Exxen Leyla ile Mecnun - 1. Sezon Yorumları

Bir aylık tatil yaparsan, iş yükün artıyor böyle işte. Gerçi iş yükün yeni sezonla ilgilidir muhtemelen. Leyla ile Mecnun hafta içi olsa, zor izlerdin muhtemelen.
İş yükü genel ya sezon falan değil. Bizde iş bitmez sürekli yenisi gelir...
Ama hafta içi hafta sonu fark etmez, Leyla ile Mecnun'u her türlü izlerdim...
Pazartesi 00:00'da yayınlansa onu izlemeden uyumazdım, o kadar net...

Reactions: 12.Adam and Araf
Gece yatmadan bir doz Leyla ile Mecnun izle, zaten iş yükün biter gider.

Reactions: 12.Adam and MEnes
Kesinlikle, her izlediğimde moralim yerine geliyor. Sonraki bölüm ilk 2 bölüme göre çok daha çılgın olacak gibi görünüyor...
Yine yeniden tarihte yolculuğa gidiyoruz, hem de bir vazo peşine...
İkinci bölüm düştü biraz bence, o ayarda gitmesin, üstüne koyarak gitsin yeter.
O tarihi yolculukları özlemişiz, iyi olur o tarihi yolculuklar. Mecnun'un o kapıya girip başını derde sokmasını da özledik.

Reactions: 12.Adam and MEnes
Bence düşük değildi, ilk bölümden kaliteliydi hatta. Daha bir oturmuş karakterler.
Ama 3. Bölüm şimdilik en iyi bölüm olacak belli ki... Çılgın olayları özlemişiz dediğin gibi...

Reactions: Araf
Bence düşük değildi, ilk bölümden kaliteliydi hatta. Daha bir oturmuş karakterler.
Ama 3. Bölüm şimdilik en iyi bölüm olacak belli ki... Çılgın olayları özlemişiz dediğin gibi...
Neden düşük olduğunu söyledim, birinci bölüme göre her şey bir anda gelişmiş gibi göründü, ondan. Diğer türlü sezon ortası bölümü olsaydı, bence herhangi bir sıkıntı olmazdı bölümde.
Erdal Bakkal'ın bir anda bakkalı açması, Mecnun'un bir anda Leyla'nın doğum gününü ilginç bir şekilde basması pek olmadı, yani ilginç durdu. Bölüm ortası bölüm gibi durdu biraz. Erdal'ı yine anlarım gerçi de, Mecnun'un Leyla sahneleri ilginçti. Buradan olay başka yere doğru gidecek, orası kesin tabii. Hatta Aksakallı Dede'nin sahnesinden açık bir şekilde bu belli oluyordu.

Reactions: MEnes
Fragman harika. Klasik bir L&M bölümü geliyor.

Ya anladım da ben de ona değindim yorumumda mesela. Adamların süresi kısıtlı ve 10 bölümleri var. Taslak olarak kafasındaki tüm hikayeyi sığdırabilmek için bazı şeyleri hızlı geçmek zorunda kalmış gibi Burak. Yoksa 20 bölüm olsa elinde yaya yaya çok daha geniş anlatabileceği kısımlardı bu ilk 2 bölümdeki kısım. Benim için şu haliyle de problemsiz duruyor. Adam bu 'AZ' süreye iyi iş çıkarmış bence.

Süre kısıtlı olmasından dolayı değil de, aceleyle yazmış olduğundan dolayı bu tarz şeyler oluşmuş olabilir. Her şey bir anda başlamıştı zaten, Burak Aksak da bir anda yazmaya başlamıştı. Bir parça eksikler de oluşuyor tabii. Ayrıca bölüm süresi ve bölüm sayısı da sorun değil, isterlerse 10-15 dakika fazladan çekerler ya da üç bölüm daha fazladan çekerler, sorun olmaz. Acun Ilıcalı serbest bir alan vermiş onlara sonuç olarak, her türlü olurdu yani. Beşinci sezonuyla devam ettiğinde zaten çok daha üzerine konulmuş haliyle görürüz gelecek yıl, her şey daha oturaklı olur. Leyla ile Mecnun sağlam bir şekilde bittiğinde, garanti ve garanti devam edeceğini düşünüyorum. Exxen'in Avrupa kupası maçlarıyla birlikte en çok üye çeken yapımı.

Reactions: MEnes
Ya belki de dediğin gibi aceleyle yazmasından dolayı bu ilk kısımlara pek vakit ayırmayıp sonraki mevzulara vermiştir o vakti. Ama 10 bölüm ve 50dk - 1sa kısmını sabit tutmuşlar anladığım kadarıyla. Tam yabancı dizi kafası olsun diye. He dediğim gibi o kısımları çok önemsemedim, seyirci kendi kafasında da doldurabilir bunları.

