Netflix House of Cards 1. Sezon Yorumları

ve ikinci bölümüde izledim diziyi sevdim bırakmam artık gerçekten kaliteli bir iş, su gibi akıyor sıkmıyor her anı dolu dolu ..

ikinci bölümde frank hedeflerini bir bir yok etmeye başladı akılcı davranıyor bunu yaparken çokçada acımasız davranıyor ama amaç için her yol mübah dediği için frank açısından bir sorun yok, yeterki karşısındakinin açığını yakalasın anında oyuyor dibini .. karısı claire de gerçekten frank ın arkasındaki en büyük güç,
gazeteci zoe frankla yaptığı işbirliği sayesinde işinde hızlı ataklarla ilerlemeye başladı .. dizideki bir diğer renkli karakter peter russo bu vatandaşın zayıf noktaları çok frank için pis işlerini rahatça yaptıracağı bir eleman gibi gözüküyor. russonun sevgiliside füze gibi Allah nazardan saklasın :)..

@Forumdash @sürgünüm @OzaN

Kevin Spacey ve David Fincher isimlerini görünce bakmak kaçınılmaz oldu. İlk bölüm itibarıyla genel düşüncem sağlam bir dizi olduğu yönünde.

Muhteşem... Bir politikacı kimdir, nedir, ne iş yapar? Tam olarak anlatıyor. Tüm Türkiye'nin izlemesi lazım aslında!

Yalnız Kevin Spacey'nin kameraya dönüp voiceover yapması çok gereksiz dizinin atmosferini bozmuş gibi..

Diziyi " harika bir politik kurgu " olarak tanımlayabilirim.

Tabi sadece politika ekseninde ilerlemiyor, hayatın içinden birçok olguyu da barındırıyor.

Kevin Spacey bu tarz ukala karakterlerin bir numaralı oyuncusu, resmen döktürüyor.

Sağlam diyaloglar eşliğinde kalan oyuncu performansları da oldukça başarılı.

Sözün özü; hakikaten çok kaliteli bir yapım.
Francis Underwood Dışişleri bakanlığına atanmayı beklemektedir ama güvendiği dağlara kar yağar Başkan onu tercih etmez.

Francis'de elindeki meşru ve gayrimeşru bütün imkanları kullanarak yönetime gizli bir savaş açar.

Kevin Spacey her kameraya döndüğünde "haklısın abi,büyüksün" diyesim geliyor.:)

8/10

@Forumdash @OzaN @destere

@sürgünüm kameraya konuştuğu sahneler gereksiz demişsin ama dizinin en sevdiğim yönlerinden biri. Konuşan kişi Kevin Spacey olunca daha da bir etkili oluyor tabii. :):)

İlk bölümden beğenmenize sevindim devamı mutlaka gelecektir bence gittikçe açılıyor dizi. :) @destere

Kevin Spacey ve David Fincher isimlerini görünce bakmak kaçınılmaz oldu. İlk bölüm itibarıyla genel düşüncem sağlam bir dizi olduğu yönünde.

Muhteşem... Bir politikacı kimdir, nedir, ne iş yapar? Tam olarak anlatıyor. Tüm Türkiye'nin izlemesi lazım aslında!

Yalnız Kevin Spacey'nin kameraya dönüp voiceover yapması çok gereksiz dizinin atmosferini bozmuş gibi..

Diziyi " harika bir politik kurgu " olarak tanımlayabilirim.

Tabi sadece politika ekseninde ilerlemiyor, hayatın içinden birçok olguyu da barındırıyor.

Kevin Spacey bu tarz ukala karakterlerin bir numaralı oyuncusu, resmen döktürüyor.

Sağlam diyaloglar eşliğinde kalan oyuncu performansları da oldukça başarılı.

Sözün özü; hakikaten çok kaliteli bir yapım.
Francis Underwood Dışişleri bakanlığına atanmayı beklemektedir ama güvendiği dağlara kar yağar Başkan onu tercih etmez.

Francis'de elindeki meşru ve gayrimeşru bütün imkanları kullanarak yönetime gizli bir savaş açar.

Kevin Spacey her kameraya döndüğünde "haklısın abi,büyüksün" diyesim geliyor.:)

8/10

ikinci bölümü izledinmi ilk bölüm yorumumu bu ?

@sürgünüm kameraya konuştuğu sahneler gereksiz demişsin ama dizinin en sevdiğim yönlerinden biri. Konuşan kişi Kevin Spacey olunca daha da bir etkili oluyor tabii. :):)

İlk bölümden beğenmenize sevindim devamı mutlaka gelecektir bence gittikçe açılıyor dizi. :) @destere

devamı gelir imdb puanlarınıda hakediyor bence kaliteli bir dizi ..

