'Kızılcık Şerbeti'nin Cezası Onaylandı, Dizi 5 Hafta Yayınlanmayacak! | Show TV

Verilen cezanın kadına şiddet sahnelerinden ötürü olmadığı aşikar. RTÜK denen kurumun iki yüzlülüğünün ayyuka çıktığı bi karar olmuştur. Ve Türk televizyon tarihine de kara bi leke olarak geçmiştir.

Aslında en çok şaşırmanıza şaşırıyorum,dizinin tepki alacağı çok belli böyle bir senaryoyu istediğiniz ülkede ulusal bir kanalda yayınlayın tepki çeker çünkü kutuplaştırıcı ve açık bir şekilde bir tarafı kötü göstermeye çalışıyor.
Şimdi ya ben Türkiye'deki siyasi kutuplaşmayı hafife alıyorum çünkü bir taraf ne beğense diğer taraf beğenmiyor ya da Türkiye'de İslamofobi iskandinav ülkeler ve Fransa ile yarışacak duruma gelmiş.

Herşey bi yana, şiddet için ceza verildiği belirtildiği halde İslam ile ilgili belgesel yayınlatdılar. Demek ki, açık şekilde neden ceza verdiklerini ilk başta göstermek istemediler.

Zaten kadına şiddeti umursasalar Yürek Çıkmazı, Yalı Çapkını başta olmakla şu anki dizilerin çoğu 5 haftalık ceza yemişti. Ama hayır, asıl konu farklı.

Böyle politik anlamda hassas bir dönemde dizi için verilen ceza çok yanlış oldu bence.

Rtük ceza verdiği zaman genelde bu tarz belgeseller yayımlıyor. Daha önce de birçok kez denk gelmiştim.

Herşey bi yana, şiddet için ceza verildiği belirtildiği halde İslam ile ilgili belgesel yayınlatdılar. Demek ki, açık şekilde neden ceza verdiklerini ilk başta göstermek istemediler.

Zaten kadına şiddeti umursasalar Yürek Çıkmazı, Yalı Çapkını başta olmakla şu anki dizilerin çoğu 5 haftalık ceza yemişti. Ama hayır, asıl konu farklı.

Böyle politik anlamda hassas bir dönemde dizi için verilen ceza çok yanlış oldu bence.
Aynen öyle. Mesela Kızılcık Şerbeti'ne 5 hafta yayın durdurma verildiyse şu sahnenin cezası net şekilde lisans iptali olmalıydı.

• Aynen
Reactions: Ahmed
dizinin adı gibi kızılcıklar olacak ve seneleriniz dolacak !!!
------

Aynen öyle. Mesela Kızılcık Şerbeti'ne 5 hafta yayın durdurma verildiyse şu sahnenin cezası net şekilde lisans iptali olmalıydı.

olur mu kanal RTV Birdefa öyle bir ceza verilebilir mi

Son düzenleme:
Çoğu konuda buradaki arkadaşlara takılmak maksatlı uğraşıyordum ama bu cezaya destek çıkmak akıl işi değil. Ayrıca ne İslamofobisinden bahsediyorsunuz? Kusursuz olan İslam dinidir, Müslümanlar kusursuz değildir. Bu dizinin gösterdiği gibi milyonlarca insan var bizim ülkemizde de dini yanlış anlayan veya dini kendi çıkarlarına göre yorumlayan. Kadına şiddet mevzusuna gelirsek birçok dizide çok daha vahim sahneler sansürsüz olarak yayınlandı ama RTÜK o zamanlar sağır sultanı oynadı. Diziyi her ne kadar sevmesem de verilen bu kararı kınıyorum.

Diziyi zerre kadar sevmeyen birisiyim ama bundan daha beter şiddet içeren diziler varken bu kadar ağır ceza alması haksızlık. Ben dizinin şiddet sahnesi yüzünden değil, ilk bölümdeki malum sahne yüzünden ceza aldığını düşünüyorum.

Diziyi zerre kadar sevmeyen birisiyim ama bundan daha beter şiddet içeren diziler varken bu kadar ağır ceza alması haksızlık. Ben dizinin şiddet sahnesi yüzünden değil, ilk bölümdeki malum sahne yüzünden ceza aldığını düşünüyorum.

Allah aşkına gerçekten böylemi düşündün ta kaç bölüm bekleyip şimdi mi şikayet edecekler