1. Bölüm:
Eski bölümleri izleye izleye bitap düşmüş olan ben, yeni sezonun gelmesini iple çekiyordum. Behzat Ç.'den acı tecrübe etmiş olan ben, Leyla ile Mecnun'u soru işaretiyle yaklaşıyordum ki, Leyla ile Mecnun'un beni hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadığını anımsadım. Leyla ile Mecnun hiçbir zaman beni hayal kırıklığına uğratmamıştı; çünkü absürd bir senaryoya sahipti ve tamamen hayal gücüne çalışıyordu. Burak Aksak'ın hayal gücüne ve ekibin uyumuna ihtiyacı vardı sadece. İkisi bir araya gelince kötü bir diziye dönüşme ihtimali hiç yoktu. Burak Aksak yaşı ilerlemiş olmasına rağmen asla ama asla hayal gücünü yitirmemiş ve bu dizi için büyük bir artı. Ekip dağılmış ama karakter anlamında dağılmış, toparlamaya başladıkça eski karakterler kendisini belli etmeye başladı ve o karakterler yeniden canlandı.
Sekiz yıldır yayınlanmayan bir dizi olduğu için karakterlerin önceden ne olduğu, sonra ne olduğu gibi detaylarla başladı ve bu son derece önemliydi boşluk bırakmamak adına. Tabii bu detaylar daha devam eder, Karakterler değişen dünyaya ayak uydurmuş olan karakterler, bu yüzden karakterlerin böyle bir değişime geçmesi çok fazla şaşırtmadı ve mantıklı geldi. Karakterleri inceleyelim; Mecnun, Leyla için tabii ki geçmişte sıkışıp kalacaktı. İsmail Abi deniz olacaktı, Yavuz Abi hırsızlıktan bir şekilde yolunu bulup zengin olacaktı, tabii o kısım biraz boşluklu oldu ama muhtemelen nasıl zengin olduğu anlatılır yakında. Yavuz şimdilik binevi Karabasan rolünde olacak. Erdal Bakkal hayatının anlamını kaybedince hayatını normal bir şekilde devam eder miydi? Edemezdi. İskender hiçbir şey olmayınca mahallede haliyle evi satmaya çalışırdı canından kıymetli evini, öyle de yapıyor. Çiçekçi teyze aslında dilenciydi, şimdi dilencilikle zengin oldu. Mükemmel bir göndermeydi aslında bu, hani hep haberlerde görürüz ya dilencilikle zengin olan insanları, o hesap. Doktor sahneleri direkt güldürüyor zaten, Dosto ile Burak Aksak her zaman olduğu gibi Nadya ile İvan göndermesi yapıyor ama tabii Yavuz burada Acun Ilıcalı gibi oldu. Projeyi yeniden başlatmak için Medyavuz'a götürür. Kaan ile sosyal medya göndermesi yapıldı, ki bu da normal, Kaan'ın hep böyle bir potansiyeli vardı, o da ayak uydurdu değişen dünyaya. Tabii daha birçok karakter var geçmişten kalan, hatta Nurten ve sessiz Leyla da vardı. Leyla demişken ruhlar alemindeki Leyla ile, Mecnun'un evini almak isteyen başkasıyla nişanlı Leyla da vardı. Leyla ile Mecnun sahneleri bir hayli ilginç olacak gibi görünüyor.
Dizilerin süresinin uzaması göndermeler vardı. Eskiden 90 dakika dizi göndermesi, şimdi 150 dakikaya çıktı. Değişen dünyayı bir kere daha gördük. Yasaklara gönderme vardı; bağırmak yasak, el sallamak yasak gibi. Bu da değişen dünya işte. İsmail Abi'nin ataları üzerinden deniz hayvanları göndermesi de vardı. Çiçekçi teyze ile Melül üzerinden dilenci göndermesi vardı. Yavuz'un bir anda medya patronu olup canavarlaşması da geçiyordu, ki bu da önemli bir detaydı. Böyle uzar gider, çok iyi bir bölümdü. Yine klasik olarak mükemmel karakterler, mükemmel karakter gelişimi, mükemmel göndermeler vardı. Pilot bölüm olarak çok iyi bir bölümdü, çok iyi bir başlangıçtı. Özlemiştim diziyi, uzun bir aradan sonra geri dönmüş oldu ve iyi de oldu. Hem güldürdü, hem de hüzünlendirdi.
10/10