Kadir Doğulu Derviş Oldu! Ünlü İsimlerin Yer Aldığı Cemaatin Sırrı Ne?

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
enteresan bir oluşum raki içip dua ediyorlar
Ben her cümlenin noktasına geldiğimde ne oluyor hacı dedim kendi kendime. Son 2/3 gündür de herkesin dilinde olan bir reklam var. Enteresan şeyler oluyor. Para olunca demek ki insan kafayı yiyor. Ben buradan bunu anladım. (b)
 

EmreCan

Favori Üye
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
11,484
Reaksiyon puanı
11,968
Puanı
710
Konum
İstanbul
Bir insan Allah'a inanıyorsa farzlarını yerine getirip, emredilenleri yapıp, doğru yolda giderse zaten kulluk vazifelerini yerine getirmiş olur. Bu kişilerin günah çıkarmak adına böylesi tarikatlara girdiğini düşünüyorum ayrıca bu tarikat vb. yapılanmaları da hiç doğru bulmuyorum.

Birini seçiyorlar ona "baba" diyorlar. Neye göre, kime göre? O seçilen kişinin buyruğu altına giriliyor, o ne derse o yapılıyor e bu işini ucu şirk koşmaya kadar gitmiyor mu?
Ya farklı versiyonları da var, sözde Peygamberin soyundan geliyor diye millet ona gidiyor günahlarından ötürü tövbe almaya, şaka gibi. Her ne kadar hacı hoca da olsa aşırıya gidilmesini hiç doğru bulmuyorum hiç ilgilenmiyorum bile.
 
  • Beğendim
Reactions: serhatt

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,138
Reaksiyon puanı
11,732
Puanı
710
  • Harika
Reactions: kerem and Forumdash

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Başlığı görünce konuyu @MEnes açtı sandım ve absürt bir öykü bekledim, SABAR tarikatımızı çalmışlar resmen… @MasacRE @Maskeli Fedai

Bu durum bizimkinden daha absürt bir durum adaşım... Biz naif ve kendi halimizde bir örgütüz.. Bunlar işin boyutunu başka bir hale getirmişler... Bizde SABAR demek eşitlik demek, sevgi ve dostluk demek bunlar ise aşmış... Yok yok bizim gibi olmaları imkansız... @MasacRE @Maskeli Fedai
Biz her yerdeyiz.. @MasacRE