Kemal Sunal Mı, Şener Şen Mi?

Hangisi Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    19

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,228
Puanı
1,060
1634742019361.png

Türk sinemasında iki usta isim sık sık kıyaslanır; bir tarafta Kemal Sunal, bir tarafta Şener Şen. Birisi yetmişli yıllardan itibaren başlayan başrol kariyeri, birisi de seksenli yıllarda yükselen başrol kariyeri. Peki sizce hangi isim daha iyi?​

Şener Şen de çok büyük ama en büyüğü Kemal Sunal. Hababam serileri olsun Tosun Paşa, Kibar Feyzo gibi filmler olsun bugün hala izleniyorsa aslan payı Kemal Sunal'ın.

Şener Şen'in rol yelpazesi çok daha geniş. Kemal Sunal'ın İnek Şaban tiplemesi Türk sinema tarihinin en efsanesidir ancak onun dışında pek farklı önemli rolü yok. Tabii erken yaşta kaybetmemizin de bunda etkisi fazla maalesef. Muhtemelen yaşasa daha fazla dramatik işlerde izleyecektik ve daha adil karşılaştırma yapabilecektik. Şener Şen pek çok önemli performansını yaşlılık dönemlerinde verdi...

En arada kaldığım sorulardan Kemal Sunal daha ön planda oldu ama ben yetenek olarak kesinlikle Şener Şen'den iyi diyemiyorum. İkisi arasında tercihim yok

• Beğendim
Reactions: AteşBöceği
Kemal Sunal
------

Şener Şen'in rol yelpazesi çok daha geniş. Kemal Sunal'ın İnek Şaban tiplemesi Türk sinema tarihinin en efsanesidir ancak onun dışında pek farklı önemli rolü yok. Tabii erken yaşta kaybetmemizin de bunda etkisi fazla maalesef. Muhtemelen yaşasa daha fazla dramatik işlerde izleyecektik ve daha adil karşılaştırma yapabilecektik. Şener Şen pek çok önemli performansını yaşlılık dönemlerinde verdi...
Yok artık adamın bir sürü farklı tiplemesi var kafan mı güzel:A Sen hiç Garip dizisindeki performansını izlemedin galiba.

Şener Şen ile katıldığım ilk ve tek yarışmada şampiyon olmuştum :A
çok çok iyi olsada Kemal Sunal daha ağır bastı.

Çok talihsiz bir mesaj maalesef.

• Harika
Reactions: denizz19
Ben bu düşünceye tamamen karşıyım :A Şener Şen diyenlerin birçoğu Şener Şen dramda da vardı diyor. Diyelim ki Kemal Sunal'ın hiç dram yapımı olmasın full komedi olsun bu bence önemli değil. Hatta ben komedinin daha önemli olduğunu düşünüyorum keşke komedi oyuncularını hep komedi işlerinde görsek.

Tabi Şener Şen.

Kemal Sunal'ın inek şaban tiplemesi olmasa öyle ahım şahım bir oyuncu değil. Erken vefatı, efsaneleşen karakteri sebepleri yüzünden galiba hakkında eleştiri yapılması bile insanlar tarafından kabul edilmiyor neredeyse.

Eskiden olsa muhtemelen "Kemal Sunal" der geçerdim ama özellikle başrolde oynadığı filmlerini izleyince Şener Şen'e ayrı bir hayran kaldım. Kemal Sunal filmlerinin yan rollerindeki kötü adamı, bir anda başrolde bambaşka bir oyuncuya dönüştü. Özellikle Yavuz Turgul ile birlikte yaptıkları filmler bir başkaydı.

Şener Şen, dram konusunda üst düzey bir oyuncu, hani neredeyse her filminde duygulandırdığı oldu. Hani mesela dram konusunda Muhsin Bey bambaşkaydı, aynı şekilde Eşkıya'daki performansı öyleydi. Komedi filmlerinde de bir o kadar başarılı. Hani sadece oyuncu da değildi, aynı zamanda seslendirme sanatçısıydı. "Şener Şen" deyin, tek bir karakter akla gelmez muhtemelen.

Kemal Sunal kadar belki başrol oynamadı ama Kemal Sunal daha çok komediyle ön plana çıkıyor, Şener Şen de dram konusunda. Kemal Sunal da dram filmlerinde oynadı ama Şener Şen'in filmleri daha ön plana çıktı bu konuda. İkisini de ayrı seviyorum ama "Şener Şen" diyorum. Özellikle seksenli yıllarla birlikte yükselişe geçen bir Şener Şen vardı.

• Beğendim
  • İlginç
Reactions: xdragxx and bazinga
Kemal Sunal'ın, Şener Şen'le ilgili 1985 yılında verdiği röportajı bırakıyorum, sadece bilgi amaçlı:

Soru: İlyas Salman ile Şener Şen için görüşleriniz nedir?"
Cevap: "Hepsi benim arkadaşım. Şener Şen, iyi oyuncudur, kabiliyetlidir. İlyas Salman‘ın başarısı bu kadardır. Bundan ileriye gidemez. Sert bir suratı var. Şener’le beraber oynuyorduk. Benim bir sürü filmimde oynadı. Açmazcılık yapıyordu. Yani 'kavuklu-pişekar' ikilisini oluşturuyorduk. Şimdi tek başına bir deneme yapıyor. Bilemiyorum, daha onu da göreceğiz. Ama belli mesuliyetleri alıp, film yapacağına, ikinci adamı oynamaya devam etseydi bence, kendisi için daha yararlı olurdu."

Sinematik Yeşilçam

• Beğendim
Reactions: S.G.A.T.