Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne Veda Etti! | Rangers 2-1 Galatasaray

Hangi Takım Tur Atlar?

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .
Türk futbolu bu sonuçları sonuna kadar hak ediyor. Şampiyon umarım 2-3 ön eleme oynarda birileri akıllanır. Biz geçen sene Prag ve AEK'yı elememize rağmen ne laflar yemiştik. :)

Belliydi... Ben Galatasaray'lıyım, bütün rakip takım taraftarları dahil bu sene Galatasaray çok iyi şu bu dediler. Yok kardeşim, yok! İyi falan değil. Omar, Marcao, Taylan birkaç maç iyi oynadı diye takım iyi olmaz. Takımda sistem yok, oyuncuların alternatifi yok. Feghouli o kadar rahat ki... Biliyor formayı ondan alacak kimse yok. Keza, Belhanda yine öyle. Babel zaten emekli olmak için oynuyor. Futbolu bırakmış. Emre Kılınç ve Taylan bir şeyler yapıyor ama onları tamamlayan kişi yok. Falcao'ya top zaten hiç uğramıyor. Çünkü hoca, Falcao'luk oyun oynatmıyor. Salt pas oyunu ile bu takım oynatılmaz! Veya kanat oyuncularını araya kaçırmakla, kanat oyunlarıyla bu takım oynatılmaz! 2010-2015 yılları arasında meşhurdu tiki taka ve kanat oyunları. Kanat oyununu Münih oynar, tiki takayı Barcelona oynardı. Bu sistem 2015 yılında çöktü.

2015'ten bugüne Avrupa'nın üst düzey liglerinde, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde, Euro 2016, World Cup 2018 de tiki taka veya kanat oyunu ile şampiyon olan takım gördünüz mü? Hayır. Demek ki bu sistem çürüdü artık. Türkiye Ligi vasat bir lig, herkes biliyor. Burada tiki taka ile, kanat oyunu ile şampiyon olursun. Beşiktaş 2015-2016'da tiki taka ile oldu. Galatasaray 2017-2018 ve 2018-2019 da kanat oyunu ile şampiyon oldu ama Avrupa'da bir şey yapamazsın. Keza yapamıyorsun da. Yeni sistemler çıktı hocanın buna ayak uydurması da zor görünüyor. Kendi bildiğinde diretiyor.

Yıllarca, Robben ve Ribery'nin tekniği, hızı, şutu ile kanat oyunu oynayan Bayern Münih, o dönemler Şampiyonlar Ligi kazanamadı. Peki geçen sene nasıl kazandı? Çünkü yeni sistem benimsendi. Geçen sene Liverpool, bu sene Münih'deki oyun dizilişlerinde sağ bek, orta saha. Sol bek, sol kanat. Santrafor, forvet arkası. Sağ kanat, sağ bek pozisyonuna giriyor. Yani herkes birbirinin açığını kapatıyor. Herkes her mevkide oynuyor. Uzun pas, isabetli orta, doğru pozisyon, açık arama ve tam saha baskı! Yeni sistem bu.

Top kaybedince ani bir presle o topu anında alıyorlar. Ve o topu kazanınca uzun pas veya isabetli ortalarla o topu, rakip sahanın içindeki doğru pozisyonda bekleyen forvetlerle buluşturuyorlar. Sonuç? Ya gol ya da korner... Her türlü avantaj. Bu sistemi Türkiye'de deneyebilecek adam var mı? Yok. Çünkü herkesin kafa klasik. Zihniyet değişmediği müddetçe Avrupa'da başarı gelmez.

