Gelecekte Planladığınız Bir Kariyer Hayali Var mı? (Gerçekleştirdiniz mi?)

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,753
Puanı
1,061

Forumun yüzde 90'ı 20'li yaşlarının başında yani yüksek öğretim öğrencisi veya yeni bitirmiş konumda.. Kariyer anlamında elbette çoğumuzun düşüncesi vardır, sizin hedefleriniz nedir? Veya hedefini gerçekleştirenler gerçekten aklındakini şu an yapıyor mu? diye de soruma ekliyorum.

Şuan makine mühendisliği okuyorum, bitecek 1, 2 yıla artık.
Uydu ve iletişim üzerine çalışıyorum, açıktan "Medya ve İletişim" okuyacağım ayrıca bu sene, hedefim Show TV'de çalışmak evet... Gayet uygun bir adayım, yayın kumanda olabilir mesela, bir mühendis muhakkak medyada yer almalı hemde Medya ve İletişim okumuş birisi. Sevgili Show TV yönetimi gelecekte beni işe almanızı öneririm.
Diğer ihtimalle satış temsilcisi olmak istemiyorum, gider öğretmenlik yaparım daha iyi.
Tabii iyi bir firmada mühendislik olur mu, sanmıyorum neyse kariyer anlamında hedeflerim bu.

Reactions: Angelica and Aserat
@emremereu sen Makine öğretmenliği düşündün mü ek iş olarak? Ücretli öğretmenlik lisede.

Reactions: emreemreu
Sıkıcı olur da ne önerirsin hacı iş bulduk da sıkıcısı zevklisi mi kaldı?

Yav orası ayrı da.. Sıkıcı olmaz mı sence.
Tam adamına sordun.
Tam aksine bana uygun olacağını bildiğim için hedefim KPSS, aksiyonlu işler hiç mi hiç bana göre değil. Masaya oturup PC başında işlemler yapmak, muhteşem bir şey olmalı...

Reactions: mrt-06
Yav orası ayrı da.. Sıkıcı olmaz mı sence.
En iyisi kamuda çalışmak (sürekli) çıkaramıyorlar çünkü. Ben de sağlık okuyorum. Sağlık sektöründe çalışacağım (işletme okuyorum sağlık kurumları işl.) hayırlısı
romanlarım çıkacak vb.
sana da hayatın da başarı lar.

Teşekkürler cano inşallah hayallerin gerçek olur.

Reactions: cokiyitvci
Hayalim RTS okuyarak sektöre farklı bir soluk getirmekti ama tabii bu mümkün olmadı. Şimdi hedefim var ama net bir şekilde önümü görmeden hayal kurmayı düşünmüyorum.

@emremereu sen Makine öğretmenliği düşündün mü ek iş olarak? Ücretli öğretmenlik lisede.

Makine öğretmenliği güzel iş aslında ama bu bölümü okuyanlar bile atanamıyor. En az 5 bin lira maaş alıyorlar ve özel sektörde çalışan birinin şuan için o parayı alması için en azından bi 5-6 yıl ya da daha fazla çalışması gerek. Atanması az olduğu için düşünmedim.

Evet ben de o yüzden özel olarak sormak istedim, gerçekten çalışma koşulları, maaşı çok uygun. Ek iş olarak ücretli de yine iyi bir gelir kapısı. Bu işi okuyanla bizim bir farkımız kalmadı bu arada, yine KPSS tercihiyle aynı statüdeyiz. O yüzden kızıyorlar bize.

Reactions: emreemreu
Umarım kamu da iş buluruz hepimiz. garanti yani yalan mı
? ama sen sıkılıon herhalde öyle şylerden?
Sıkılma konusunda şu sebeplen dedim, hayal kuralım hani gerçekleşmeyecekse bile hayallerimizi yazalım anlamında dedim.