Netflix House of Cards 4. Sezon Yorumları

4x9

Güzel bölümdü yine. Bu arada The Killng’ten Holder Cumhuriyetçilerden başkan adayı. @Forumdash @destere dizide çok önemli bir rolü var.

@OzaN Amerika en büyük demokrasiye sahip olduğu için seçim sistemi tüm seçmenleri kapsıyor. Böylece delegeler, milletvekili ve senatörler seçmene hesap vermek zorunda. Bizde ise milletvekilleri Tayyip'e yalakalık yapıyor hepsi bu işte.

Frank ve Conway'in ICO meselesi konuşacakları yerine, kapalı kapılar ardında oyun oynamaları çok iyiydi.

Claire, başkan yardımcılığı koltuğunda önemli bir mesefe kaydetti. Rusya meselesi ve ulaşılan çözüm hanesine oy kazandırdı.
Holder da mı geldi? Demek netflix kontejanından oyuncu artık:Z o zaman yazın sıkılmadan izlerim. Peki erkenden mi girdi role? Yoksa 9damı?

4x11

Durgundu bu bölüm genel olarak.

Claire ve yazar çok uyumlu çift oldular. İticilikte master yapmış iki kişi. :):)

Şu an adını unuttuğum tavukçu zenci amca niye Frank'e birden tavır aldı anlayamadım uyuduğum anlara denk geldi herhalde. :):)

7/10

4x12

İyi bölümdü genel olarak. :)

Bir rehine krizi eksikti. Frank'in nasıl bir hamle yapacağını merak ettim. :)

Eski başkanın da işin içine dahil olması iyi oldu. Ben de nerede bu adam diyordum. :):) Frank'in başını yakacak gibi.

O değil de Hannah Conway ne tatlı bir kadın ya. :blush: Bir Claire iticiliği bir de bu. Benim oyum belli. :):)

8/10

4x10, 4x11

Güzel bölümlerdi genel olarak, sıkılmıyorum izlerken.

Gerçekten Frank'in Dışişleri Bakanı ile olan sahnesi neydi öyle ya. 😱 Bir an öldürecek sandım kadını. Kadıncağız da korkusundan yarıştan çekildi ve başkan vekilliği koltuğu Claire'e kaldı. Claire'in annesinin ölümünü hızlandırması ise kocası gibi ne kadar merhametsiz ve acımasız olduğunu gösteriyor, annesine bunu reva görenler başkasına ne yapmaz ki. Ayrıca Claire'in Tom ile yatmasını çoktan beridir bekliyorduk buna şaşırmadım doğrusu. :)

@OzaN Freddy, Frank'in pirzola istemesine bozuldu. Sadece çıkarını düşünüyorsun dedi, haklıydı bence de. Adam gidiyorum diyor, insan bir Allah'a ısmarladık der, Frank ise boğazını düşünüyor. :)

Tom ile Claire'in ilişkisini onaylamasına da yok artık diyorum. Başkan gavatlığı da ele aldı diyeceğim ama daha önce gurup sex yapmışlığı var. :)

8/10

4x12

Güzel bölümdü yine.

ICO demişler ama bunlar bildiğin İŞİD'ci çıktı. Herhalde reklamını yapmak istemiyorlar. Yalnız Amerika'da ikamet etmelerini sevmedim.

Eski Başkan gazeteci abiye konuştu onun detaylarını sezon finalinde göreceğimizi düşünüyorum. Bakalım Frank'e zarar verebilecek delil varmı ellerinde?

8/10

4x13 (Sezon Finali)

Güzel bir sezon finali oldu. Özellikle son 10 dakikası dehşetül vahşetti. :)

Makalenin yayınlanmasının ardından, bir de üstüne bir Amerikan vatandaşı İŞİD'ciler tarafından boğası kesilince, yaklaşmakta olan seçimde kaybedeceklerinin iyiden iyiye farkına varan Frank ve Claire arasında geçen "bize kaos ve savaş gerekli. Ancak o zaman işleri kontrol altına alabiliriz" sözü bana Tayyip Erdoğan'ı hatırlattığı doğrudur. Daha düne kadar ''Analar ağlamasın'' diyen, teröre her türlü tavizi veren, Suriye'nin iç meselesine karışan, İŞİD'e silah desteği sağlayan Tayyip Erdoğan tam seçim öncesi kaos ve savaş çıkararak (hatırlayalım Ankara ve İstanbul'da patlayan bombaları), seçimlerden büyük bir zaferle çıkmıştı. Ne dedi Frank: ''korkuyu biz yaratıyoruz'' işin özeti bu işte. Sonuç olarak Underwood ikilisinin bir şekilde seçimden galip çıkacağını tahmin etmek zor değil.
9/10

4x13 (Sezon Finali)

Güzel bir sezon finaliydi. Sezon da genel anlamda bence bir önceki sezondan çok daha iyiydi. Emmy'lerde bu kez daha başarılı olabilir. Game of Thrones'un yeni sezonu iyi çıkmazsa en iyi dizi ödülünü alabileceği gibi Kevin Spacey'ye de sonunda Emmy kazandırabilir.

Bu bölüm bilinmeyen bir diyardan uzunca bir adamdan esinlenilmiş olabilir. :):)

Tom ve Frank'in sahneleri güzeldi. Fakat korktuğum kadar bir zararı olmayacak gibi. Zaten gündem değiştirmede başarılı bir isim Frank. :):)

Ahmadi planı tutmadı ama işi tamamen savaşa götürdü Frank tamamen kişisel çıkarları uğruna. :)

Bu arada diğer aday Conwey de kişisel çıkarcılık konusunda Frank'ten aşağı kalır bir adam değil. Tek derdi kendini parlatacak bir şeyler yapmak. :)

9/10

4x4

Bu bölüm çok şaşırtıcıydı.

