Önceki bölüm gözükmeyen Meteor Adam sahneleri bu bölümle birlikte geri döndü. Nori ile konuşmayı öğreniyor yavaş yavaş ve kendini Harfoot'ların içinde iyice kabul ettirmiş. Göç devam ediyor ve zamanın bu kısımda aktığını da görüyoruz. İyilik ve kötülük arasında gidip geliyor Meteor Adam. Bu bize yine resmediliyor dizi tarafından. Ateş Böceklerini öldürdüğü sahneyi hatırlıyor ve ikilemde kalıyor. Karakter gizemini koruyor ve korumaya devam edecek gibi duruyor. Şarkı eşliğinde göç sahneleri biraz LOTR dışı sahneler gibi gözüktü ama neyse... Ah Amazon ah... Nerede LOTR'un şarkıları nerede bu.. Harfootlar göçlerini bitiriyor ve varacakları noktaya varıyorlar ancak gördükleri manzara parlak değil. Ağaçlar kurumuş ve bir kurt aksiyonu görüyoruz. Daha uzun ve detaylı yapılabilirdi bu sahne, filmlerde kurt aksioynu gördüğümüz her sahne ne kadar muazzamsa burada şimdilik o kadar da etkileyici değil diyebilirim... Arondir'de de burada da Kurt sahneleri pek iyi değildi... Bir büyü ile kurtları korkutan Meteor adamın kolunda bir iz oluyor ve buz büyüsü ile tedavi ediyor. Meraklı Nori geliyor ve orada yanlışlıkla Nori'ye zarar veriyor. Nori ilk defa Meteor Adam'dan korkuyor... Bu kısmın devamı ve neler yaşanacağı kısmı hep merak ettirmeye devam ediyor. Garip tipli büyücülerin de Meteor Adam'ın peşinden geldiğini görüyoruz.. Düştüğü yeri araştırıyorlar ve peşinden gidiyorlar. İyilerin mi kötülerin mi tarafında olduklarını henüz bilmiyoruz ama yavaş yavaş onları da öğreneceğiz gibi.
Durin ve Elrond kısmı ise Lindon'dan devam ediyor. Durin ve Elrond arasındaki kimya gayet iyi diyebilirim. Masadaki gergin konuşma sahnesi ve cücelerin cüceliklerini yaptığını göstermesi açısından Durin orada iyi bir ders verdi gibi gözüktü ama sonrasında gördük ki uydurmuş... Komik bir sahneydi.. Ancak Mithril kısmı kesinlikle büyük fiyaskoydu. Senaristlerin Lore'a ters gelmesine alıştık ama koca bir ırkı Elf ırkını Mithril'e bağlama fikrini kim buldu, nasıl düşündü aşırı merak ediyorum... Niye böyle bir şey yapma gereği duydunuz be abi. Elflerin ışığı sönüyor, gölgelere karışacaklar diyip Mithril'i dibine kadar araştırdım işte o olmadan kurtulamayız diyor Celebrimbor. Bu nedir hiç bir şekilde anlamadım. Ulan bir de bu ışık sönmek üzere işte sona geldik Bahar'a kadar gitmemiz lazım falan diyorlar. Sonra da koskoca Gil Galad diyor ki işte Galadriel'i gönderdik belki ağacın zehri düzelir diye ama düzelmedi, bizi sadece Mithril'in ışığı kurtarabilir... Hayır nasıl olacak onu da anlamadım, Mithril'in ışığını vücudunda mı depolayackalar ne yapacaklar... Üstüne geçmişte yaşanmış bir sahneyi görüyoruz Mithril'in nasıl oluştuğunu falan... Balrog ve bir büyük elf alakasız bir biçimde bir dağın başına ağacın orada savaşıyorlar. Ve o çarpışma sonucunda yıldırım oluşuyor ve o sızıntılar dağın dibine gidip Mithril oluyor... Çok büyük saçmalıklar vardı bu bölümde bu tarafta. Elfleri güçsüz gösterip başka bir ırka muhtaç yapıp işte bizim dizimizde herkes eşit, herkes kardeş, herkes birbirine muhtaç kafasında duyar kasıyorlar bol bol... Bu dizi Tolkien'in Orta Dünya'sı değil, 2022 dünyasına göre yazılıyor. Bu diziyi yazan insanlar Elfleri ve Orta Dünya'yı asla anlamamış. Ya da anlasalar bile işlerine nasıl geliyorsa öyle yazıyorlar. Ne denir ki.. Büyük fiyasko...
