2015 Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Gizli Servis - Film Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
2802144.jpg

Kingsman: Gizli Servis - Kingsman: The Secret Service (2014)

Türü: Aksiyon, Gerilim, Suç
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senaryo: Jane Goldman (screenplay), Matthew Vaughn (screenplay), Mark Millar (comic book "The Secret Service"), Dave Gibbons (comic book "The Secret Service")

Oyuncular:
Colin Firth
Taron Egerton
Samuel L. Jackson
Mark Strong
Michael Caine

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir… Yönetmenliğini Matthew Vaughn'un yaptığı filmin senaryosunu Jane Goldman kaleme alıyor. Mark Millar'ın çizgi romanından uyarlanan filmin başrollerini Colin Firth ve Taron Egerton paylaşırken, kadroda onlara Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

Filmin Fragmanı

Matthew Vaughn Kick-Ass'ten gördüğüm kadarıyla şiddetle komediyi çok iyi harmanlayan bir yönetmen. Nasıl Kick-Ass süperkahraman filmlerinin komedi katılmış haliyse bu film de ajan filmlerinin komedi katılmış hali.

Aslında konu olarak ilginç bir konusu var. İnsanları öldürüp seçkin insanlardan yeni bir dünya yaratmaya çalışan bir adam var.

Kadrosu mükemmel. Colin Firth, Michael Caine ve Samuel Jackson. Samuel Jackson'un karakteri çok ilginçti zaten bu bile filmi farklı kılıyor.

Film boyunca hiç sıkılmadım. Baya eğlendiren yılın en iyi komedi filmlerinden.

Kilise sahnesi efsaneydi. Yıllar sonra bile hatırlanır.

8/10

Son düzenleme:
Geçen hafta izlemiştim galiba, burayada yazmış olayım az biraz bişiler.

Öncelikle görüntü yönetmenini tebrik ederim, gerçektekten tebrik edilesi bir iş başarmış. Film baştan sona cool bir hava içersindeydi. Eğlenceliydi, çok sırıtmıyordu kısacası bir filme ait olması gereken herşey mevcuttu.

Klise sahnesi dehşetti. İnsanların birbirine dalma sahneleri hoşuma gitti, şu sebepten hoşuma gitti her insan merak etmiştir böyle bişi olursa ne olur diye bildiğin iğrenç bişi. :D

Valla o en sonda ki sahneyi tahmin etmiştim film bitti unuttum felan biraz ilerletince o sahneyide gösterip zirvede bitirdiler.

Diğer kızı biraz daha sahneye soksalardı diye düşündüm biraz ama olmadı belki 2. filmi çıkar? Gerçi seri filmine benzemiyor ama hoşuma giderdi izlemek.

Filme Puanım 8.0

Beklentim yüksek değildi, beklediğimden çok daha iyi bir film çıktı. Çok orijinal, çok iyi, çok keyifli bir film olmuş. Matthew Vaughn'un askerleriyiz bundan sonra, Kickass'ten sonra ikide iki. :D

Tam yorumum: http://izleryazar.com/kingsman-the-secret-service-2015/

@Titanium ikinci film geliyor zaten, onu da izleriz artık. :):)

8/10

Bence de yılın ilk yarısının en iyi filmlerinden. Türüne göre muhtemeşem bir iş çıkmış. İnsanın bütün stresini unutturuyor. Ben de büyük beklentilerle izlemeye başlamamıştım, resmen Pulp Fiction etkisi yaptı. Efsanevi sahneleri vardı, her ne kadar bazı detayları fizik sınırlarını zorlamış olsa da, bence filmin yapılış amacını çok başarılı şekilde gerçekleştirmişler.

Kilise sahnesinin sinema tarihine geçtiğinden eminim. Ne manyak sahneydi öyle. :D
Bazı absürt sahneler daha vardı çok güldüğüm. Aynı zamanda aksiyon açısından da hiçbir kötü söz söyleyemeyiz. Keşke böylesine özgün bir filmin sonu da özgün olabilseydi. :)

Gözlük teknolojisi ile toplantı olayı çok iyiydi, umarım öyle bir teknoloji gerçekleşir.

Ayrıca bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki Bill Gates'e de gönderme vardı. Ve sim kartlardan insan beynini etkileme mevzusu da geçreğe yakın bir olay. Kim bilir belki de kullandığımız teknolojik aletler bizi istediği gibi yönetiyordur?

