Yeme-İçme Kahve

De Longhi'ler çok pahalı ya şöyle bir şey kestirdim gözüme indirimde ve iyi yorumlar almış. Tadı çok fark etmez diye umuyorum zaten öyle çok ayırt edemiyorum kahve çeşitlerini falan.

Reactions: Tolstoyevski
Biraz da damağa alışma meselesi sanırım, yani üst üste her gün içmeye başlasan zamanla alışırsın anlamında birçok şeyde öyle olunur mesela. Eskiden ben de sütü ısıtmaya üşendiğim için direkt dolaptan biraz süt ilave ediyordum fincana, demek ki onlar da üşendikleri için hemen hallediyor.
Ama zamanla ne süt ne şeker ne başka bir şey kullanamaz oldum, ne Türk kahvesinde ne de başka bir şeyde illa sade olacak yoksa kahveye ihanet ediyormuş gibi hissediyorum.

Reactions: Dosi
Ben eskiden kahve içmezdim, lise zamanı çok takıldığım bir arkadaşım vardı ve onlar ailece aşırı türk kahvesi bağımlısıydı, her gittiğimde ikram edince zamanla alıştım ama sonra taşınınca yine kahveyi bırakmıştım
şimdi haftada 1 fincan içiyorum en fazla, bazen o da yok

Arada senle içiyoruz işte

Çok değil daha 2 sene önce şu fiyata almıştım şimdilerde gerçekten fırlamış gitmiş fiyatlar malum nedenlerden dolayı... Ancak linkini attığın da çok iyi gözüküyor hem aroma özelliği hem de zamanlayıcı olması. Kahveyi de 3.dalga kahvecilerden taze temin ettin mi gerisi kolay zaten.

Reactions: bazinga

Biraz bakındımda, fiyatlarımız aynı nerdeyse

Sizde de hesaplı olanı varmış :

Biraz bakındımda, fiyatlarımız aynı nerdeyse

Sizde de hesaplı olanı varmış :

Bu tavsiye edilmez ama, ucuz etin yahnisi bol olur diye ünlü bir söz vardır
Bazı ürünler çok ucuz olduğu için çok pahalıya denk gelebiliyor uzun ömürlülük ve kalite açısından.

Sizin Ikea'da da satılıyor bu tür şeyler sanırım, Ikea orada online satış yapıyor mu?

Reactions: Dosi
Vay arkadaş insan gerçekten hayret ediyor iki senedeki şu değişimlere. Şimdi 689 liraya düşmüş bu model yine iyi, ben 1000 küsür olarak görmüştüm az önce tüm Delonghi'leri.

Yine de 200 küsür liralık farka değer mi bilemedim. İki model arasındaki fiyat farkı senin aldığın fiyat kadar neredeyse, şaka gibi.

İşte türk insanın klişe kafa yapısı, ucuzdur diye kötüdür denilmesi ve pahalı herzaman iyidir kafası 😱
Bizim burda her evde bu tarz vardır. Yıllardır bu görünümde bu fiyatta olanları gördüm hep ve uzun ömürlü gidiyorlar.

İkea'da kahve makinası hiç bakmadım. Online satış durumu yok, en fazla sipariş yapıp gidip ordan alırsın. Uzun zamandır alışveriş yapmıyorum oradan. Şuan için hâlâ olmadığını düşünüyorum.

Biliyorum berbat olduğunu

Hayatım boyunca kahve içmesem eksikliğini aramam. Sen bana ordan 1 koli coca cola yolla parasını havale yaparım
Bizim burdaki kolaların asitleri yok denecek kadar az mlsf.

Reactions: Gerekli24 and Dosi
Biliyorum berbat olduğunu

Hayatım boyunca kahve içmesem eksikliğini aramam. Sen bana ordan 1 koli coca cola yolla parasını havale yaparım
Bizim burdaki kolaların asitleri yok denecek kadar az mlsf.
Paraya gerek yok

Cola yollanabiliyormu ya? Bilemedim. Sıvı şeyler şahsi yollanılmaz diye biliyorum

Reactions: xdragxx