Klasik Game of Thrones 7. Sezon Yorumları

Azor Ahai ya Jaime, ya Jon bence. Dizide Azor Ahai için beklentiler Jon'dan yanaydı şu ana kadar. Ancak bu bölümden sonra bence Jaime'nin de olma ihtimali var.

Azor Ahai ya Jaime, ya Jon bence. Dizide Azor Ahai için beklentiler Jon'dan yanaydı şu ana kadar. Ancak bu bölümden sonra bence Jaime'nin de olma ihtimali var.
Kızıl cadı Mel bence sinyali çaktı. Rollerden falan bahsetti. Yine yanılabilir belki de. Stannis'te olduğu gibi. Dizide Jaime'nin olması çok düşük bir ihtimal. Bence Jon snow kesin. Kitapta çok fazla belirti var Jaime için. Raslantı olamayacak gibi geliyor bana.

Eğer açık alanda karşı karşıya gelirlerse Dothraklar bir adım öndeler bence, bu bölüm gördük zaten açık alanda ne kadar etkili olabileceklerini. Ama tabii Vadi Şövalyelerini de hafife almamak lazım. Açık alanda Dothraklar, geri kalan her ortamda Vadi Şövalyeleri kazanır diyorum ben.

Kesinlikle öyle, adice dövüşmesine lafım yok benim. Hatta adice dövüşüyor olması Bronn karakterini sevmemizde etken bence.

Şu bölüme kadar ben de bu şekilde düşünüyordum. Ancak son bölümde yaşananlar "Acaba Jaime olabilir mi?" diye düşünmemi sağladı. Yinede büyük ihtimalle Jon olacaktır Azor Ahai. Jaime'nin çıkması düşük bir ihtimal.

Vadi şövalyeleri kadar etkili bir ordu yok. Tamamen sadıklar ve disiplin abidesi bir ordu. Başlarında etkili bir komutan olursa düzensiz dothrak süvarilerini darma duman ederler. Karşı tarafa ihtimal bile vermiyorum.

Lannister ordusu yine de o kadar kolay yenilmezdi diyorum hala.

Bronn kendini sevdirdi.

Bir de şu hançer mevzusu var. Dikkatini çeken bir şey oldu mu orada hiç? Güzel bir teori dönüyor oradan.

S07B04

Harika bi bölümdü muhteşemdi. Hiç bitmese bu dizi
kaldı 3 bölümcük
duygularımı anlatmaya emoji yetmez

Dracaryssssssssss
bu savaş sahnesi neydi böyle? HBO sana sesleniyorum film değil bu dizi dizi! Ayıktın mı? Bizi nirvalara cıkarıp oralarda bırakacan a**q daha ne zaman böyle dizi gelir!!!?

yak, yık, yok etttt Dracaryssss...
Savaş sahnesi muhteşemdi, olağanüstüydü, efsaneydi... Savaşta ejderham nasıl bi görsellik katmış öyleee. 8 sezondur beklememim emekleriminin karşiliğini alıyorumresmen
Bronn ölürsün inş cnm

Savaşın acı bi tarafını mı gördük, yoksa zaferin sevincimini anlayamadım. Jamie'nintek elle savaşması, Tyrion'un caresiz bakışları

Savaş sahnesi resmen Tudors ordusu vs Mogollar gibiydi

Bren, Arya, Sansa 3ü1 bir arada. Muhteşem bi tat bıraktı. Şimdi bren veledi Arya'nın şekil şukul değiştini biliyor dimi
Hanceri oyuzden vermiştir. Gitsin serçeyi öldürsün diye

Ejderhacamının bulundugu mağarada Dany'nin hala diz çök demesi
Jon da ne trip attı. Çök işte nolcak? Sonrasında sen ona diz çöktürecen zaten

10luk bir bölüm ama ben de 9.5/10 vereyim

Bu arada @xemrexxx beni depresyona sokan tek şey ejderhaların ölmesi olur. Umarım o spoilerin içinde öyle bişey yazmıyordur inş

Lannister ordusunun bu kadar kolay yenilmesinin başlıca nedeni ejderha zaten. Yoksa bende o kadar kolay yenileceklerini düşünmüyorum. Ejderha çok güçlü ve önemli bir faktör. Ancak ne olursa olsun bu savaşta Dothrak ordusuna karşı şansları yoktu bence.

Hançer mevzusu ilgili çeşitli ihtimaller var. Benim tahminim o hançerle Arya, Jon ile birlikte Ak Gezenler'e karşı savaşacak. Çünkü o hançer Valyrian çeliğinden yapılma. Jon, Valyrian çeliğinden yapılmış olan kılıcıyla Ak Gezenler'e karşı başarılı olmuştu. Bundan dolayı böyle düşünüyorum.

Herkes o hançerle Baelish öldürülecek diye düşünüyor. Ben Baelish'in idam edilerek öldürüleceğini düşünüyorum, Sansa tarafından. Bran, Ramsay ile Sansa evliliğinde Baelish'in parmağı olduğunu anlatacak bence. Bu yüzden Sansa onu idam ettirir. Yani Baeslih'in sonu o hançerden olmayacak bence. Bu sırada Arya, Jon ile birlikte duvarın diğer tarafında olur bence.