Afişinden olsa gerek, bu filmde Matt Damon'un oynadığını sanıyordum. Direkt izlediğim için kadroyu bilmeden, filmin sonuna kadar Matt Damon'u bekledim. Başroldeki genç eleman da acaba onun gençliğini mi oynuyor? Diye düşünmüştüm. Böyle tanıştıktan +10 yıl sonra yazısı çıkacak ve Matt Damon'u göreceğiz diye bekledim ama olmadı. :)

Oyuncular çok iyiydi. Yönetmen, senaryo, teknik ekip her şey oldukça iyiydi. Umarım Oscar'da hor görülmez. İlginçtir ki Chappie'yi yere göğe sığdıramayanlar, bu filmi yerden yere vurmuş. :)

Oscar Adaylıklarım:

• En İyi Görüntü Yönetmeni
  • En İyi Sanat Yönetmeni
  • En İyi Makyaj
  • En İyi Ses Miksajı
  • En İyi Uyarlama

6.5/10

Son düzenleme:
Dünyanın en eğlenceli filmi!
Buraya övgüler yağdıracağım çünkü çok uzun zamandır film izlerken bu kadar keyiflenmemişimdir, ta ki bu filmi izleyene kadar. Filmi üç kere izledim, yine olsa yine izlerim diyebilirim. Tek bir sahnesi boş ve sıkıcı değildi. Absürd mizahı, ince esprileri, aksiyonu, gençlik teması çok iyi ve dozundaydı. Yönetmen Matthew Vaughn da böylece dikkatimi çeken yönetmenler listesine dahil oldu. Adamın tüm filmlerini bayıla bayıla izlemişim de haberim yok :) Oyunculuklara gelirsek Colin Firth'e ve Samuel L. Jackson'a tabiki bayıldım. Gençler de hiç fena değildi. Oldukça orjinal karakterler ve iyi bir senaryo vardı. Kilise sahnesi mükemmeldi. Evet sanırım bu kadar, Imdb ve Metascore'u tenzih ederim. Bu filmin hakkı en az 8,5'tur. Umarım Oscar'ı boş geçmez, teknik dallardan da olsa ödül alsın isterim. Hani bir filmi sırf ödüllerde iddialı olduğu için sıkılarak izlersin, işte bu o tarz filmlerden değil :)
Benim Puanım; 8,5

Son düzenleme:
Sıradışı bir havası vardı filmin, aksiyon ile mizah çok iyi harmanlanmış. Aksiyon sahneleri nefisti.
Özellikle kilise sahnesi neydi öyle yahu. :) İzlemeye doyulmayacak bir sahneydi. :)

Colin Firth ve Samuel L. Jackson'ın performansları çok iyiydi diğer oyuncular da idare ederdi. Eggy'yi oynayan biraz tutuktu sanki. :)

Benim notum da 8/10 :)

aha işte iki güzel filmden sonra batık bir filmle karşılaşmanın verdiği hayal kırıklığı ?
baştan sona aksiyonik vede mantık dışı saçmalıklar silsilesi artık bunuda seri yaparlar bir çok devam filmi ortalığı çöpe çevirmeye devam eder hiç bir sahnesini sevmedim hiç bir sahnesinde gülmedim sırf etkinliğe katkı için eziyet çektim :)
arkadaşların beğendiği kilisede adam doğrama sahnesi başta olmak üzere eggsy ile gazelle in (sanırım türkçesi yumurtayla ceylan oluyor :) ) kapıştıkları sahneler paraşütle atlama sahnesi, havuzda gerdirme gözlükle olmayanı görme vesaire vesaire tüm sahneler filmi düze çıkarmaya hatta seyirlik hale getirmeye yetmiyor ?

sonunda yumurta başarıyor ya ? birde göz kırpıyor filmin sonunda tüm küfürleri savurdum oğlancığa :)
filmdeki en sevdiğim şahsiyet oğlancığın vuramadığı köpekti? sevimli bişeydi keşke köpeği başrole koysalardı :)

2 puan

aha işte iki güzel filmden sonra batık bir filmle karşılaşmanın verdiği hayal kırıklığı ?
baştan sona aksiyonik vede mantık dışı saçmalıklar silsilesi artık bunuda seri yaparlar bir çok devam filmi ortalığı çöpe çevirmeye devam eder hiç bir sahnesini sevmedim hiç bir sahnesinde gülmedim sırf etkinliğe katkı için eziyet çektim :)
arkadaşların beğendiği kilisede adam doğrama sahnesi başta olmak üzere eggsy ile gazelle in (sanırım türkçesi yumurtayla ceylan oluyor :) ) kapıştıkları sahneler paraşütle atlama sahnesi, havuzda gerdirme gözlükle olmayanı görme vesaire vesaire tüm sahneler filmi düze çıkarmaya hatta seyirlik hale getirmeye yetmiyor ?

