IMDb Top 250'deki Sıra Değişimleri

Şükürler olsun ki Star Wars'ın en iyi film sayıldığı günlerde değiliz.

Titanic'in hala listede olmaması listenin en büyük bugı.

Keşke Tom Hanks'in Cast Away adlı filmi de listede olsa. Yeni listeye giren bu filmini daha izlemedim, bir türlü elim gitmedi konusu yüzünden.
Aynen, listede olmayı hak eden filmlerden biri. Wilson gibi efsane bir karakter Top 250'de olmalı.

Eğlenceli bir filmdir bol koşuşturmalı falan. Konusu da gerçekte olan ilginç bir hikaye aslında.
Fazla beklentiye girmeden izlersen seveceğine inanıyorum. DiCaprio'yu sen de seviyordun zaten herhalde.

Catch Me If You Can ilk kez Top 250 listesine giriş yapmış 249. sıradan.

Spielberg'ün Top 250'deki 7. filmi, Tom Hanks ve Leonardo DiCaprio'nun ise 6. filmleri.

@Tolstoyevski @berkann @gundix123 @Danger UA!

Güzel olmuş, ben izledikten sonra 9 verdim diye hatırlıyorum. Bu sıradan giren filmler bazen 210'lara kadar çıkabiliyor bazen de hemen liste dışı kalabiliyor. Umarım Prisoners gibi yukarılara doğru fırlar. Bence Spielberg-Hanks ikilisinin The Terminal filmi de listeyi hak ediyor.

Evet bazı filmler liste dışı kalabiliyor ama bu film hep yükseliş trendinde. Ben puanı 7.8 falandı diye hatırlıyorum birkaç yıl önce. Umarım kalır.
Bu arada imdbdeki puanım benim de 9

The Terminal kişisel olarak Spielberg-Hanks buluşmalarından en sevdiğim. Keşke listede olabilse ama puanı 7.3 ve hiçbir zaman giremez gibi.

Bugün vizyona giren Star Wars: The Force Awekens filmi 45.sıradan giriş yaptı listeye. Şuan 26 bin küsür oyla 9 puan ortalamasına sahip, kullanılan oyun yükselmesi ile birlikte puan ve sıralamada değişiklikler olacaktır ancak bence daha da yükselmesi çok zor, giderek düşmesi daha olası. Yine de uzun bir süre listede kalacağı kesin gibi.

@OzaN @destere @Danger UA! @Aserat @Harunnn60

bence güzel bir başlangıç yapmış hiç fena sayılmaz düşebilir yorumuna katılıyorum ilk giriş genelde yüksektir sonra puan kaybına uğrayacaktır

bu arada filmde GOT un yarmagülü brienne (Gwendoline Christie ) captain phasma rolünde oynuyormuş şimdi farkettim
@OzaN @sürgünüm @xemrexxx @sokak sanati

Star Wars kadar abartılan bir film var mıdır acaba? Puanı yükseltenlerin çoğu fanboylar.

Star Wars kadar abartılan bir film var mıdır acaba? Puanı yükseltenlerin çoğu fanboylar.

Şimdiden 21.sıraya kadar yükseldi ama daha ilerlemez, azalarak geriler umarım, birkaç günlük filmlerin fanboylar etkisiyle böyle uçuk yerlere çıkması listenin prestijini azaltıyor maalesef.

Şimdiden 21.sıraya kadar yükseldi ama daha ilerlemez, azalarak geriler umarım, birkaç günlük filmlerin fanboylar etkisiyle böyle uçuk yerlere çıkması listenin prestijini azaltıyor maalesef.
20 oldu.

Listede kalıcı olacağı kesin gibi. Eleştirmenler de filmi çok beğendi, Oscar'da en iyi film adayı olma ihtimali bile var.

Ben dün de 180'lerde gördüm, belli olmaz kalıcı olabilir.

The Hateful Eight beklentilerin altında bir filmmiş herhalde, listeye giremez bu saatten sonra.

Bu arada Creed de listeye girip birkaç gün takılıp, çıktı.

Oha çok şaşırdım.
İkisi de Top 250'nin kalıcı isimlerinden görünüyordu kağıt üstünde. Tarantino'nun çok hayran kitlesi var o 25 binden fazla oyunc 10-15 bini fanların oyudur. Fanların etkisi azalırsa girer bence.

8.1'e kadar düşmüş nasıl girsin bu saatten sonra.

Günün güzel haberi, Pulp Fiction tahtını geri almış. Umarım kısa süreli değildir.

Kötü haberi ise İyi Kötü Çirkin ve Matrix bir tık düşmüş,

LOTR 8'i gördü ama yakında İyi Kötü Çirkin ilk 10 dışı kalabilir,

böyle kült bir film The Dark Knight'tan aşağı hak etmiyor.

@OzaN @Danger UA! @gundix123 @berkann @destere @Aserat

iyi kötü çirkinin bir aşağı bir yukarı çıkması bence çokda önemli değil artık o tarihe geçmiş nasılki dünyanın yedi harikasına her yıl yeni bir tane ekleselerde hiçbir zaman asıl 7 harika değişmemiştir? bu filmde öyle yedi harikadan biridir değişmez .. sadece müziği bile efsanedir

matrix konusunda ise hemfikir değiliz benim tarzım değil
izlemedim ama bir on dakikasına bakmışlığım vardır

Yok artık böylesi derinlikte olan kült bir düşünce sistemine on dakika bakmak olacak iş değil.
Matrix'i aksiyon yahut sıradan bir bilimkurgu olarak görmek büyük bir yanılgı ve Einstein'in dediği gibi, "Ön yargıları parçalamak daha zordur atomu parçalamaktan."

O yüzden bu yanıtı kabul etmiyorum.
Filmi baştan sona izledikten sonra üçleme bitimi ile genel bir fikir anca öyle elde edilir. Matrix zaten bir sinema filmi değil, bir uyanış projesidir.

Hakikatin çölü her daim gerçek dışı olanın serabından daha kötüdür ve tercih edilmez. Yine de zincirleri kırıp beyaz tavşanı takip etmek gerek.