3 4 maç basit rakiplere karşı top oynadık diye umutlanmıştık ama demek ki çok kısa zamanda bu kadar çok maç oynayınca oyuncuların pili bitiyormuş, bunu gördük. Henüz o fiziksel kapasiteye ulaşmamıza çok var. Fiziksel kapasite dışında takımın tabi bir de tempo sorunu var oyuncu kadrosundan mütevellit. Çok ağır oyunculardan kuruluyuz, hızlı kanatların olmazsa bu iş olmaz. Onyekuru beyinsiz falandı ama hızıyla birçok şeye etki ediyordu. Yerine oynayan Arda da Babel de kaplumbağa gibi gerçekten. Hadi Arda oyun zekasıyla bir şeyler yapıyordu ama Babel komple yok olmuş... (Çek sağa yana pas ver, çek sağa geri oyna veya top kaybı yap...) Dün gece aynı saatlerde bir de Fati'yi izledim Barca'da. Uçak modunda oynuyor 17 yaşındaki çocuk, acayip keyif aldım...

Orta sahada Emre Kılınç her maçta oynadı onun da pili bitti. Aynı şekilde Taylan'ın da. Orta saha transferinin bu kadar gecikmesini bu takım kaldıramaz. Terim zaten alternatifleri kullanmayı da pek sevmiyor. Genç oyuncuların yüzüne bile bakmıyor. 3'lü orta saha oynayıp orada 4 5 oyuncu kullanıyorsan ve bu adamlardan 3'ü 3 hafta içinde 6 7 maç oynuyorsa o adamlar en önemli maçta seni böyle rezil eder... Yönetim o kadar beceriksiz ki yıllardır her transfer döneminde bizi bir şekilde çıldırtmayı başarıyorlar. Bu yönetim mali olarak ibra edilmekte ne kadar haklıysa sportif olarak ibra edilmemekte de sonuna kadar haklıydı. Artık yoruldum bu işten. Avrupa'da Terim'e rağmen bu kadar rezil olmaktan gerçekten yoruldum... Bu durumu izlemekten daha çok yoruldum... Gözler kanayarak izlemeye devam, hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim...

3 4 maç basit rakiplere karşı top oynadık diye umutlanmıştık ama demek ki çok kısa zamanda bu kadar çok maç oynayınca oyuncuların pili bitiyormuş, bunu gördük. Henüz o fiziksel kapasiteye ulaşmamıza çok var. Fiziksel kapasite dışında takımın tabi bir de tempo sorunu var oyuncu kadrosundan mütevellit. Çok ağır oyunculardan kuruluyuz, hızlı kanatların olmazsa bu iş olmaz. Onyekuru beyinsiz falandı ama hızıyla birçok şeye etki ediyordu. Yerine oynayan Arda da Babel de kaplumbağa gibi gerçekten. Hadi Arda oyun zekasıyla bir şeyler yapıyordu ama Babel komple yok olmuş... (Çek sağa yana pas ver, çek sağa geri oyna veya top kaybı yap...) Dün gece aynı saatlerde bir de Fati'yi izledim Barca'da. Uçak modunda oynuyor 17 yaşındaki çocuk, acayip keyif aldım...

Orta sahada Emre Kılınç her maçta oynadı onun da pili bitti. Aynı şekilde Taylan'ın da. Orta saha transferinin bu kadar gecikmesini bu takım kaldıramaz. Terim zaten alternatifleri kullanmayı da pek sevmiyor. Genç oyuncuların yüzüne bile bakmıyor. 3'lü orta saha oynayıp orada 4 5 oyuncu kullanıyorsan ve bu adamlardan 3'ü 3 hafta içinde 6 7 maç oynuyorsa o adamlar en önemli maçta seni böyle rezil eder... Yönetim o kadar beceriksiz ki yıllardır her transfer döneminde bizi bir şekilde çıldırtmayı başarıyorlar. Bu yönetim mali olarak ibra edilmekte ne kadar haklıysa sportif olarak ibra edilmemekte de sonuna kadar haklıydı. Artık yoruldum bu işten. Avrupa'da Terim'e rağmen bu kadar rezil olmaktan gerçekten yoruldum... Bu durumu izlemekten daha çok yoruldum... Gözler kanayarak izlemeye devam, hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim...
bence manşet şu tff kendi kalesine attı @MEnes