FK3 Kick-Ass / Göster Gününü (2010) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1250777.jpg

Göster Gününü - Kick-Ass (2010)

Türü: Aksiyon, Komedi
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senaryo: Jane Goldman (screenplay), Matthew Vaughn (screenplay), Mark Millar (comic book), John Romita Jr. (comic book)

Oyuncular:
Aaron Taylor-Johnson
Garrett M. Brown
Evan Peters
Deborah Twiss
Lyndsy Fonseca

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Kick-Ass’in çılgın cesareti Albay Stars ve Stripes tarafından yönetilen yeni maskeli mücadelecilere ilham verdikten sonra, kahramanımız da nöbette onlara katılır. Bu amatör süper kahramanlar Red Mist tarafından yakalanır ve ölmelerini sadece Hit Girl engelleyebilir. Suikastçi Hit Girl ile genç halk kahramanı Kick-Ass’i en son gördüğümüzde, Mindy ve Dave normal gençler gibi yaşamaya çalışıyorlardı. Mezuniyeti gözünde büyüten ve ne yapacağından emin olmayan Dave Mindy ile dünyanın ilk süper kahraman takımını kurmaya karar verir.

Ne yazık ki, Mindy Hit Girl olarak gizlice kaçmaya çalışırken yakalanınca, liseli acımasız kızların korkunç dünyasına geri dönmek zorunda kalır. Dave bunun üzerine Albay Stars ve Stripes isimli eski bir gangster tarafından idare edilen Justice Forever’a katılır. Sokaklarda gerçek bir fark yaratmaya başlamışlardır ki dünyanın ilk süper kötü kahramanı kendi kötü ekibini oluşturur ve Kick-Ass ile Hit Girl’e babasına yaptıklarını ödetmek için bir plan uygulamaya başlar. Ama planında şöyle bir sorun vardır: Justice Forever’ın bir üyesine yanlış yaparsanız, hepsine yapmışsınız demektir.

Filmin Fragmanı

 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Geçen yıl izlemiştim filmi ve çok beğenmiştim. Geçen yıl yaptığım yorumu, konuya aktarayım.

Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz, Mark Strong, Nicolas Cage ve Lyndsy Fonseca gibi oyuncuların rol aldığı filmi izledim ve çok beğendim. Fantastik bir film var ve içinde ufak tefek absürd sahnelerde var. İçinde komik taraflarda var yani. Mark Miller tarafından yazılan aynı romandan esinlenme bir film.

Süper kahramanımız Kick Ass, daha doğrusu Dave Lizewski'yi kendime çok benzettim. İçine kapanık bir gencin hikâyesiydi, tabi ilk başlarda öyleydi. İçine kapanık olduğu kadar da sakin, heyecanlı, her birşeyi elini yüzüne bulaştırabilecek ve hatta kızlardan utanan. Her ne kadar kendini sıradan gibi görse de, aslında farklı olduğuna inanan. Tabi bunlar kahramanın ilk başlardaki halleriydi. Süper kahraman olma yolunda Dave Lizewski, Kick Ass oldu. Başlarda biraz çuvalladı ama sonradan toparladı, özellikle de son sahnelerde. Sevgili bile yaptı ve o sahneleri gerçekten iyiydi. Süper kahraman olmak, insanlara yardım etmek, birçok kişinin de hayali olmuştur. Filmde aslında bu hayal üzerinden yola çıkılıyor ve bu şekilde ilerliyor. Bu şekilde daha doğal olmuş film.

Biraz da film hakkında;

Kick Ass, bildiğimiz süper kahramanlardan biraz farklı. Mesela uçamıyor, örümcek ağı atamıyor vs. vs. Kendi kendine yükseliyor. Doğallık ön plana çıkıyor karakterde. Mindy Macready ya da takma ismiyle Hit Girl, Damon Macready ya da takma ismiyle Big Dady. Baba ile Kızı, Kick Ass'in aksine daha aktif. Hele Hit Girl yaşına rağmen acayip şeyler yaptı.

8.5/10
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Sürekli rastlayıp ertelediğim bir filmdi, en yakın tarihte izlerim. :D

@Forumdash fragmanda Alex'i gördüm sanki(Nikita) :D


Edit: Fragmanda hafiften bir Asla Pes Etme filminde ki hava vardı hatta elemanlardan biri burada. :)
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Forumda filmi ilk izleyen olarak kendimi şanslı hissediyorum. Farklı tarzda film ararken denk gelmiştim ve izlemiştim. İzlediğimde de sevmiştim. :)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
2013-KICK-ASS-2-008.jpg


Kick-Ass (2010)

Film başlarında süperkarakter ile dalga geçiyorlar ama bunu diğer filmlerden ayıran şey yani bunu konusunu filmlerle dalga geçelerden ayıran şey onların gerçekten olmasını umut etmesi ve sonrasında konu tamamiyle oraya kayıyor.