Son düzenleme:
ikinci bölümü izledinmi ilk bölüm yorumumu bu ?

devamı gelir imdb puanlarınıda hakediyor bence kaliteli bir dizi ..
İlk bölüm yorumum çünkü akşam Adsl'de sorun vardı,TTNet'i aradım Türkiye genelinde bir arıza olduğunu söylediler.:) o sebepden dolayı bir bölüm izleyebildim,sorun değil bugün 3 bölüm arka arkaya izleyebilirim.

İlk bölüm yorumum çünkü akşam Adsl'de sorun vardı,TTNet'i aradım Türkiye genelinde bir arıza olduğunu söylediler.:) o sebepden dolayı bir bölüm izleyebildim,sorun değil bugün 3 bölüm arka arkaya izleyebilirim.

ben ara vermeyi düşünüyorum önümüzdeki pazartesi ya da salıya kadar

bu hafta sonu oskar törenleri var izlemediğim filmler var bir iki tanesini izlemeye çalışacağım birde black sails ve true detective araya giriyor .. hafta sonu bayağı yoğun olacak onun için senin içinde uygunsa 3. ve 4. bölümünü önümüzdeki salıya erteleyelim ..

ben ara vermeyi düşünüyorum önümüzdeki pazartesi ya da salıya kadar

bu hafta sonu oskar törenleri var izlemediğim filmler var bir iki tanesini izlemeye çalışacağım birde black sails ve true detective araya giriyor .. hafta sonu bayağı yoğun olacak onun için senin içinde uygunsa 3. ve 4. bölümünü önümüzdeki salıya erteleyelim ..
Tamam.Birlikte izleyince sarıyor tek başına izleyip anlatacak birlerinin olmayışı kötü oluyor.:)

Kevin Spacey'nin kameraya dönüp voiceover yapması baştan rahatsız gelmedi mi?gerçi zamanla alıştık..

ben o bize dönüşlerini sevdim :) daha samimi olmuş sanki :) adam rakibinin işini bitirdiken sonra her bize dönüşünde ''nasılda koydum rakibime der gibi bakıyodu :)) bizede vatandaşa katılmak kalıyor ne yapalım :)

İkinci bölümü izledim.

Amerikalılar kadar hem iç politikalarında hem de dış politikada oynadıkları ayak oyunlarını bu kadar filme dökmüş başka bir ülke yoktur. Adamlar bir çok film ya da dizisinde dünyanın herhangi bir ülkesinden daha fazla kendilerini eleştiriyorlar.

Frank'ın canlı yayında cnn'de dışişleri bakanının bitişini izlemesi .zoe'yi besleyip onunla el ele merdivenleri tırmanması, özellikle eğitim yasası kısmında frank'in takındığı akıllıca tutum ve o kriz yönetimini de çok iyi idare etmesi ve sürecin çok hızlı ilerlemesi,claire'nin yanındaki bayana 18 çalışanı işten kovdurup bide yetmezmiş 19'uncu kişi olarak onuda işsiz bırakmasından sonra frank ve claire underwood çiftinden feci halde tırstım. karı koca çok fenalar. benden kurtulmak isteseler 15 dakikada işimi bitirirler herhalde. yolda görsem yolumu değiştiririm. 10 numara bi dizi olmuş. birbirini satmalar, ihanetler, çıkarlar, gizli anlaşmalar, üç maymunu oynamak mı dersin. her şey var işte.:)

8/10

İkinci bölümü izledim.

Amerikalılar kadar hem iç politikalarında hem de dış politikada oynadıkları ayak oyunlarını bu kadar filme dökmüş başka bir ülke yoktur. Adamlar bir çok film ya da dizisinde dünyanın herhangi bir ülkesinden daha fazla kendilerini eleştiriyorlar.