sonunda yumurta başarıyor ya ? birde göz kırpıyor filmin sonunda tüm küfürleri savurdum oğlancığa :)
filmdeki en sevdiğim şahsiyet oğlancığın vuramadığı köpekti? sevimli bişeydi keşke köpeği başrole koysalardı :)

2 puan
Bu filme 2 puan verilir mi var ya ne yaptın :(

Bu filme 2 puan verilir mi var ya ne yaptın :(
onların bana çektirdiği eziyet yanında iki puan fazla bile :)
20 dakika izleyip çok saçma bulunca kapatmıştım. Sen filmi tamamladıysan 20 sene cezaevinde de yatabilirsin sabrına hayran kaldım. :)
film açıldı açılacak belki düzelir güzelleşir diye umut ede ede sonuna kadar gittim :) filmi tam izlemesem şimdi @Tolstoyevski diyecekti niye bıraktın 110. dakikada filmi oysa film 115. dakikada düzeliyordu ? :)) sırf o sözü söyletmemek için sonuna kadar direndim ama başardım yani :)
@sürgünüm film 25. dakikadan sonra açılıyordu süper bir hale geliyor tam senlik oluyor bence bir daha dene ? :))

Aslında baştan sona ++

Çok keyifliydi +

Tamam mantık aranmaz ama

kurgusu yadsınamaz

Heralde uykulu izledin

? Aksi halde taş

çatlasa en az 6.5 puan

hak eder. 2 fazla abartı olmuş :)

@destere

iyi diyorsunda başlarken konusuyla film kaybetti konu mantıksız gelince karakterler boşa çıktı ve oyuncular antipatik gelmeye başladı sonra tümden herşey antipatikleşti sonra eziyete döndü? film bittiği an bir puanmı versem diye düşündüm sonra dedim arkadaşlara ayıp olur şimdi, istemeyerekte olsa puanı ikiye çıkardım :) yani benim açımdan taş çatlasa alabileceği en yüksek puan ikidir :) aslında bu tarz filmleri sevmiyorum izlemem hata işte... ama bir filme başlayınca da bırakamıyorum öyle kötü bir huyumda var:)

iyi diyorsunda başlarken konusuyla film kaybetti konu mantıksız gelince karakterler boşa çıktı ve oyuncular antipatik gelmeye başladı sonra tümden herşey antipatikleşti sonra eziyete döndü? film bittiği an bir puanmı versem diye düşündüm sonra dedim arkadaşlara ayıp olur şimdi, istemeyerekte olsa puanı ikiye çıkardım :) yani benim açımdan taş çatlasa alabileceği en yüksek puan ikidir :) aslında bu tarz filmleri sevmiyorum izlemem hata işte... ama bir filme başlayınca da bırakamıyorum öyle kötü bir huyumda var:)
Çok eğlenceli zekice senaryosu olan kaliteli bir film. Mad Max'i beğenip bunu beğenmemen enteresan. Forumda ilk beğenmeyen insan oldun bir de 2 vermişsin yani ne desem bilemiyorum. Sevdiğim filmlerin konularını senden saklamam lazım, senden korkulur. :D

Çok eğlenceli zekice senaryosu olan kaliteli bir film. Mad Max'i beğenip bunu beğenmemen enteresan. Forumda ilk beğenmeyen insan oldun bir de 2 vermişsin yani ne desem bilemiyorum. Sevdiğim filmlerin konularını senden saklamam lazım, senden korkulur. :D
mad max de benlik değil ama en azından eğlenceli bir filmdi sıkmadı baştan sona ona verebileceğim en büyük puanı altı puanı kaptı :) birde çöldeki kızların etkisini unutmamak lazım :)
filmlerini benden saklaman imkansız :) şimdi room u izledim gidip orayada yorum yapayım biraz :))

mad max de benlik değil ama en azından eğlenceli bir filmdi sıkmadı baştan sona ona verebileceğim en büyük puanı altı puanı kaptı :) birde çöldeki kızların etkisini unutmamak lazım :)
filmlerini benden saklaman imkansız :) şimdi room u izledim gidip orayada yorum yapayım biraz :))
Eyvah eyvah, sevmediğim filmleri izle sen en iyisi böyle çok korkunç oluyor. Straight Outta Compton, Black Mass falan var bak tam sana göre süper filmler. :):)