Arondir kısmında da hikaye biraz ilerliyor diyebiliriz. Adar savaşa hazırlık yapıyor ve onlara verilen süre doluyor. İnsanlar ise biraz doğru resmedilmiş gibi. Her zaman iç çekişmeye sahiptir insanlar. Her zaman kendi içinde fikir ayrılığı yaşarlar. Bronwyn'in konuşması ve üstüne önceki bölümde Sauron hizmetkarıyım diyen dedenin konuşması ve insanların bölünmesini gördük. Bronwyn güçlü bir kadın gibi resmedilip klasik duyar kasma sahnelerini yapıyorlar ancak bari tutarlı olsalar keşke. Theo bıçağı ortaya çıkarıyor oradaki gizem son buluyor işte o bıçakla ne yapacaklarını bilemiyorlar falan ama sonra Bronwyn hemen vazgeçiyor. İşte teslim olalım, şöyle yapalım böyle yapalım. Yahu bari güçlü kadın karakter yapıyorsunuz arkasında durun karakteri tutarlı yapın. Adar'a teslim olan amcanın ona Sauron diye seslendiğinde epey sinirlendi Adar. Burada Adar'ın Sauron olmadığını anlıyoruz net şekilde. Bu dizinin Saruman'ı olacak gibi. Çünkü sonraki bölümün fragmanında Uruk'lar falan diyor bir diyaloglar duyuyoruz ondan. Buradaki savaş kaliteli çekilmiştir umarım. Son kısımda ise bir işaret kulesi görüyoruz.. Belli ki Numenor'dan gelen tayfa buraya gelecek bir şekilde ve bir Miğferdibi çakması yapmaya çalışacaklar... Nasıl bir savaş sahnesi çektiklerini merakla bekliyorum...
Numenor kısmı ise bölümün en olay yaşanmayan kısmıydı diyebilirim. Karakterlerin iç çekişmelerini, gereksiz triplerini, gereksiz karar değiştirmelerini ve tutarlı olmamalarını izleyip durduk. Önceki bölümde kararlar verildi işte bir sürü kişi gönüllü oldu heralde Orta Dünya'ya gideriz diyorduk. Bölüm boyu 2 kez falan gidip gitmeme arasında kaldı Miriel. Pharazon'un gerçek amaçlarının ne olduğunu görmemiz açısından oğluyla konuştuğu sahne iyiydi bu arada. Amacı Orta Dünya'ya gelip oranın etinden sütünden faydalanıp Numenor'u ele geçirmek ve geliştirmek. Ancak oğlu tabi bunu pek anlamasa gerek ki gemileri yakmaya falan gidiyor. Galadriel bu bölüm biraz daha tutarlı yazıldı diyecektim ki Halbrand'ın niye devam ediyorsun, işte basit bir intikam mı falan dediği kısımda 'Çünkü duramam' diye cevap berince ben bittim. Yahu hiç bi ebedi ve üst düzey bir yazarlığınız yok. Koskoca Galadriel'e güzel bir diyalog yazamıyor musunuz be kardeşim. Orada yaşadıkları falan anlatılıyor bir şeyler oluyor Galadriel ağlıyor, Halbrand'ın gözleri doluyor... Değişik değişik sahneler... Isildur ve macerası da aynı şekilde 2022 dünyasında işleniyor resmen. Koskoca Elendil ve Isildur'a yazılan sahnelere bak abi. Ne bileyim ya bir türlü oturmuyor ve o büyüklüğü gösteremiyorlar. İlerleyen bölümlerde ve sezonlarda bu karakterleri geliştirip nasıl parlatacaklar ve bizim bildiğimiz konumlara getirecekler bilemiyorum... Galadriel'in kılıç şovu yaptığı gönüllü asker bebeleri ve o sahneler değişikti. Gönüllü askerlerin hepsi yeni askerler onlara bana zarar verip terfi alırsınız falan diyorlar bi de. Numenor'un büyük düzenli bir ordusu yok mu acaba, bir talimhanesi yok mu.. O kadar büyük bir şehir ve krallık niye böyle resmedilmiş anlamadım. Galadriel'in yeteneklerini görme açısından sahneler fena değildi ama detaylara gösterilen özenler o kadar az ki hep bir şeyler dikkat çekiyor maalesef. Isildur bir şekilde teğmen olan dostunu ikna edip orduya gireceketi ama kabul etmedi arkadaşı. Ama Isildur bir şekilde gemiye biniyor finalde. Nasıl olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Halbrand da 2 3 kez kolyeyi bırakıyor ama yine elbette herkesin bildiği gibi o gemiye biniyor...
Çok şükür kaybedilen 20 30 dakikadan sonra cümbür cemaat gemiye binip Orta Dünya'ya gidiyoruz. Büyük ihtimal ışınlanacağız Orta Dünya'ya, çünkü o işaret kulesinin yanması ve Galadriel'lerin o ışığı örmesi lazım ve bu çok kısa sürede olmalı. Adar ve Orc'ları harekete geçti ve savaş kısa sürede başlayacak gözüküyor. Zaman kısımlarına artık takılmamak lazım, bir şekilde bunu hor görüp izlemek lazım gibi duruyor. Çünkü senaristler ben yaptım oldu senaryosunun kralını yazıyor her bölümde...