FK1 Kramer vs. Kramer / Kramer, Kramer'e Karşı (1979) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0079417.jpg


Kramer Kramer'e Karşı - Kramer vs. Kramer (1979)

Türü: Dram
Yönetmen: Robert Benton
Senaryo: Avery Corman, Robert Benton

Oyuncular:
Dustin Hoffman
Meryl Streep
Jane Alexander
Justin Henry
Howard Duff

IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (5)

En İyi Film
En İyi Erkek Oyuncu
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Meryl Streep)
En İyi Yönetmen
En İyi Senaryo

Oscar Adaylıkları (4)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
En İyi Kadın Oyuncu
En İyi Görüntü Yönetmeni
En iyi Kurgu


Filmin Özeti
Ted Kramer, işine son derece bağlı bir babadır ve bir gece eve geç döndüğünde, karısı Joanna onu terk etmek üzere olduğunu söyler. Kocasından ayrılıp, kendisini bulmaya çalışacaktır. Altı yaşındaki oğullarını da bakması için ona bırakacaktır. Bir taraftan işini sürdürmeye çalışan Ted diğer yandan da, pek az babanın bildiği kadarıyla, oğlunu tanımaya çalışmaktadır. Ona yemekler pişirmekte, parka gezmeye götürmekte ve onun her ihtiyacı ile korkularını anlamaya çalışmaktadır.



Filmin Fragmanı

 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Uzun bir aradan sonra film izleme işlerine geri dönüş yaptım. Diğerlerine göre daha kısa süresi olduğu için bu filmi izledim.

Dramın ağırlıklı olduğu bir filmdi. Konuya çok çabuk giriliyor. Senaryo ödülünü kazanabilecek güçte. Geçtiğimiz sene çıksaydı da adaylık kazanabilecek bir filmdi.

Yönetmen filmi hüzünlü işlemeyi başarmış. Ancak ben olsaydım vermezdim ödülü yönetmene. Tabi o yılki adaylara da bağlı ama çok yönetmenlik bir iş görmedim ben.

Müzikler güzeldi.

Oyunculukları değerlendirecek olursam: Hoffman filmi tek başına sırtlamış. Streep 2 ağlamış ödül vermişler. Çok büyük bir oyunculuk göremiyorum ben bu kadında. -abartmadan verselermiş adaylıkları bu kadar hayalkırıklığına uğramazdım belki de-

Puanım: 7,5'la 8 arası. Şimdilik 8 veriyorum belki etkinlik sonunda 7,5'a düşürürüm ama yuvarlamalı puanı 8 kalacak gibi.

Not: Meryl Streep Adele-Kate Winslet arası bir şeye benziyormuş gençliğinde. Güzelmiş. :D
Not2: Erkek çocuk The Hunt'taki küçük kıza benziyor. Buradaki de bazen sinir ediyor insanı. :D
Not3: Film izlemeyince, yorum yazmayı da unutmuşum. :D:(
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Adını çok duyduğum, izlemeyi istediğim ve hakkında oyuncuları dışında pek bir şey bilmememe rağmen seveceğime inandığım bir filmdi ki yanılmadım da. :)

İzlemeden filmlerin içeriği hakkında bilgi edinmeyi pek sevmem her şeyin sürpriz olması daha bir hoş oluyor. Ben biraz komedi yönü de olan bir filmdir diye tahmin ediyordum ama dram yönü daha ağır basan fakat sıcak bir tarafı da olan hoş bir filmdi. :)

Dustin Hoffman'ı bugüne kadar izlediğim filmlerinde sıradışı performanslarla tanımıştım. Bu kez daha sıradan bir rolü çok başarılı bir şekilde canlandırmış. Aldığı Oscar'ı hakediyor ama yani çok aşırı bir durum da yok. Bence Rain Man'de aldığı Oscar'ı daha da bir haketmiş. :)

Meryl teyzemizin teyze olmadığı zamanları da görmüş oldum bu filmle. Sanki Meryl Streep hep orta yaşlıymış gibi geliyordu, gençliğini izlemek şaşırtıcıydı. Filmi izlemeden önce bilmesem tanıyamazdım asla. :D Bence harika bir performans sergilemiş ve kazandığı ilk Oscar'ı haketmiş. Bu film belki de Meryl Streep'in yıldızının parlamasına, Oscar'lara abone olmasına vesile olmuş. :)

Küçük çocuğu sevemedim. 8 yaşında Oscar adayı olarak tarihe geçmiş...

