Exxen Leyla ile Mecnun - 1. Sezon Yorumları

Bana pek geçmeyen bir bölüm daha puanım 6.5
 
Reactions: Araf
4x7

Yine güzel bölümdü. Bu arada dizinin kadınlarını giydiren ekip çok iyi çalışıyor. Leyla'ya her seferinde ayrı hayran kalıyorum.


Winterfell sahnesi güzeldi.


İki bölümdür az sakallı dedeyi görüyoruz ancak çok yetersiz şekilde. Bizimkilerle buluşsa keşke.


İskender'den sonra Erdal Bakkal'ın da potansiyel izdivacını izledik. İkisi de çok çabuk bitti. Devam etmeyecekse hiç başlatmasalardı.


8/10
 
Reactions: Araf
Ben de bu duruma karşıyım
L&M kadınları normalde sade giyinirlerdi bunlar plaza kadını gibi
 
8'in üstüne çıkmadı hiç, çok ilginç. 8'in üstünde puan vermeyen @xdragxx bile 6. Bölümde 8'in üstüne çıkmıştı.
 
Reactions: xdragxx
Ben de bu duruma karşıyım
L&M kadınları normalde sade giyinirlerdi bunlar plaza kadını gibi
Kadın küratör, şık giyinmesi normal.
Kardeşi mimar yine estetik kaygısı olan bir meslek. Normal bence ikisi de.
Erdal Bakkal'la ilgisi olan kadın da sosyal medya fenomeniydi sanırım yine şık görünme kaygısı olması normal.

------

8'in üstüne çıkmadı hiç, çok ilginç. 8'in üstünde puan vermeyen @xdragxx bile 6. Bölümde 8'in üstüne çıkmıştı.
Dizi puanlarım pek değişken değildir. Çok dengesiz bir dizi olmadıkça belli iki puan arasında gidip gelir.
 
Reactions: xdragxx and Araf
Hayranı olmadığın bir dizi hariç, genelde 7-8 puan diyorsun, nadiren çıkıyorsun 8'in üstüne.
 
Reactions: bazinga
Hayranı olmadığın bir dizi hariç, genelde 7-8 puan diyorsun, nadiren çıkıyorsun 8'in üstüne.
Aynen 6 puan ve altı alıyorsa zaten o dizi için tehlike çanları çalıyordur. 7 biraz vurdurarak da olsa gidiyordur dizi. 8 iyi, ideal kıvamdır. 9 istisnai başarılıdır. 10 zaten uçmaktadır kelimeler yetmez o dizi bölümüne.
 
Reactions: Araf
7 iyidir iyi, sitcom bölümleri için genel olarak ideal puandır mesela.
 
4x8

Niye bu kadar gömüldüğünü anlamadığım bir bölüm oldu. Gayet keyifliydi bence yine.


A101 reklamını çok iyi yedirmişler. Reklam sahnelerinde bile eğleniyorum bence senaryo olarak iyi yediriyor Burak Aksak reklamları. Gerçi Erdal Bakkal'ın bir anda benim bile haberim olmayan pos teknolojisini kullanması biraz tuhaftı ama onu da (p)baraya aşırı düşkünlüğüne veriyorum.


Sürenin kısa olmasına yönelik eleştiriler komik.
Süre gayet yeterli aksine uzun olsa gereksiz bayacak sahneler keyifle izletiyor. Bu sezona dair en olumlu şey kesinlikle süresi.

İskender'i ilk kez Erdal Bakkal'da gördük sanırım. Erdal Bakkal Coin, KirX konuşması falan gayet iyi konulardı.


8/10
 
Reactions: MEnes and Araf
Düşük puan vereceğini düşünüyordum bu bölüme de, aksine sevdin bölümü. Bölümdeki yüksek puan konusunda ben ve @Tolstoyevski'yi de geçtin.
 
4x9

Bence bir önceki bölüm daha iyiydi ama bu da hiç fena değildi.

Erdal Bakkal - İskender küslüğüne değinmeleri iyi oldu. Bence bu küslüğün diziye çok da etkisi yok. İskender biraz olayların dışında kalmış olsa da hiç olmamasından iyidir. O da iyi bir karakter ve eğlendiriyor yer yer. Çocuk bakıcılığı yaptığı sahneler falan gayet eğlenceliydi.
Tabii ikisi arasından seçim yapılacaksa Erdal Bakkal net şekilde...

Maraz karakterini hiç sevmedim. Neyse ki ayrıldı bu bölümde.

Deniz Işın, Ezgi Asaroğlu'ndan bu yana aranan kan oldu bence diziye. Sezon finaliyle ikinci sezon için nasıl bir rota çizeceklerini merak ettim.

8/10
 
Reactions: Dosi and Araf
4x9

Her bölümünü izledim, ama bura pekte yorum yazamadım. Bu bölüme yazayım dedim.

Cengiz Bozkurt ve Ahmet Mümtaz Taylan küslüğüne değinmeleri çokta güzel oldu. Bu sezonun yazın çekinmesine rağmen yine Burak Aksak öngörücülüğü diyelim buna. Medyada dolaşan haberler ve dizide de bunu göstermeleri çok iyiydi. Zaten kendileriyle dalga geçen bir dizi olduğu için zaten seviyoruz biz "Leyla ile Mecnun"u.