Frank'ın canlı yayında cnn'de dışişleri bakanının bitişini izlemesi .zoe'yi besleyip onunla el ele merdivenleri tırmanması, özellikle eğitim yasası kısmında frank'in takındığı akıllıca tutum ve o kriz yönetimini de çok iyi idare etmesi ve sürecin çok hızlı ilerlemesi,claire'nin yanındaki bayana 18 çalışanı işten kovdurup bide yetmezmiş 19'uncu kişi olarak onuda işsiz bırakmasından sonra frank ve claire underwood çiftinden feci halde tırstım. karı koca çok fenalar. benden kurtulmak isteseler 15 dakikada işimi bitirirler herhalde. yolda görsem yolumu değiştiririm. 10 numara bi dizi olmuş. birbirini satmalar, ihanetler, çıkarlar, gizli anlaşmalar, üç maymunu oynamak mı dersin. her şey var işte.:)

8/10

karısı aslında kocasından daha güçlü bir karakter :) açıkları fena kapatıyor eşine sonsuz gaz veriyor itici güç... ikili birbirlerini tam bulmuşlar, frank ın teklediği yerde anında yetişiyor .. claire in söylediği bir söz vardı ''eşim benden bile özür dilememeli gereğini yapmalı diye'' o söz aralarındaki güçlü bağı açıklamaya yeterli zaten:)

HOC ...3. bölümü izledim frank harikalar yaratmaya devam ediyor her bölümü muhteşem ..profesyonel siyasetçinin çok yüzlü olduğunu net bir şekilde görüyoruz politika herkesin harcı değil tek ayak üstünde kırk yalan yumurtlamak lazım :)

bölümde frank ahtapot gibiydi heryere yetişiyordu sendikacıları telefonla oyalarken trafik kazası geçiren kızın ailesine yemek hazırlaması muhteşemdi :)
en çok güldüren sahnelerden biri rahiple anlaşıp kilisede yaptığı konuşmaydı sıra babasına gelince kilisedeki topluluğa acıklı bir hikaye anlatıp babasını överken arada dönüpte kameraya, babasıyla ilgili gerçek hislerini anlattığı kısımda kahkaha attım :)kameralara dönüp şöyle diyordu babası için'' bu dünyada boşa yer kaplıyordu, hayalleri ve mücadele gücü yoktu belkide o yüzden ölmesi iyi olmuştur .. :)

@sürgünüm @Forumdash @OzaN

3.bölümü izledim

The Sopranos kadar iyi işlenmiş bir dizi daha gelmez diye düşünüyordum ama bu en az onun kadar iyi.:)

dizinin bir yerinde peter arkadaşına "meclisin umurunda değilsiniz. sizin onların gözünde değeriniz yok" diyor. ne yazık ki öyle. ne abd'de, ne türkiye'de önemseniyor vatandaş.Claire'nin mezarlıktaki ilk koşusunda yaşlı teyzeden aldığı ayar akabinde son gidişinde mezarlıkta sevişen gençleri gördüğünde verdiği, daha doğrusu vermediği tepki yaşam felsefesinin çok güzel bir yansımasıydı.kilise sahnesinde Kevin Spacey'nin efsaneleşmesi.dizi mi inanılmaz yoksa Kevin Spacey'mi bilemedim.:)

8/10

3.bölümü izledim

The Sopranos kadar iyi işlenmiş bir dizi daha gelmez diye düşünüyordum ama bu en az onun kadar iyi.:)

dizinin bir yerinde peter arkadaşına "meclisin umurunda değilsiniz. sizin onların gözünde değeriniz yok" diyor. ne yazık ki öyle. ne abd'de, ne türkiye'de önemseniyor vatandaş.Claire'nin mezarlıktaki ilk koşusunda yaşlı teyzeden aldığı ayar akabinde son gidişinde mezarlıkta sevişen gençleri gördüğünde verdiği, daha doğrusu vermediği tepki yaşam felsefesinin çok güzel bir yansımasıydı.kilise sahnesinde Kevin Spacey'nin efsaneleşmesi.dizi mi inanılmaz yoksa Kevin Spacey'mi bilemedim.:)

8/10

kilise sahnesi muhteşemdi ya adamın kıçı başı farklı oynuyor :)

HOC 4. bölümü izledim bir önceki bölüme göre temposu daha düşüktü ama yinede keyifliydi
frank her zamanki gibi istediğini elde etmek için her türlü yola başvuruyor bu bölümde peter russonun düştüğü duruma üzüldüm
claire de ressama abayı yakmış bir zamanlar.... nerdeyse tekrar bir boynuz takacaktı frank a son anda vazgeçti..
.

HOC 4. bölümü izledim bir önceki bölüme göre temposu daha düşüktü ama yinede keyifliydi
frank her zamanki gibi istediğini elde etmek için her türlü yola başvuruyor bu bölümde peter russonun düştüğü duruma üzüldüm
claire de ressama abayı yakmış bir zamanlar.... nerdeyse tekrar bir boynuz takacaktı frank a son anda vazgeçti..
.
Bizede haber vereydin keşke.:)