Gökçe Eyüboğlu 'Evlilik Hakkında Her Şey'le İlgili Konuştu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,621
Reaksiyon puanı
62,945
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
diger-resim-f76e9655-4d31-4be3-8ed6-3e492dee83d9.jpg


FOX'un sevilen dizisi Evlilik Hakkında Her Şey kısa zamanda sezonun en çok izlenen dizileri arasında yer almayı başardı.

Yapımcılığını MF Yapım'ın üstlendiği dizide canlandırdığı Sanem Cevher karakteriyle izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Gökçe Eyüboğlu, FOX'un sitesine verdiği röpörtajda, kendi hayatının yanı sıra diziyle ve karakteriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İşte o keyifli röpörtajdan öne çıkan satırlar:

- Evlilik Hakkında Her Şey dizisi çok sevildi, her geçen hafta daha da başarılı sonuçlar elde ediyor. Siz bu başarıyı neye yoruyorsunuz? İzleyici bu dizide en çok neyi sevdi?
Bizim hikayemizde salt kötü (karikatürize kötüler) karakter yok bence. Hata yapan, yanlış kararlar veren gerçek insanlar var. Herkesin kendinden bir şey bulabileceğine inanıyorum. Ayrıca ilişkiler her zaman merak ettiğimiz konular. Şimdi farklı kesimlerden, farklı insanların belki de aynı noktada kesişen hikayelerine şahit oluyoruz. Bilemiyorum, belki bu yüzden seyircinin ilgisini çekmişizdir… Ayrıca senaryo, yönetmenlerimiz, kamera arkası ekip ve oyuncu arkadaşlarım canla başla çok önemseyerek çalışıyorlar. Bu emeğin, bu özverinin de bir yansıması sanırım.

- Sanem karakteriyle ilgili ilk bilgiler size ulaştığında, ne düşünmüştünüz? Böyle bir karakteri canlandırmak sizi heyecanlandırdı mı?
Hem de nasıl :) Dediğim gibi ben Sanem’in yaralarına ve onlarla mücadele etme şekline; hatalarına, psikolojik sorunlarına aşık oldum. Çok katmanlı ve bir oyuncu için ağız sulandıran bir karakter bence Sanem. İyi ki dile gelmek için beni seçti dediğim karakterlerden biri oldu…

- Sanem aile şirketinin avukatlarından biri, ablasının aksine pervasız, hedonistik, çok özgür ruhlu biri. Sanem gerçek olsaydı, ona ne demek isterdiniz?
“Seni görüyorum, anlıyorum. Başına gelenlere üzülmek hakkın. Tadını çıkar. Yasını tut. Merak etme dimdik, tüm gücünle kaldığın yerden devam edebileceksin. Korkma… (Aşktan da ;)” derdim.

- Sanem’de kıskançlık var mı sizce? Ablasının başarısını kıskanıyor mu?
Kesinlikle yok. Azra onun kraliçesi. Başarılarıyla gurur duyuyor. Ve zor zamanlarda nasıl yanı başlarında tüm gücüyle durduğunun farkında. Onun kılına zarar gelmesine izin vermez Sanem. Bence sadece ortanca olmanın verdiği bir durum söz konusu. Ne büyük abla olarak görülüyorsun, ne küçük çocuk. Arada kalmış ve belki de çoğu yaptığı iyi şey fark edilmemiş. O da muhtemelen bir noktadan sonra kendini ispat çabasını bir kenara bırakmış. Yaşadığı hayatın keyfini çıkarmaya çalışıyor ve bence Sanem yaşamı çok seviyor.

- Sanem geçtiğimiz bölümlerde ablasının ona inancının olmadığını öğrendi, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sanem’in bu yaşadığı hayal kırıklıkları mı itiyor onu hırsızlığa? Nasıl bir psikolojisi var size göre?
Sanem kleptomani hastası. Çalma atağı geldiğinde o dürtü o kadar kuvvetli ki engel olamıyor. Ve bunun sebebi hikayemiz başladığından beri yaşanılanlardan ziyade izlenmeyen tarafta. Yani Sanem’in geçmişinde. Kleptomani ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabiliriz zaten ama ben Sanem için biraz daha psikanalitik kuramdan yola çıktım diyebilirim. Okuduklarımdan kabaca bir özetle; çocukluk döneminde yaşanan travmanın oluşturduğu olumsuz duyguyu bastırmak için farkında olmadan yapıyor, travma sonrası oluşan öfkeyi hedef değiştirerek ifade ediyor; belki de öcünü alıyor. Farkında olmadan yapıyor bunu.

Ekmek almaya diye çıkıp geri dönmeyen, onları bir başkası için terk eden bir baba. Sonrasında da öldüğünü öğreniyor. Bununla annesi ya da ablası gibi baş edememiş Sanem. Onlardan farklı etkilemiş Sanem’i. Anne günlerce odaya kapamış kendini. Abla kendini kardeşlerine adamış. Sanem ise yüzleşmekten kaçmış. Yok saymış. Bu acısını bir kutuya kapamış. Ama ortaya çıkmasına izin vermedikçe, bununla yüzleşmedikçe acı daha da büyümüş bence ve o öfke ortaya çıkmak için farklı yollar arar olmuş. Ayrıca atak döngüsündeki çalma anındaki zevk, rahatlama ve tatmin de ihtiyaç duyduğu duygular Sanem’in.

Babasının ortaya çıkması, Sergen’in yaptığı, ablasının ona inanmaması ve belki de ilk kez bir şeyler hissettiği ya da güvenmek istediği birinin öpüşürken fotoğraflarını çektiğini öğrenmesi (Babayla yüzleştikleri günün gecesinde Ural’la buluşmak istedi bunu anlatmak için. Bence Sanem için bu bir ilk.) gibi olayların da üst üste gelmesiyle çalma ataklarına şahit olmamız kaçınılmazdı…

Evlilik Hakkında Her Şey, yeni bölümleriyle her Salı 20.00'de FOX'ta!
 
  • Harika
Reactions: denizz19

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Bu kızın oyunculugundaki samimiyet kendisini oynaması bence:X Hangi rolü oynarsa oynasın aynı samimiyeti verecek. Hep tek bi karakter üzerinden yorumlanacak. (ben şimdilik hala ceyda diyorum belki 5 sezon sonra başka bir projede Gökçe demeye alişirim:A)