10.bölümün fragmanı beni baya heyecanlandırdı. Erdal Bakkalın muhteşem dansı bekliyor bizi. Ve tabi olaylar-olaylar


Bölüm puanım 8/10

Deniz Tekin diziye çok iyi yakıştı. Ne kadar Melis Birkan iyi oyuncu olsa bile Leyla ile Mecnunun üçüncü sezonunda o olduğu sahneler baya yapmacık oluyordu. Yakışmıyordu diziye. Bu diziye Deniz, iyi hoşta Mecnun yanında çok fakir kalıyor
 
Reactions: bazinga and Araf
4x9

Sezonun en iyi bölümlerinden bir tanesi... Hem teknik olarak hem hikaye olarak gerçekten muazzam bir seyirlikti... Teknik kalitenin bölümden bölüme düzeldiğini zaten hissediyorduk ama bu bölüm tam anlamıyla kusursuz olmuş neredeyse. Süre yüzünden kurguda problemler göze çarpıyordu bölümden bölüme ama bu bölümde onu da çok dozunda ayarlamışlar... En iyi 2 3 bölümden birisi benim için... Komedi dozu da epey üst düzeydi, fazlasıyla çılgınca kaliteli sahne vardı...
İsmail Abi'nin her bölümde genlerine girmeye gerek yok diye içimden geçiriyordum, bu bölümde tam düşündüğüm gibi bir iş macerası ve fazlasıyla komik bir sahne doğmuş oradan. İsmail abi bu bölüm çok formundaydı diyebilirim. Evlenecek adamı alıp gitmesi ve adamla yaşanan macera da tam LM kafasının ürünü diyebilirim. LM'de çok olur böyle no name bir karakter ekibin yanında gezer ve kimse de yabancılık çekmez herkes hayatına devam eder... Bu absürtlük ve bunun sonunda bakkalın önünde Gotik Leyla isteme sahnesi mükemmeldi diyebilirim... Özlemişiz böyle sahneleri... Mecnun'un, Yavuz'un Nurten'i göremeyip İsmail'in görmesi ise ilginç ve komik detaylar olmuş...

Leyla mevzusu geçen bölüm kaldığı yerden çok değişik yerlere ilerledi. İyi ve kötü tarafı aynı anda dünyada ve bunun sonucunda bağlanan Maraz mevzusu kaliteli düşünülmüş bir senaryo ürünü. İnsanlık üzerine ve dünyanın durumu üzerine çok sağlam ve güzel diyaloglar kurmuş Aksakallı. Bölüm boyunca da diyalog kalitesi çok üst düzeydi. Her sahnede bu kaliteyi hissettirdiler. Reklamlara ve senaryoya yapılan müdaheleye hakkını verircesine gönderme yapılması çok hoşuma gitti.. Onun dışında operasyon sahnesi ve İskender Erdal muhabbetinin geçmesi çok iyiydi. Burak Aksak bunu önceden ön görüp bunu yaptıysa bambaşka bir zeka ürünü ama son 2 bölümde bu muhabbetlerin çıkması sanki Onur Ünlü tarafından sonradan eklenmiş gibi düşündürüyor... Yine de güzel düşünülmüş ve uygulanmış diyebilirim...

Mecnun'un macerası bu bölüm çok iyiydi. Leyla ile aralarındaki çekim çok başarılı ve hoş. İyi Leyla ile aralarındaki çekimi zaten seviyorduk ama bu bölüm çok tatlıydılar. Sanki ilk Leyla ile olan samimiyet geri dönmüş gibi... Parktaki sahneler, Metonya sahneleri ve Metin'in onları politik bir meze yapması ve sonrasında yaşananlar... Üstüne Maraz'ın yakalandıktan sonra oradaki muhabbetler ve Mecnun'un tokatları... Yaşlı başlı adam geyikleri... Çok kaliteli ara geyikler eklenmiş sahnelerin arasına ve bu müthiş keyif verdi izlerken. Son kısım ise Leyla'yı uyandırırken İsmail Abi'nin çıktığı kısımda patladım diyebilirim... Eskiden de böyle bir sahne vardı İsmail Abi naber diyordu o sahnenin bir benzeri ve müthişti.. Deniz Işın'ın hoop demesi ve tepkisi çok iyiydi... Yavuz'un da böyle olaylar karşısında yüz ifadesi değişirdi genelde ve bu bölümde de bunları bol bol görmek çok hoşuma gitti. Burak Aksak detayları asla unutmuyor ve bölümler açıldıkça formunu bulduğunu gösteriyor... Sezon finalinde Eylül ve eski Leyla ile ilgili de sahneler göreceğimize eminim... İskender ve Erdal'ın da sahnesi çekilmiş olabilir son bölümde, merakla bekliyorum... Son olarak da Leyla'nın önce sarılıp sonra tokat atması tam beklenilen hareket... Bakalım iki tarafın tek bedende buluştuğu Leyla ile olan bu macera nereye varacak. Fragmandaki düğün kısmından ne çıkacak ve Mecnun'un evlenme teklifinin sonu ne olacak... Sezon finalinin en iyi bölüm olacağına eminim...

9.5/10
 
Reactions: bazinga and Araf
Sezon finali sebebiyle dizinin bu sezonuna genel puanım 7'den 6.7'ye düştü.
bölüm boyunca 2-3 sahne dışında mimiğim oynamadı. Bence bölümün en iyisi sezonun belki de en geri planda kalanı İskender'di.
O ne salakça bir son neyin kafası bu? Mecnun ölür de gerçek Leylasına böyle bir ihanet etmezdi sırf çakma Leylaların birine nazire yapmak için. Bu adam diğer çakma Leylaları kaç kez hayatından sildi ya da arafta kaldı böyle bir şey yapacak adam mı? Şok bir son olsun diye bu kadarı da yapılmaz ki?
Bir de ne ara bu Leylayla Mecnun flörtleşecek hale geldi? Uyuyalım dediği zaman çakma Leylanın olayı direkt belaltına götürmesi de Lm evreninde ilk defa gördüğüm bir şey.
Kısacası acaba olacak mı diye başlayan sezon çok kötü bir şekilde bitti. İkinci sezonda toparlarlar inşallah bakalım
 
Reactions: bazinga