Mesela Erdal niye bir anda geldi. Çünkü önceki bölümde Mecnun ve İsmail Abi epey bir ısrar edip ağladı sonuçta adama. Bu da kendi içinde offscreen değerlendirmesini yaptı ve döndü. Bölümde de Bakkal'sız olmaz mahalle falan dedi sonuçta. Bu çok önemsenecek bir sorun değil yani.

Leyla ile Mecnun muhabbeti de Mecnun rüyasında sürekli kızı görüyor ve 1 hafta geçtiğinden de bahsedildi rüya sahnesinde. Yani Mecnun'un kafası sürekli bu kızda belli ki. Çünkü 8 yıl üstüne uyanmış ve bir anda böyle şeyler görüyor. Haliyle takip edip olaylara dahil olması gerekiyor. Çünkü gerçekteki Leyla tanımıyor bile Mecnun'u. Kendini olayların içinde bulması bence gayet doğal. Arda tipli diğer karakter de klasik Leyla nişanlısı sonuçta, olaya onun üzerinden yürümesi gerekiyor. Yani bakıldığında her şey kendi içerisinde açıklanabilir ve sorun olmaktan uzak detaylar.

Gelecek sezonu geçtim bu sezon içinde bile diğer bölümlerde muhakkak daha bir oturaklı göreceğiz bence diziyi. Müzik kullanımı da düzelecektir. Bazı kısımlarda kurguda bir miktar fazla müzik kullanıldığını görüyorum. Çok az da olsa bazı sahnelerde o müzik olmaz diyorsun mesela. Dizi için büyük bir ağırlığı olan Yalan müziğini 1 2 yerde gereksiz kullandılar. Daha ağır yerlerde gelmeli, son sahne bunlardan biri. Ama muhakkak sonraki bölümlerde oturtmuşlardır dengeyi. Ben ekibe güveniyorum, aynı kalitede devam edeceklerine hatta daha üstlere çıkacaklarına inanıyorum. Her bölümde daha iyisini göreceğiz, 3. bölüm fragmanı bu emareleri verdi.

5. sezondan sonra bence de devam edecektir. İzlenme rakamları ve genel tablodan korktukları için şimdilik 2 sezon falan dediler ama Burak'ta hikaye bitmez. 104 bölüm çekip neredeyse 0 tekrara düşen, hatta tekrara düştüğü yerlerde bile bunu bilerek yapıp kendi çektiği sahnelere gönderme yapan bir diziden bahsediyoruz. Bu izlenme ve üye rakamlarında 2 sezon 20 bölümde asla bitirmezler...

Son düzenleme:
Bir saati geçsinler, hiç sorun değil. Doya doya diğer karakterleri de görebiliriz bu sayede, diğer türlü zor. 70-80 dakika yeterli olur, 50-60 dakika arası yetmiyor bile. Bütün karakterler özet şeklinde yer alıyor gibi oluyor böyle kısıtlı sürede.

Mecnun ile İsmail bu arada, yanlış oldu. Yavuz ısrar etmez.
Durum komedisi olduğu için haliyle böyle bir anda şeyler görüyoruz, her bölüm farklı şeyler geçiyor. Düğünlerle zurnalarla Erdal Bakkal geri dönecek hali yoktu.

Mecnun'un Leyla sahneleri epey sıkıntılı olacak gibi. Burak Aksak epey ikiliyi çok zorlamış, çok zor birlikte olurlar gibi. Arda bile değil bu Leyla'nın yanındaki, Hidayet'in zengin hali. Şimdilik Arda havaları sezmedim, kötü bir havası yok çünkü.

İskender ile Yavuz'un sahnesinde Acıyı Sevmek Olur Mu? şarkısı geçiyordu ilk tanıştıkları sahne olarak ama orası yanlıştı. Böyle Bir Kara Sevda şarkısı çalıyordu İskender ile Yavuz'un ilk tanıştığı sahnede. Orada vurgulanan şey aslında sanırım ikilinin yaşadıkları acı, bilhassa Yavuz'un. Muhtemelen ona göndermedir, yoksa atlanmayacak bir detaydı bu.

Şimdilik devam edip etmeyeceği sezon finali bölümüne bağlı bence. Final iyi bir şekilde bağlanırsa, hiçbir sıkıntı çıkmaz, aynen devam eder. Acun Ilıcalı da devam ettirmek ister tabii ki en çok üye çeken yapım olduğu için ama tabii bir de ekibin devam edip etmeyeceğine bağlı, istekleri önemli. İstekleri olduğu sürece en azından üç dört sezon daha sürer. En azından bölüm sayılarını uzun tutsunlar da, o bile iyi ya da bölüm sürelerini uzun tutsunlar biraz daha, ikisi de olursa çok daha iyi olur tabii.

Reactions: bazinga and MEnes