Valla Jon ve Jamie'nin olması benim için farketmez. İkiside çok mutlu eder beni.

Bran geleceği de görebiliyor bence. Brienne tarth ile düellosunda Arya son anda hançeri kullandı. Bran onu görüp o anda ona vermiş bile olabilir. Geleceği gördüğü gibi geçmişe de etki edebiliyor zaten onu biliyoruz. Hodor olayı boşuna işlenmedi. Ayrıca Bran neşe kulesine gittiğinde babasının gençliğine seslendi ve babası arkasına baktı. Kaderi değiştirebileceğine inanıyorum ama geleceği görüp görmediği hakkında şüphelerim var. Ben hikayenin sonunda çok fantastik şeyler olmasını istiyorum. Ne bileyim mesela tüm bu olaylar aslında yaşanmış bitmiş olup Bran gelecekten gelerek etki etmeye çabalıyor olması hiç de fena olmaz. Ya da tam tersi Bran geçmişe dönüp gece kralının oluşmasını engelleyebilir. Kaderi değiştirebilme etkisi var sonuçta. Yani geçmişti ya da gelecekte bir şeyler yapıp hikayeyi Bran'ın sonlandırmasını istiyorum. Ancak akgezenleri sadece Azor ahai durdurabilir kehaneti de bu varsayımlarımı engelliyor biraz. Bran dizide çok daha önemli olarak gösterilmeliydi. Nitekim kitapta çok mühim bir karakter.

Ve son olarak Bran Sansa olayını söylemez direkt Ned'in ölünümünde parmağı olduğunu söyler. Savaşı başlatan adam sonuçta Baelish.
Bran ağzını hazır açmışken Jon Targaryen olayına da bir el atacak gibi duruyor. Jon için daha zor günler yakında.

Arya ile Brienne düellosu bizlere Arya'nın kendisini çok geliştirdiğini, artık çok iyi dövüşebildiğini göstermek için kullanılmamıştır. Dediğin gibi Bran o dövüş sahnesini görüp, Arya'nın o hançeri çok iyi kullanabileceğini düşünmüş olabilir. Yani bu demek oluyor ki Bran hem geçmişi, hem de geleceği görebiliyor. Tabii bu bir varsayım. Geleceği görmesi dışında Bran kaderi değiştirebiliyor bence, Hodor olayı var, babasına seslenişi var. Kadere etki edebiliyor yani. Bran geçmişe gidip, Gece Kralının oluşmasını engellese çok etkileyici olur mesela. Bunu bekleyip göreceğiz, eğer Bran'in bu kadar yeteneği varsa, muazzam bir senaryo izleyebiliriz. Bende açıkçası mutlu, Dany'nin 7 krallığa hükmettği, tüm krallıkların huzura ermiş oldukları bir son istemiyorum. Bu dizi yıllarca unutulmayacak, efsane bir son ile bitmeli. Ancak son bölümlerde yapılan mantık hataları bu diziye yakışmayan bir son izleyebiliriz şeklinde düşündürüyor beni, umarım yanılırım.

Baelish'in iki olayda da parmağı var. Bran hangisini söylerse söylesin, Baelish'in ölmesi için yeteli zaten. Baelish'in bu sezondan sağ çıkma ihtimali yok bence. Öyle yada böyle ölecektir. Jon'un Targeryen olduğunun açığa çıkması çok ilginç sonuçlar doğurur. Dany ile doğrudan güçlerini birleştirir ancak Kuzey, onu Kuzey'in Kralı olarak asla kabul etmez. Yine de Ak Gezenler'i öldürmeleri için Jon'a ve Dany'nin gücüne ihtiyaçları var. O yüzden mantıklı düşünüp, seslerini çıkartmayabilirler bu duruma.

Son düzenleme:
7x4

Adam gibi adam Bronn. Herif resmen şov yaptı, ejdere sapladığı yetmezmiş gibi saliselik bir farkla Jaime'i kurtardı.

Bu bölümle birlikte Daenerys'den iyice soğudum. Ejderha yaralandığı anda zevkten kendimden geçtim, o derece soğuttular karakteri.

Jon Snow olur da diz çökerse şuna o da benim için biter. Adama tek çare Gece Kralı dedirtecekler bu gidişle.

8.7/10

Jamie kurtaranın Bronn olduğu belliydi zaten. Jamie bu sayede biraz daha realistik oldu. Bronn reyiz yine her zamanki kafada.

Randall Tarly dizi için çok büyük bir kayıp oldu. Bu olay sayesinde Tyrion ve Varys'in saf değiştireceğine dair olan inancım daha da kuvvetlendi.

Son kalan Tarly'miz olan Sam en doğru olanı yaparak ayrıldı Hisar'dan. En sonunda oradakilerde yola gelecektir bence.

Cercei tekrardan hamile kaldı ancak bence o çocuk doğamayacak. Elbet bir şey gelecek başına.