Karakterlere gelirsek, Nicolas borçları vs sebeplerle önüne gelen filmde oynuyordu fakat bu sefer güzel tutturmuş gerçekten başarılı bir roldeydi ve hakkını verdi keşke ölümü bukadar erken olmasaydı. İzlemek güzeldi kendisini. Lyndsy'e bir kez daha hayran kaldım, gerçekten çok hoş bir bayan pek bir aktif rolü yoktu gerçi ama izlemek güzeldi. "Chloë Grace Moretz" son zamanlarda çok fazla ismini duyuyordum yeni tanışmış olduk gerçekten çok erken adım atmış sahalara bu arada 97'li film çekildiği sırada 13 yaşında olduğunu belirtmek lazım, hakkında söyleyebileceğin tek şey -etkileyici- Ana karakterimiz bazı noktalarda çok üst düzey performans sergiledi ama oyunculuk adına çok birşey göremedik 2. bölüme artık.

Filmin gerçekten çok değişik bir atmosferi vardı ve olmuş yani başarmışlar. İzlerken sıkılmıyorsunuz, karakterlere zaten lafım yok hepsi iyiydi, müziklerde çok seçilmişti bence olayın içine girmekte yardımcı oluyordu, olmaması büyük eksiklik olurdu, hissedilirdi.



IMDb Puanı: 7.8
Sinemalar.com: 8.2

Filmi beğendim, 2. filmide hemen bu sıralar izlemeyi düşünüyorum. Muhtemelen kalan işi tamamlarlar heralde 2. film ama gerçekten merak ettiğim şeyler var, arayı uzun tutmamak lazım, güzel işti.

Benim Puanım: 8.5

 
Son düzenleme:

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Chloë Grace Moretz ismine dikkat edelim. İsmini ileride daha sık duyacağız. Şu anda yaşına rağmen (17 yaşında) çok güzel olacağını gösteriyor ve çok başarılı olacağını da gösteriyor. :)
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Eğlenceli bir filmdi. Çok koparan bir sahnesi olmasa da çok fazla sahnede güldürdü. Ben filmin özellikle süper kahramanlık filmlerini alaya alma olayını sevdim. Zaten o tür filmleri pek beğenmem, merak da etmem. Onlar giydirdikçe güldüm. :D

Freaks and Geeks izleyecelerine bir de sürpriz vardı. Jenerikteki müzik çaldı. Çaldı çalmasına da inanılmaz saçma bir sahnede çaldı. Neden o ara çaldı ki acaba? :D

Oyunculuklardan pek bir şey beklemiyordum zaten ama Nicholas Cage çok berbat oynamış ya? Aslında böyle bir oyuncu mu, yoksa bu filmde mi böyle bilmiyorum ama filmin en kötüsüydü.

Bence filmin ilk yarısı, ikinci yarısına oranla çok daha iyiydi. O süper kahramanlık filmleriyle alay edelim derken, iş biraz aksiyona kaymış.

@kaan955 spoiler butonunu kullanalım. :D

Sonuç olarak güzel ve eğleceli bir komedi olmuş. Ama 7.8 alacak kadar farklı ne vardı derseniz? Cevap verecek bir şey bulamam.

7.5/10 -tan 7-

berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıklar: En İyi Müzik
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Serinin ikinci filmini de izlemenizi tavsiye ederim. Aaron Taylor-Johnson iyiydi, Chloë Grace Moretz daha bir iyiydi ve güzeldi. Son olarak mesela Jim Carrey gibi bir oyuncu vardı. En az bu film kadar hareketliydi ve iyiydi. :)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Açıkçası pek iyi bir film beklemiyordum ama gerçekten güzel bir filmle karşılaştım. Daha ilk dakikalardan kolayca filme bağlandım ve film boyunca böyle devam etti. :)

Filmi komedi diye seçtik ama bence pek de komedi sayılmayacak bir film, eğlenceli bir aksiyon filmi demek daha doğru olacaktır. :):)

Ana karakterimizi sevdim, Hit-Girl'e ise bayıldım. :) Katie de güzelliğiyle filme renk kattı. (Meğer yıllardır HIMYM'da izlediğimiz kızmış ama orada hiç böyle gözükmemişti gözüme. :D)

Oyunculuk anlamında pek bir şey vaat etmeyen bir film ama illa bir yıldızdan bahsetmek gerekirse bu henüz çok küçük yaştaki Chloe Grace Moretz olacaktır. Kendisi hızla ilerliyor kariyerinde ve Oscar alacağı günü bekliyorum şimdiden. :):)

Freaks and Geeks açılış şarkısını duymak da çok güzeldi tabii. :D

Neticede oldukça eğlenceli, farklı ve hoş bir filmdi. İzleyenlerin pişman olacağını hiç sanmam. Serinin ikinci filmini de izlerim bir ara. :)

8/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Filmi sadece kendim beğenirim sanıyordum, yanılmışım, iyi ki yanılmışım. @kaan955 beğendi, @berkann da beğendi sanırım olumlu gördüm, @OzaN da beğendi. Daha beğenen çıkar. Mesela @cevaa da beğenir. Sonuç olarak farklı bir iş ve süper kahramanlık olayına farklı bir bakış açısı sunuyor. :)
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Filmi gittiğim misafirlikte şans eseri izleme fırsatı buldum.Güzel göndermeler iyi espriler vardı.Gayet eğlenceliydi.Oyuncular başarılıydı ama bu Nicholas Cage gördüğüm en berbat oyunculardan.

