Kemal Sunal Mı, Şener Şen Mi?

Hangisi Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    19
İkisini de çok severim aslında ama Kemal Sunal bir tık daha baskın 😉

1634814968448.png

Anketle birlikte @Gerekli24, Kemal Sunal'ın fotoğrafını avatarına koydu. :D

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Şener Şen aşırı kibirli bir adam olduğu için Kemal Sunal

Şener Şen ful kibirli :(
Kemal Sunal'ın, Şener Şen'le ilgili 1985 yılında verdiği röportajı bırakıyorum, sadece bilgi amaçlı:

Soru: İlyas Salman ile Şener Şen için görüşleriniz nedir?"
Cevap: "Hepsi benim arkadaşım. Şener Şen, iyi oyuncudur, kabiliyetlidir. İlyas Salman‘ın başarısı bu kadardır. Bundan ileriye gidemez. Sert bir suratı var. Şener’le beraber oynuyorduk. Benim bir sürü filmimde oynadı. Açmazcılık yapıyordu. Yani 'kavuklu-pişekar' ikilisini oluşturuyorduk. Şimdi tek başına bir deneme yapıyor. Bilemiyorum, daha onu da göreceğiz. Ama belli mesuliyetleri alıp, film yapacağına, ikinci adamı oynamaya devam etseydi bence, kendisi için daha yararlı olurdu."

Sinematik Yeşilçam
Şöyle bir şey yazmıştım. Kemal Sunal da zamanında söylenmeyecek sözler söylemişti, buna da "kibir" diyebiliriz ama demeye gerek yok. Bu iki isim de bambaşka, "kibir" diye bir sıfat eklememeliyiz. Kimisi "kibir" dediğimiz şeyleri, savunma mekanizması olarak geliştirir topluma karşı ama şöyle de bir şey var; peki topluma karşı tavırları nasıldır? Toplumu aşağılayıp, yerin dibine mi sokmaya çalışır "kibir" diye nitelendirdiğimiz şeylerle? Hayır, bu isimler toplumun sanatçısıdır. Yani kısacası böyle isimlere sıfat eklemeye gerek yok, İnsanın kendisinde bile kibir vardır, yani bunun da bir önemi yok. Toplumu aşağılıyorsa o kişi kibriyle, işte o zaman sorun vardır. İki isim de bu şekilde gündeme gelmedi.

Şöyle bir şey yazmıştım. Kemal Sunal da zamanında söylenmeyecek sözler söylemişti, buna da "kibir" diyebiliriz ama demeye gerek yok. Bu iki isim de bambaşka, "kibir" diye bir sıfat eklememeliyiz. Kimisi "kibir" dediğimiz şeyleri, savunma mekanizması olarak geliştirir topluma karşı ama şöyle de bir şey var; peki topluma karşı tavırları nasıldır? Toplumu aşağılayıp, yerin dibine mi sokmaya çalışır "kibir" diye nitelendirdiğimiz şeylerle? Hayır, bu isimler toplumun sanatçısıdır. Yani kısacası böyle isimlere sıfat eklemeye gerek yok, İnsanın kendisinde bile kibir vardır, yani bunun da bir önemi yok. Toplumu aşağılıyorsa o kişi kibriyle, işte o zaman sorun vardır. İki isim de bu şekilde gündeme gelmedi.
Şener Şenin hayranlarına karşı takındığı tavır belli maalesef
------

Yani Şener Şen toplumu aşağılıyor denilebilir

Şener Şenin hayranlarına karşı takındığı tavır belli maalesef
------

Yani Şener Şen toplumu aşağılıyor denilebilir
Ben "savunma mekanizması" derim buna, "kibir" demem, ki bu savunma mekanizması bu zamanda olmalı. Teorik olarak o şekilde yaklaşıyorsun olaya ama pratik olarak gördün mü aşağıladığını? Önemli olan bunu pratiğe dökmesi. Pratiğe dökmedikten sonra teoride varsayımından öteye gidemez. Tabii senin için kibirli olabilir, ayrı konu ama benim için değil.

Ben "savunma mekanizması" derim buna, "kibir" demem, ki bu savunma mekanizması bu zamanda olmalı. Teorik olarak o şekilde yaklaşıyorsun olaya ama pratik olarak gördün mü aşağıladığını? Önemli olan bunu pratiğe dökmesi. Pratiğe dökmedikten sonra teoride varsayımından öteye gidemez. Tabii senin için kibirli olabilir, ayrı konu ama benim için değil.
Gördüm desem :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Bir kıyaslama yapamıyorum..

Şener Şen gelişme evresinde komedi ile tanıdık ama 1996 yılında Eşkiya ile bambaşka yüzü ortaya çıktı.. Sonraki dönemlerde ise daha ağır ve dram krakterlerinde izledik kendisini...

Rahmetli Kemal Sunal hep komedi yüzünü gördük ....Balalaykadan önce Propoganda da dram yüzü ortaya çıkmıştı...
Şener şen in dram ile yükseldiği dönemlerde Kemal Sunal rahmetli oldu.

Ömrü izin verseydi Kemal Sunalıda farklı tarzlarda izlerdik.

Şener Şeni daha fazla izleme şansımız olduğu için Şener Şen denebiliyor ama ben baskın bir isim veremiyorum.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24