır.

İzel - Hasretim : şarkıcılık kariyeri bitmek üzereyken, Ercan Saatçi ve diğer müzisyen dostları Kenan Doğulu- Emel Müftüoğlu- Yıldız Tilbe gibi isimler yalnız bırakmadı. Hasretim Şarkısıyla yeniden popüler olan İzel O yıl Altın Kelebek ve MGD ödüllerini En İyi Kadın Pop Sanatçısı sıfatıyla aldı.

Aşkın Nur Yengi - Ay İnanmıyorum : Dördüncü stüdyo albümüdür. besteci kimliğini ön plana çıkarttığı albümün süpervizörlüğünü de yapmıştır. şarkı 95 yılının ses getiren şarkılarından olmuştur.

Ege - Delice Bir Sevda : İlk albümünün en çok ses getiren şarkılarından olmuş KralTv Müzik ödüllerinde en iyi şarkı sözü ve çıkış yapan erkek kategorilerinde yarışma fırsatı bulmuştur.

Yeşim Salkım - Deli Mavi : 94 yılınında iyi bir çıkış yapan Yeşim 2.albümüylede çıkışını sürdürdü Deli Mavi Albümün ve 95 yılının en önemli şarkılarından birisi olmayı başardı.

Soner Arıca - Derbeder : 95 yılındada albümü ve şarkılarıyla kendinden söz ettiren Soner Yaşıyorum Albümünün en dikkat çeken şarkısı olan Derbeder 95 yılınada damga vurmuştur.

MFÖ - Mazeretim Var Asabiyim Ben : Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’dan oluşmaktadır. Kral Tv Müzik Ödüllerinde 95 yılının en iyi grubu seçilmiş şarkı büyük beğeni toplamıştır.

Hazal - Elden Yar Olmaz : Hazal ilk albümünü çıkarmış ve o dönemin ses getiren şarkılarından olan Elden Yar Olmaz ile Kralv Tv Müzik Ödüllerinde en iyi çıkış yapan kadın dalındada yarışmıştır.

Ahmet Kaya - Beni Vur : Türk Müziğinin unutlmayacak isimlerinden olan 90lı yıllarda verdiği söylediği bestelerle hafızalara kazanan Ahmet Kaya Beni Vur Şarkısıyla Kral Tv Müzik Ödüllerinde Özgün Müzik - En iyi sanatçı ödülünü almıştı. 2000 yılında vefat eden Ahmet Kaya Allah tekrardan rahmet eylesin:T

Ferdi Tayfur - Yağmur Çamur : 95 yılındada Kral Tv Müzik Ödüllerinde Arabesk ödülünü alan Ferdi Tayfur bu seferde Yağmur Çamur şarkısı ile çok konuşulmuştur. Film gibi bir klib çekilmiştir yine.

Zeynep - Ah Memedim : 95 yılında ilk albümüyle dikkatleri üstüne çeken Zeynep İbrahim Erkal bestelerini albümünde kullanmış Ah Memedim yıla büyük damga vurmuştur askerlerimize hediye edilmiştir.
proxy.php

@Bully @denizz19 @GunesinOglu @hayret bi şey @yatutarsa @cevaa @Billy Kane @vadikızı @EFE UYSAL @Maskeli Fedai @Tolstoyevski @EnveR @Aserat @cookies @BesaleT @OzaN @sürgünüm @Tzira @soo @Yiğitt @yigit_00 @destere @xemrexxx @Forumdash @MEnes @Doğu @Harunnn60 @tolgab @Titanium @china_shangai @papuleoo @turkuazz @eskici @DarkLeqenD @S.G.A.T. @MayısKralı @ABAY_06 @-potterhead-

Son düzenleme:
95, 94 ten kötüymüş diyordum ki sonradan açıldı :)))

en iyiler

1. fırtınalar
  2. hercai
  3. her gece
  4. onu alma beni al
  5. seni seviyorum
  6. beni vur
  7. ay inanmıyorum
  8. rebeka
  9. havalım
bu arada öğrenmiş olduk ki @Çiğdem- küçükken soner arıcaya kunçun kunçun ediyormuşş her hafta adamın şarkısı var:A

95, 94 ten kötüymüş diyordum ki sonradan açıldı :)))

en iyiler

1. fırtınalar
  2. hercai
  3. her gece
  4. onu alma beni al
  5. seni seviyorum
  6. beni vur
  7. ay inanmıyorum
  8. rebeka
  9. havalım
bu arada öğrenmiş olduk ki @Çiğdem- küçükken soner arıcaya kunçun kunçun ediyormuşş her hafta adamın şarkısı var:A
Epey üretken bir seneymiş 1995, 1992 ve 1994'ü aratmıyor. :D Ellerine sağlık @Çiğdem- hemen her önemli şarkıyı eklemişsin, bakarken "Aa bu şarkı da vardı önemli o da koymayı unutmuş" demedim açıkçası. :D
çok tşşk ederim @Tzira çok titiz bir çalışma yapıyorum aceleye getirmeden olabilicek en iyi şarkıları seçmeye çalısıyorum bepenmenize sevindim :Z:Z:Z