Genel olarak bence en iyi film ödülünü hakeden bir film. Rakiplerini çok bilemiyorum ama galiba o yıl çok güçlü bir yarış da yokmuş. İzlediğim tek rakibi Apocalypse Now'a göre açık ara daha iyi bir filmdi bence.

Biraz da filmin içinden 1-2 sahne yorumlayalım:

Ekmek kızatma sahneleri çok iyiydi. Sonda da olması çok iyi düşünülmüş. :)

Mahkeme sahneleri çok iyiydi. Avukatlar sinir bozucuydu. :(

Ben de @berkann gibi 7.5 ile 8 arasında biraz gitgel yaşadım ama:

8/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Film konu ve roller bakımından acayip sıradan olmasına rağmen kaptırıp gödürdü.Güzel bir filmdi.Arada kalan zamana baksamda sıkıcı bulmadım.Bu kadar klasik konulu bu filmde yapılacak en iyi şey oyunculuktu.

Filmin en dikkat çekici yönü muhteşem oyunculukardı.Sadece Margenet rolündeki kadın çok fena göze batıyordu aday olması bile hataydı bence.Özellikle Ted'le olan ilk sahnesinde berbattı.
Çocuk benim en muhteşem bulduklarımdandı.Çok vıcı vıcı oynamış.Maşallahı var bayada güzel döktürmüş.
Tabiki Marly Streep ve Dustin Hoffman çok fenaydı.İkiside çok iyiydi ama Merly streep biraz daha iyiydi bence.Fena hüzün katmıştı ve hissettirmişti.Eğer sevilen bir rolde böyle bir oyunculuk sergilese çok daha sevecen olurdu rolünü sevmediğim için biraz geri planda bıraktım.

Filmin müzikleri çok etkileyici değildi.
Filmin senaryo anlamında en büyük başarısı direk konuya girmesiydi.bence bu olmasa bu film bu akdar iyi olmazdı.

Filmin en sevdiğim sahneleri:
Johanna'nın Ted'i terk ettiği sahne.
Yumurtalı ekmek sahneleri.:D
Dav sahnesi zaten aktı gitti.Orada hem Marly hemde Hoffman döktürmüştü.
Son sahnede güzeldi.

Film'e Puanım: 8.5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
7.5 ile 8 arasında kararsız kaldım demişim ama şu an puanı 8.5'a çıkarsam mı diye düşünüyorum. Film izlerken öyle çok keyifli gelmedi ama şu an geri dönüp baktığımda iyi şeyler bırakmış film görüyorum. Özellikle mahkeme sahneleri gerçekten çok iyiydi. :)
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
7.5 ile 8 arasında kararsız kaldım demişim ama şu an puanı 8.5'a çıkarsam mı diye düşünüyorum. Film izlerken öyle çok keyifli gelmedi ama şu an geri dönüp baktığımda iyi şeyler bırakmış film görüyorum. Özellikle mahkeme sahneleri gerçekten çok iyiydi. :)

Aynen film sırasında etkilemiyor ama akılda kalıcı olmuş sahneleri baya var.:Dyükselt bence.:D
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Çok uzun zamandır adını duyduğum ama bir türlü izleyemediğim Dustin Hoffman'ın en önemli filmlerinden biri.Konu her yerde görülen klişe normal bir konu ama işleniş bakımından ve gelişimi bakımından türevlerinden ayrılan bir film bence.

Oyuncular hakkında zaten çok fazla bir şey yazmaya gerek yok.Dustin Hoffman filmin en iyisi.Meryl Streep çok gözükmemiş ama gözüktüğünde de karakterindeki sıkıntıyı çok iyi yansıtıyor.Küçük çocuk da yaşına göre iyi oynamış.Adaylığını yadırgamadım.

Filmin hiçbir kısmında sıkılmadım fakat filmin süresi zaten kısa ama mahkeme kısmına biraz geç gelinmiş gibi.Yani o 15 aylık kısım biraz uzun tutulmuş gibime geldi.Ama yine de çocuğuyla ilişkisinin gelişimini göstermesi iyiydi.

Mahkeme sahneleri daha önce de yazıldığı gibi çok kaliteliydi.Oyunculuk ve senaryo bakımından.Karakterlerin aynı zamanda kendini de sorguladığı pişmanlıkalrın gün yüzüne çıktığı bir kısım oldu.

Bence çocuğun babasında kalması daha iyi oldu.Zaten annesi de bu sorumluluğu kaldıramayacağını düşünerek çocuğu almaktan vazgeçti

İyi filmdi.İzlerken sıkmadı akılda kalıcı sahneler var ve tabi oyunculuklar.Daha önce izleseymişim keşke.

8/10