Kapıları Kilitler Misiniz?

Hayır Kalmadımda nerden geldi bilmiyorum :(

Yok asansörden korkma hatta asansör bozulsada korkmam ben kapıları kilitleyemiyourm sorun bu :)) sanki acamayacak mışım gibi geliyor bana :(
tipik clostofobi değil. cigdemin dediği gibi çocukken oda cezası falan aldın, yada kilitli kaldın uzun süre bir yerde yada seni oda hepsiyle korkutmuş olabilirler. yada annen senin çocukken evde bırakıp iş yada başka bir yere gitmiş evde tek başına kalmışsın, bu durumlarda bu fobileri yenmenin yolu olayın üzerine gitmektir. odaya kendini kilitle çıkma bir süre falan filan duzlersin

tipik clostofobi değil. cigdemin dediği gibi çocukken oda cezası falan aldın, yada kilitli kaldın uzun süre bir yerde yada seni oda hepsiyle korkutmuş olabilirler. yada annen senin çocukken evde bırakıp iş yada başka bir yere gitmiş evde tek başına kalmışsın, bu durumlarda bu fobileri yenmenin yolu olayın üzerine gitmektir. odaya kendini kilitle çıkma bir süre falan filan duzlersin
Yok hiç oda cezasi almadım :F
Ben kilitli kalmaktan korkmuyorum , kilidi acamamaktan korkuyorum arada ki fark bu. yani kilitli kalsam korkmam birisinden yardım beklerim. Ama ilk başta Kilidi açamamaktan korkuyorum.

Yok hiç oda cezasi almadım :F
Ben kilitli kalmaktan korkmuyorum , kilidi acamamaktan korkuyorum arada ki fark bu. yani kilitli kalsam korkmam birisinden yardım beklerim. Ama ilk başta Kilidi açamamaktan korkuyorum.
çocukluk anılarında kesin bunla ilgili bir bilgi var bir kağıda yaz çıkar bunun sebebi. hatırladığın tüm çocukluk anını yaz bulursun.
genelde fobiler anne ve babanın yaptığı birşeyin çocuğun kendi dünyasında yaratığı etkiyle olur. aslında bu korku annenin bir davranışına senin tepkin, bunu bulup çıkarabilirsin. mesela bir çocuk okulda herkes dağılıyor çocuğun annesi gelip almıyor çocuk uzun süre okulun önünde bekliyor. bu çocukta annesinin ölmesi korkusu oluşuyor annesinden ayrılamıyor. ama asıl korku anlasalicagi üzere yalnız kalma korkusu bunu annesinin öldüğü korkusuna transfer etmiş

korkunu yenmenin yolu açılmayacak kilit yoktur fikrine alışmak cilirgirlik kursuna git mesela ufak kilitleri açmaya dene korkunu yenersin. fobileri yenmenin yolu üzerine gitmektir savaş onunla

Son düzenleme:
Bilmiyorum çocukken de bir şey yaşamadim. Sebepsiz bir yere korku geldi bana :D
hatirlamiyorsun yada hatırlamak istemiyorsun izlediğin bir film bile buna neden olmuş olabilir yada arkadaşlarının yaptığı şaka yada dini konuları erkenden açıklamaları (kabir azabı)

hatirlamiyorsun yada hatırlamak istemiyorsun izlediğin bir film bile buna neden olmuş olabilir yada arkadaşlarının yaptığı şaka yada dini konuları erkenden açıklamaları (kabir azabı)
Çocukken bir kez kapıyı kilitlemistim sonra açamamıştim. Neyseki 5-10 dk sonra kapıyı açtım. :D belki o olabilir.

Çocukken bir kez kapıyı kilitlemistim sonra açamamıştim. Neyseki 5-10 dk sonra kapıyı açtım. :D belki o olabilir.
tamam işte on besdakika çocuk için çok uzun vakit. o sırada annen baban yada büyüklerin nerdeydi. evin kaçıncı çocuğusun kiletledigin kapı hala duruyor mu,

tamam işte on besdakika çocuk için çok uzun vakit. o sırada annen baban yada büyüklerin nerdeydi. evin kaçıncı çocuğusun kiletledigin kapı hala duruyor mu,
Annem evdeydi beni yönlendirdi. Şöyle söyle acikcasin dedi bende açtım. :) kilitledigim kapı bizim evde de olmamıştı. Anneannem'lerde olmuştu. :)

Annem evdeydi beni yönlendirdi. Şöyle söyle acikcasin dedi bende açtım. :) kilitledigim kapı bizim evde de olmamıştı. Anneannem'lerde olmuştu. :)
tamam anladım gibi evin en küçük çocuğu yada tek çocuğumusun anneannen seni severmiydi oradayken kendini mutlu hisseder misin