Gold Film'in İddialı Dizisi İptal Edildi!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,832
Puanı
1,061
1657529324279-png.118244

Uzun süredir hazırlıkları devam eden 'Şapkacı Kadınlar' dizisiyle ilgili şok gelişme!

Yapımcılığını Gold Film'in, yönetmenliğini Hülya Gezer'in, senaristliğini Necati Şahin'in üstleneceği, 1925 Şapka Devrimi’yle beraber kaderine meydan okuyup bir moda ikonuna dönüşen köylü Ayşe'nin hikayesini konu alacak projenin hazırlıkları "Çiçekler Açar" adıyla devam ediyordu.

Bu sezonun ikinci yarısında NOW'da yayına girmesi planlanırken ciddi oranda artan maliyetler ve ekonomik belirsizlikler dolayısıyla eylül ayına ertelenen dizinin şimdilik rafa kaldırıldığı ve dijital platformda yayınlanacak şekilde tasarlanacağı öğrenildi.

Faruk Turgut, TV yazarı Sina Koloğlu'na yaptığı açıklamada konuya dair şu açıklamayı yaptı:
“Bu iki yıl önce Disney için hazırlanan bir işti. Türkiye’deki pazardan çekilme kararından sonra ulusal kanala yapalım diye hazırladık. Bayağı bir senaryo çalışması yaptık. Yönetmen filan da hazırdı. Son dönemde dikkat ederseniz, diziler patır patır iptal ediliyor. Bunun da nedeni, televizyonların önümüzdeki yılı çok da verimli geçiremeyeceği yolundaki tahminleri. Reklam gelirlerinde büyük bir düşüş var. İstedikleri hedeflere ulaşmıyor. Maliyetli ve pahalı prodüksiyonları biraz da ötelemekten yana tavır koyuyorlar. ‘Çiçekler Açar’ çok maliyetli bir iş. Dönem işlerinde şöyle bir risk var: Yapımcıların son dönemde tek motivasyonu, yurt dışı satışları. Yurt dışı satışı dönem işlerinde çok da istenildiği gibi gitmiyor. Bütçede oluşacak açığı, yurtdışından kapatma şansı pek olmuyor. Bu nedenle, dönem işleri yerine, günümüz işlerinin yapılması daha mantıklı geldi bana da. Ben de şu anda projeyi öteledim.”

Kaynak: OdaTV

• İlginç
Reactions: xemrexxx
Dijital için tasarlanması çok daha iyi olur. Televizyonda artık çok kalıp diziler tutuyor. Farklı diziler tutmuyor. Umarım ismi de eski ismi şapkacı kadınlar olur.