Keşke Jamie ve Tyrion arasında daha fazla konuşma geçseydi. Ama sıkıntı yok olaylar hızlı ilerlemek zorunda zaten.

Gendry'nin yakında gelmesini beklemiyordum hiç. Sürpriz oldu bu baya. Büyük ihtimalle ölür bu sezon sonunda.

O sondaki ekip ise tam Dream Team oldu be. Brotherhood Without Banners, Jorah Mormont, Gendry, Tormund and The King in the North... Bi kayıp vermeden hemen bir tane ölü alıp giderler inşallah. Bu sezon sonunda bir birleşme bekliyorum ancak nedense içimde Cercei'nin satış yapacağı hissi var.

Bu Baelish'in her geçen bölüm suyu cidden ısınıyor. En sonunda Arya katledecek onu. Ama bu hafta eski şovlarından birini yaptı Baelish. Bakalım işin sonu ne olacak?

Gilly kitap okurken Sam'e bir olaydan bahsetti. Ragger diye birinin boşanıp başkasıyla evlendiğinden. Büyük ihtimalle Rhaegar Targaryen idi bahsettiği kişi. Gilly bazı telaffuzları beceremiyor. Eğer bu olay doğruysa Jon krallığın gerçek varisi oluyor. Resmi olarak evlenmiş Rhaegar ve Lyanna Stark. Jon piç değil yani.

7x5

Tamamıyla geçiş bölümüydü. Bol diyaloglu ama keyifli bir bölüm.

Hikayenin nereye gideceği açısından önemli bir bölümdü. Bir çok şey yaşandı ve yine tabi ki hızlıca yaşandı bunlar. Zaman kavramını takmayı bıraktım zaten dizide olaylar ilerlesin diye bir çok şey hızlıca geçip gidiyor. Hikayenin artık Kings Landing savaşından çok diğer şeylere yönelmesi hoşuma gitti. Tabi sezon finalinde ne olur ne biter bilinmez ama Dany Kings Landing'i alabilir de yan bilemiyorum. Kafasında hala duruyor yani sadece ertelediler şu aşamada.

Sam sahneleri de güzeldi. Sonunda baktı bu üstatlardan bir halt olmayacak dönmeye karar verdi. Sanırım Winterfell'e dönecek ve o kitaplardan da bir şeyler bulması olası.

Tyrion Jaime sahnesi uzun olsun isterdim. Tam dedim oyunculuk şov var Peter Dinklage döktürecek ama kısa kesmişler. Yine de iyi bir sahneydi izlemekten keyif aldım. Jaime Bronn diyalogları başta da sonda yine çok iyiydi. Bronn dizideki yıldız karakterlerden kesinlikle.

Bu bölüm tabi yine Dany'nin saçmalamarı vardı ve aptalca kendini yüksek görüp atar gider yapması vardı. Tamamıyla seyirciye oynama sahneleri askerleri karşısına alıp diz çökün ölün falan. Bir de gitti Tarly gibi muazzam bir komutanı harcadı dizi şaka gibi. Bu hal ve hareketleri Dany'nin başına çok şey açacak ilerde benden söylemesi.

Winterfell'de işler karışacak gibi. Arya Baelish'i takip etti. Sonra Baelish fark etti klasik gülüşünü yaptı. Noluyor arkadaş. O mektupta ne yazıyordu acaba durdurup okumaya üşendim tabi. Arya orada işleri belirleyen olacak gibi Sansa ile konuşmasından da anlaşıldı yani. Acayip zeki ve olan bitenin farkında. Nereye gidecek orası göreceğiz. Ama Baelish ölecek gibi artık.

Jon sahneleri Dany'le olan kısım Ejderha ile olan kısım ve son kısımda yapılan plan iyiydi. Savaşmak yerine birlik olma vurgusu yapıldı. Yaklaşan asıl tehlike varken hala taht derdine düşmeleriyle uğraşamazdı yani. Kuzey'e bir daha gitme ve ölü alıp Cercei'nin de artık gerçekleri görmesini sağlam fikrine gidilmiş. Gendry'nin dönüşü o sondaki kurulan ekip vaay be çok sağlam ekip kuruldu çook. Fragmandan da görüldüğü üzere 6.bölüm inanılmaz bir bölüm olacak gibi. 5x8 etkisinde olacağından şüphem yok. Prodüksiyon gerçekten bu bölüme harcanmış ve White Walkers aksiyonu ve gerilimi inanılmaz olacak gibi. Sabırsızlıkla bekliyorum...

9/10

7x5

Yer yer gerilim dolu güzel bir geçiş bölümdü, kaldı son 2 efsane bölüm. Her sezonun sezon finalinden bir önceki bölümü efsane oluyordu bakalım 7x6'da yine kendimizden geçecek miyiz.

8.3/10
7x6'da bir Hardhome (5x8) etkisi bekliyorum. Uzun süreli bir Duvar ötesi aksiyonu ve gerilimi. İnanılmaz da bir ekip de var orda şampiyonlar ligi resmen. Fragmanda da bunun emareleri verildi 70 dakika ve muazzam bir prodüksiyonun olduğu efsane bir bölüm olma ihtimali çok yüksek.