Lucas, Frank'i vurdu. Aslında iyi tarafından bakarsak Lucas'tan kurtulmuş oldular, aynı zamanda başkanlık yarışı için de büyük artı ama tabi Frank toparlanabilirse. Lucas'ın yaptığı suçlamalar da artık Frank'i pek etkilemez. ]

9/10

4x5

Claire'den nefret ediyorum. Kocası ölüm döşeğinde hala kuyusunu kazıyor. Donald Blythe zaten malın önde gideni. Claire gazı verince iyice gaza geldi. Ama ikilinin sahneleri güzeldi. Frank'in halisünasyonları da iyiydi. Doug reise helal olsun adam karaciğerini teklif etti.]

8.5/10

4x2

Güzel bölümdü yine. Frank'in anlattığı hikaye bence de çok iyiydi. :)

Frank Claire'a beklenmeyen bir darbe vurdu ama bu Claire'ı daha da fazla hırslandırdı.

Puanım: 8/10

4x3

Bu bölüm de iyiydi.

Seth gerçekten itici bir tip. Hem Frank'i arkadan vuruyor hem de adamın en güvendiği kişilerden birisine itiraf atıyor. Sinir etti. :D

Bu arada her ne kadar Frank reyisi çok sevsem ve kazanmasını istesem de bana Dunbar da sempatik geliyor açıkçası. :D

Puanım: 8/10

4x6

Bu bölüm de çok iyiydi.

Frank'in Zoe ve Russo ile olan sahneleri iyiydi. Claire'in Petrov'la olan sahneleri de güzeldi. Dunbar'ın da çekilmesi çok iyi oldu.]

8/10

4x7

Aynı şekilde devam ediyor.

Yeni başkan adayı ve ailesini ben de sevdim. Son sahne bence de mükemmeldi. Frank'in uzun adamlardan iyi başkan olur tezi bizim için geçerli değil galiba. :D]

8/10

4x8, 4x9, 4x10

3'ü de güzel bölümlerdi.

Conway, generali yanına alarak iyi bir hamle yaptı.Gazeteci adam da Meechum ile ilgili önemli bir ipucu yakaladı.

Demokratların kurultayı ile ilgili sahneler güzeldi. 9. bölümdeki Conway buluşması da güzeldi.

Tom ve Claire'den nefret ediyorum. Frank de gavatlığını gösterdi. :D Frank ve Claire arasındaki ilişkiyi hiçbir zaman anlayamayacağım galiba.

Claire'in başkan yardımcısı adaylığı kazanması da ilginç oldu. Bu arada Frank'in Cathy'i tehdit ettiği sahne bence de mükemmeldi. Kevin Spacey muazzam bir oyuncu gerçekten.

8.5/10

4x4, 4x5

İki bölüm de iyiydi ama bir 4. bölüm vardı ki şoke ediciydi cidden. :)

Frank'in vurulması herkes gibi beni de baya şaşırttı. Bu kadar ani ve habersiz bir olay beklemiyordum cidden. Sürpriz oldu. Buradan Meechum reyisi saygıyla anıyorum. :(

Claire de kendisinden nefret ettirdi iyice. İzlerken sinirlenmeden durmak imkansız neredeyse.

Puanım: 9/10

4x13

İnternetle ilgili sıkıntılar olduğu için birkaç gündür doğru düzgün foruma giremedim ve ben de bu arada dizinin izlemediğim bölümlerini izledim. Dolayısıyla yeni izlediğim bölümleri bölüm bölüm yazamayacağım. :)

Öncelikle bence de çok iyi bir sezon finali oldu. Sezon da iyiydi zaten genel olarak.

Valla tüm aksilikler üst üste geldi. Frank'in üstüne bu kadar gelineceğini tahmin etmezdim. O da ülkeyi savaşa götürecek sonuç olarak. Güzel bir politik hamle. Bu politikanın bizdekiyle benzerliğini inkar etmek mümkün değil gerçekten. :)

Bir de bölümün sonunda Claire'ın Frank'le birlikte kameraya baktığı sahne de harikaydı. Dizinin en unutulmaz sahnelerinden birisiydi bence. :)

Puanım: 9.5/10

4x11, 4x12, 4x13

Diziyi bitireli uzun zaman oldu ama müsait olmadığımdan yazamadım. Bence çok iyi sezondu. Kevin Spacey bana bu sezon ayrı mükemmel geldi. Yaşadığımız ülkeyi düşününce bu dizi bence bizim için büyük anlam ifade ediyor. Özellikle son bölümlerde gördük bunu. 3. sezonu da zevkle izledim ama artık bozuyor mu korkusu yaşatmıştı biraz. Ama bu sezon gerçekten sağlamdı.

Son bölümler başkanlık yarışı, ICO krizi, basının Frank'e iyice yapışması gibi konular bir arada işlenince baya hareketli geçti. Frank'în en son kaosa başvurması kesinlikle Türkiye'yi hatırlattı. Sondaki "we make the terror" sahnesi mükemmeldi. Dizinin en iyi sahnelerinden biriydi. 5. sezonda seçimleri atlarlar muhtemelen ve Frank karşımıza yeniden başkan olarak çıkar diye düşünüyorum.

9.5/10