Diziyi iki haftadir Yazete'den takib ediyorum ve sunu söylebilrim 226. ve 227.Bölüm cok güzeldi. Büyük bir kisim begenmemis anladigim kadariyla.. ben bunu reklama bagliyorum. Bölüm zaten durgunsa, üstüne de birde reklam eklenince, insanin tv'yi kapatasi geliyor. Benim tavsiyem, TV'den izlemeyin, farki göreceksiniz.
Imdat ölümüyle, Zaza ekibini tamamen kaybettik.. yerinde son verildi bence. Sezon Finaline kadar diger gereken karakterlere de son verilirse, yeni sezona daha iyi baslayacaktir.
Ikinci yönetmen ile cekimlerde baya bir ilerleme var. Zaten bunu basindan beri dile getiriyoruz ama daha yeni yeni anlasildi. Saddullah Sentürk döneminde bile iki yönetmen vardi.. Zeynep Günay Tan ile birlikte yapiyorlardi diziyi.. O bölümler zaten muhtesem. En büyük sorun ise "duygu". Catisma oluyor, adamlar vuruluyor, geliyor ekibten birisi ölüyor vs. ama izleyici hic bir sekilde oradayi duyguyu yasiyamiyor. Imdat öldü, sahnede ki performansina bakin, Ebru'nun mezarina gidildi, Ebru'yu sevmesem bile, orada seyirciyi biraz da olsa duygulandirmasi gerekir yönetmenin. Osman Sinav gibi disiplinli ve sert bir yönetmene ihtiyacigimiz var. Her sahneyle memnun olmayan bir yönetmen. Yönetmen konusunu bir sekilde cözmeleri lazim yeni sezona kadar.
Akif ve Pusat gerektiginden fazla büyütülmesin.. bazen harektleriyle sanki Polat ve Kara'nin derecesindelermis gibi geliyor. Pusat, Pusat'dir, Laz Ziya yada Cakir degil. Akif'in catismalarda fazla profesyonel gösterilmesi yanlis. Ayrica Abdülhey'e ismi ile hitap etmesi cok yanlis.
Baytar ile yapilan ters köse muhtesemdi.. discinin süpriz bir sekilde öldürülmesi de sasirti.. Baytar karakteri az da olsa, kendi dilini konusmaliydi..
Kayip karakterlerin bir bir ortaya cikmasi mantik acisindan ve genel olarak cok iyi oldu.. Basta Hakki Bafrali olmak üzere, Mete'nin annesi, Imdat'in kuzeni ve simdide Beyfendi.. Vadinin suan ki oyuncu kadrosu gercekten inanilmaz. Yeni sezona, Mehmet Fikret ile Ibrahim Velid, Bedri Fincani, Tuncay - Abidin bombalari bekliyoruz..
Mr. Key bence geri kalan isini yapip amerikaya geri dönmeli.. Vadiye gelen her karakter sonunda ölmemeli... bence heycan acisindan böyle daha iyi olacaktir.. Tilki Andre gibi..
Safiye-Cahit sahneleri nasil devam edecek bilmiyorum.. Safiye'nin Polat ve Cahit ile yaptigi konusmlar güzeldi.. Fakat Safiye-Cahit sahnelerini bir cözüm bulunmali uzun süreline gitmez.. Polat Leyla aski olmadigi sürece bir sorun yok ama bana göre dizide ki görevi bitmistir.
Sezon Finalini merak ediyoruz..