@xemrexxx hahah ayy sanane bee adam ne güzel söylüyor işte neden rahatsız oldunki
:F:F:F

Güzel liste olmuş. Mrkelam gerçekten de bir gecede patlamıştı Kral TV her gece klibini saat başı yayinliyordu. Hala severek dinlerim. Adam, Deli Mavi, Mazeretim Var ve Rebeka da en sevdiklerimdendir. Fakat Akın'ın şarkı sözünde bir hata olmuş. Güzelim sen değil. Güzel isen olacak.
Sibel Alas'ın Adam klibi hala çekilmiş en iyi kliplerden biridir. Çocukken korkardım bu klipten.

Ellerine sağlık @Çiğdem-

Güzel liste olmuş. Mrkelam gerçekten de bir gecede patlamıştı Kral TV her gece klibini saat başı yayinliyordu. Hala severek dinlerim. Adam, Deli Mavi, Mazeretim Var ve Rebeka da en sevdiklerimdendir. Fakat Akın'ın şarkı sözünde bir hata olmuş. Güzelim sen değil. Güzel isen olacak.
Sibel Alas'ın Adam klibi hala çekilmiş en iyi kliplerden biridir. Çocukken korkardım bu klipten.

Ellerine sağlık @Çiğdem-
tşşk ederim beğenmene sevindim 😉😉😉

düzeltirim onu şimdi :F:F:F
mustafa sandalın kariyeri boyunca verdiği bestelerden ilk 3 girer kesinlikle zaten yapımcısı falan herşeyi musti üstlenmiş sibeli türk pop müziğine sunmuştu altın tabakta resmen:F

benim gözümde 95 in 1 numarası burak kut benimle oynamadan bile daha çok seviyorum burakın en çok sevdiğim şarkısıdır yaşandı bitti :Z:Z:Z

Eline sağlık @Çiğdem- yine çok güzel olmuş. Sibel Alaş'ın Adam şarkısı geçen Tatlı İntikam'da çalıyordu muazzam şarkı :)

Harika, benim bile unuttuğum parçalar vardı bunları tekrardan hatırlamak çok iyi geldi. Çiko çok güzel bir işe imza attın tekrar ellerine sağlık. @Çiğdem-

Eline sağlık @Çiğdem- yine çok güzel olmuş. Sibel Alaş'ın Adam şarkısı geçen Tatlı İntikam'da çalıyordu muazzam şarkı :)
Harika, benim bile unuttuğum parçalar vardı bunları tekrardan hatırlamak çok iyi geldi. Çiko çok güzel bir işe imza attın tekrar ellerine sağlık. @Çiğdem-
Çok Güzel olmuş emeğine sağlık @Çiğdem-
ben tşşk ederim zaman ayırıp baktığınız için baya zahmetli emek verdiğim bir iş gerçekten sizler ilgi gösterdikçede devam edecem :Z:Z:Z

Şarkılara şöyle bir baktım kalbimi atayım şimdiden detaylı yorumumu gece yapacağım :A

Ellerine sağlık @Çiğdem- şarkılara detaylıca bakmadan acaba 95 yılı zayıf mı kalmış diye düşündüm ama öyle olmadı, birbirinden güzel parçalar varmış. :D

En beğendiklerimi sıralayayım.

1) Çelik - Hercai (Muazzam bir slow hala dinlerim sık sık :))
2) İzel - Hasretim (Efsane bir şarkıyla kariyerini kurtarmış İzel :D)
3) Rafet El Roman - Seni Seviyorum (Bu şarkı tahmin ettiğimden eskiymiş :D)
4) Mirkelam - Her Gece (Bu şarkıyı da daha yeni sanıyordum :D)
5) Burak Kut - Yaşandı Bitti
6) Hakan Peker - Ateşini Yolla
7) Aşkın Nur Yengi - Ay İnanmıyorum
8) Yıldız Tilbe - Havalım
9) Ege - Delice Bir Sevda
10) Sezen Aksu - Onu Alma Beni Al
11) Soner Arıca - Derbeder
12) Ahmet Kaya - Beni Vur
13) Ebru Gündeş - Fırtınalar
14) Akın - Rebeka
15) Sibel Alas - Adam

kızı çok şımartmayın bence:) gerçekten güzel bir iş yaptığını sanacak :)

Ellerine sağlık @Çiğdem- şarkılara detaylıca bakmadan acaba 95 yılı zayıf mı kalmış diye düşündüm ama öyle olmadı, birbirinden güzel parçalar varmış. :D

En beğendiklerimi sıralayayım.