Güzel göndermeleri vardı.Absürt aksiyon sahneleri güldürdü.


7.5/10
 
Son düzenleme:

RüzgarGülü

Favori Üye
Katılım
13 Kasım 2010
Mesajlar
9,679
Reaksiyon puanı
4,337
Puanı
561
Konum
Bayenrn Münih
Filmi beğendim. Süper kahramanları farklı şekilde anlatıyor ve farklı şeylere değiniyor. Niçin kimse süper kahraman olmak istemiyor sorusu aslında filmin can alıcı yerlerinden biridir herhalde. Veya tek özelliğim kızlar tarafından görünmez olması gibi. İğneleyici sahneleri de filme renk kattı. Serinin 2.filmini de en kısa zamanda izlerim :)
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
Komedi filmi diye etkinliğe seçilmişti ama ben 1 sahne dışında gülmedim bile. Fantastik ve aksiyonu bol bir filmdi.

Oyuncular genel olarak iyiydi ama Chloë Grace Moretz'e bi parantez açalım. O yaşta, o rolü oynamak gerçekten büyük başarı. Aksiyon sahnelerinde çok iyiydi.

Freaks and Geeks'in jenerik şarkısını duymak güzel oldu :D

7/10
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Tatili renkli bir şekilde noktalamak adına bu filmi izledim. İyi de oldu. Eğlencenin ve aksiyonun güzel bir karışımıyla iyi bir film çıkmış ortaya bence.

Oyunculuklar normaldi. Yani kadroya baktığımız zaman belki Nicolas Cage'i çıkarırsak üst düzey bir performansı kadrodaki oyunculardan beklemek haksızlık olurdu. Kısacası bu kadroya göre iyi bir iş çıkmış oyunculuk adına. :)

Hikayenin süper kahramanlığa olan göndermesini ben de sevdim. Farklı açıdan yaklaşılmış olaya güzel olmuş. Filmi izlerken ben de herkes gibi gülmeyi bekliyordum, bazı kısımlarda güldüm ama çoğu kısım beklediğim gibi değildi ama bu beklenmeyen durum kesinlikle olumsuz bir durum değildi.

Kısacası, sıkılmadan izlenilebilecek bir filmdi. İzleyenlerin pişman olacağını sanmıyorum. Ama illa da izlenilmesi gereken bir film değil tabii ki. :D

Puanım: 8/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu da etkinliğin sıradışı filmlerinden biriydi. Birçok kişi gibi benimde beklediğimden iyi çıktı.

Filmin ilk yarısı daha doğaldı biraz. İlk yarıda süperkahraman filmlerine göndermeler yapsalar da ikinci yarıda da kendileri diğer süperkahraman filmlerinden farklı bir eylem gösteremediler.

Film biraz garip filmdi. Tavuk keser gibi insanlar ölmesine rağmen komedi unsuru da yer alıyordu. Eğer bu filmde komedi ve fantastik unsurlar yer almasa bir başyapıt olabilirmiş.

Filmin müziklerini çok beğendim. Özellikle Tetikçi Kızın liseli kız üniforması ile mekana girdiği sahnede çalan 'İyi Kötü Çirkin' efsanevi filminin efsanevi müziğini duymak çok hoşuma gitti.

Ayrıca sık sık icat olmasının ve gündelik hayatın bir parçası olmasının hayalini kurduğum, GTA San Andreas sayesinde ünlenen 'Jetpack' ı kullanmalarını da çok beğendim. Keşke biz de kullanabilsek, ne güzel şeydir özgür özgür havada süzülmek. :)

Filmin akışını etkilemeyen ve öylesine yazılmış bir sahne olan
Kick Ass ın annesinin yemek yerken masada tak diye beyin kanaması sonucu ölmesi
olayından çok etkilendim, içim cız etti. Ölüm ne kadar kolay geliyor öyle. :( Sinirimi bozan ise
Kick Ass ın bu trajik olayı öylesine bir olaymış gibi görmesi. Ulan ölen insan senin annen lan annen! Hiç gerçekçi olmamış o detay


Eğer tek tek mantık aramayacaksak çok güzel, keyifli bir filmdi. Özellikle sonlara doğru küçük kızın bir ordu adamı tek tek haşat etmesi fenaydı.

6.5/10