1) Çelik - Hercai (Muazzam bir slow hala dinlerim sık sık :))
2) İzel - Hasretim (Efsane bir şarkıyla kariyerini kurtarmış İzel :D)
3) Rafet El Roman - Seni Seviyorum (Bu şarkı tahmin ettiğimden eskiymiş :D)
4) Mirkelam - Her Gece (Bu şarkıyı da daha yeni sanıyordum :D)
5) Burak Kut - Yaşandı Bitti
6) Hakan Peker - Ateşini Yolla
7) Aşkın Nur Yengi - Ay İnanmıyorum
8) Yıldız Tilbe - Havalım
9) Ege - Delice Bir Sevda
10) Sezen Aksu - Onu Alma Beni Al
11) Soner Arıca - Derbeder
12) Ahmet Kaya - Beni Vur
13) Ebru Gündeş - Fırtınalar
14) Akın - Rebeka
15) Sibel Alas - Adam
yine gitmiş en başa bir parlak yerleştirmiş :)

neyse bende sıralamamı yapayım bari :)

kızı çok şımartmayın bence:) gerçekten güzel bir iş yaptığını sanacak :)

yine gitmiş en başa bir parlak yerleştirmiş :)

neyse bende sıralamamı yapayım bari :)
En başa İzel ablamızı da koyabilirdim aslında ama Çelik abimiz bu şarkısıyla damardan girmiş. :)

Sıralamanı ne kadar merak ediyorum anlatamam. :) Hatta meraktan uyuyacağım şimdi. :)

Bu sefer lalelerle kraliçeleri ayırmadım @Çiğdem- :) Ahmet kaya ya ayıp olur :)

Ahmet kaya - beni vur = 20 puan
Sezen aksu - onu alma beni al = 19 puan
MFÖ - Mazeretim var asabiyim = 18 Puan
Ferdi tayfur - yağmur çamur = 17 puan
Rafet el roman - Seni seviyorum = 16 puan
Yıldız tilbe - havalım = 15 puan
Sibel alaş - adam = 14 puan
İzel - Hasretim = 13 Puan
Yeşim salkım - Deli mavi = 12 puan
Aşkım nur yenge - Ay inanmıyorum = 11 Puan
Çelik - Hercai = 10 puan
Ege - Delice bir sevda = 9 puan
Soner karınca - Derbeder = 8 puan
Mirkelam - hergece = 7 puan
Hakan tekerlek - ateşli yollar = 6 puan
Zeynep - ahmedim = 5 puan
Hazal - elleyen yar olmaz olsun = 4 puan
Ebru gündeş - fırtınalar = 3 puan
Burak kut - yaşandı bitti = 2 puan
Akın - rebeka = 1 puan

En başa İzel ablamızı da koyabilirdim aslında ama Çelik abimiz bu şarkısıyla damardan girmiş. :)

Sıralamanı ne kadar merak ediyorum anlatamam. :) Hatta meraktan uyuyacağım şimdi. :)
benim seçimlerim cillop gibi özenerek seçtim :)

Bu sefer lalelerle kraliçeleri ayırmadım @Çiğdem- :) Ahmet kaya ya ayıp olur :)

Ahmet kaya - beni vur = 20 puan
Sezen aksu - onu alma beni al = 19 puan
MFÖ - Mazeretim var asabiyim = 18 Puan
Ferdi tayfur - yağmur çamur = 17 puan
Rafet el roman - Seni seviyorum = 16 puan
Yıldız tilbe - havalım = 15 puan
Sibel alaş - adam = 14 puan
İzel - Hasretim = 13 Puan
Yeşim salkım - Deli mavi = 12 puan
Aşkım nur yenge - Ay inanmıyorum = 11 Puan
Çelik - Hercai = 10 puan
Ege - Delice bir sevda = 9 puan
Soner karınca - Derbeder = 8 puan
Mirkelam - hergece = 7 puan
Hakan tekerlek - ateşli yollar = 6 puan
Zeynep - ahmedim = 5 puan
Hazal - elleyen yar olmaz olsun = 4 puan
Ebru gündeş - fırtınalar = 3 puan
Burak kut - yaşandı bitti = 2 puan
Akın - rebeka = 1 puan

benim seçimlerim cillop gibi özenerek seçtim :)
Hahaha Soner Karınca, Hakan Tekerlek - Ateşli Yollar ve Hazal - Elleyen Yar Olmaz Olsun'a sesli gülmemek için zor tuttum kendimi :F

Ahmet Kaya abimiz sayesinde lale listesi oluşturamamışsın iyi olmuş. :)

Aşkın Nur Yengi, Çelik ve Zeynep çok iyiler. Sezen Aksu da iyidir. Diğerlerini pek hatırlamam. :A Ya da isimleri aklıma gelmiyor.