Klasik Friends - Dizi Yorumları

Bende bu bölüme 19 Nisan'da bakmışım ve yorumumda bu iki detaydan söz etmişim
o geçmiş zamandan sahneler diziye yön vermiş bir sahne. Bu dizi planlandığında başta Ross ve Rachel durumu akıllarında değilmiş ama aralarındaki uyum nedeni ile zamanla senaryo bu şekilde şekillenmiş ve belki de bunun sebebi bu sahneydi. İleriki sezonlarda da eski sahnelerini izlemiştik. Bence her o eski sahnelerin hepsi çok iyilerdi.

2x14 benim de en sevdiğim bölümlerden biriydi demek ki bölüm başarılıymış cidden, birçok kişi beğendiğine göre

Reactions: bazinga and Dosi
2x14 benim de en sevdiğim bölümlerden biriydi demek ki bölüm başarılıymış cidden, birçok kişi beğendiğine göre
Ben eski bölümlerden senin önereceğin bir kaç bölüme bakacağımı belirtmiştim. Ondan dolayı özellikle bu bölüme bakmışımdır

Kesinlikle çok iyi bir bölümdü

Reactions: Tolstoyevski
Ben eski bölümlerden senin önereceğin bir kaç bölüme bakacağımı belirtmiştim. Ondan dolayı özellikle bu bölüme bakmışımdır

Kesinlikle çok iyi bir bölümdü
Peki senin en sevdiğin sezon hangisiydi diyeceğim ama dengeli gidiyor sanırım ayrım yapmak zor?

Reactions: Dosi
Peki senin en sevdiğin sezon hangisiydi diyeceğim ama dengeli gidiyor sanırım ayrım yapmak zor?
Ben 4, 8,9 ve 10. Sezonu yalnız ilk kez böyle sırayla izlemiş oldum hangi bölüm hangi sezona ait olduğunu bilerek. Diğer sezonlarda hangi bölüm hangi sezona ait bilmem zor ve bu yüzden kıyaslama yapamam
İsveç kanalında izlerken günlük yayınlanıyordu ve bittikçe başa sarma vardı. Orda belirsizlik söz konusu olduğu için ben de de o hakimiyet yok

8x3'e kadar geldim dizi pembe dizi tadında olmaya başladı ama geçici bir durum büyük ihtimalle

8x3'e kadar geldim dizi pembe dizi tadında olmaya başladı ama geçici bir durum büyük ihtimalle
Hani 7. Sezon genel yorum ve puanın? 😱
------

Bu da benim yorumumdu

Reactions: xdragxx
Hani 7. Sezon genel yorum ve puanın? 😱
Genel puanım 7.8'den 8 işte son 3 bölüm fikrimi değiştirmedi

Hatta Monica-Chandler kısımları sıktı
Ama yine de puan düşürmeyim

Diziye pembe dizi deme sebebim de Rachel'ın bebek mevzusundan

eski yorumumu attım ve senin aksine özellikle 2. bölüm için çok iyi demişim
Bu hız ile yarın en geç Cuma bitirirsin gibi sezonu

eski yorumumu attım ve senin aksine özellikle 2. bölüm için çok iyi demişim
Bu hız ile yarın en geç Cuma bitirirsin gibi sezonu
Günde 7 bölüm şeklinde gidiyorum zaten sen hesap et

Joey olmasa dizinin güldürüsünün yarısı gider zaten
HIMYM'de Barney nasıl dizinin komedi yükünü çekiyorsa burada da Joey

4x23, 4x24

Tek bir bölüm olarak bu iki bölümü ele alabiliriz, hatta eksik bile sayılabilir 5.sezonun ilk bölümleri de anlaşılan devam niteliğinde.

Özellikle son sahneye dek sinir olmak üzereyken son sahnede Ross’un “Take thee Rachel” demesi son bölümlerin tek pozitif olayı oldu. Yine de pek işe yarayacağını sanmıyorum, olan oldu evlenen evlendi artık fakat maksat Emelie bolca trip atsın, bir de oradan senaryo yürüsün bla bla bla derken yollar yine Rose & Rachel olayına kesişsin bir sonraki öpüşmeyle birlikte. Nereden bakarsak bakalım Emelie olayını senaryoyu uzatmak adına yapılan gereksiz bir hamle olarak görüyorum.

Monica ve Chandler olayı zaten 1.sezondan bu yana beklenen bir şeydi benim için ama seyircilerin o şalrma efektine çok sinir oldum. Dizi mi izliyoruz program mı belli değil. Keşke daha tadında bir seyirci tepkisi olsaydı diziye genel olarak...

Genel olarak üçüncü sezonun gerisinde bir dördüncü sezon oldu. Geçiş sezonlarındandı. Her sezon sonu yaptığım karakter reytinglerinde bu sezon sonu itibariyle sıralama:

1-) Chandler = 8.5
2-) Joey. = 8.4
3-) Rachel = 8.3
4-) Phobe = 8.0
5-) Rose = 7.7
6-) Monica = 5.9

Sezon puanı: 8.0

evlenen evlendi mi? Sanki yanlış isim söylenip öyle bitti sezon ve evlilik olup olmayacağını 5. Sezon ilk bölümde izleyeceğiz

İlk 3 isme çok yakın puanlar vermişsin. Bakalım 5. Sezon puanlaman ne olacak
karakterlere yani

Eğer evlenmeyecek olsaydı son sahnede net belli olurdu ve öyle biterdi bölüm, hele ki sitcomlarda akai beklemek ne mümkün
Daha bunun boşanma süreci, Rachel ile yeniden öpüşme süreci, Rachel ile evlenme süreci, Rachel’in hamileliği süreci vb sıfır spoiler yememe rağmen bunları daha bu bölümlerden görebiliyorum çok tahmin edilir ilerlediği için dizi, bakalım ne kadarında yanılacağım ne kadarı doğru çıkacak

Rachel ve Ross ile alakalı yanlış spoi yemişsin veya tahmin diyelim
fazla bir şey demiyeyim

8x19'a geldim.
Dizi bu sezon genelde aşk üzerinden gidiyor artık buna alıştım Friends'i de böyle seveceğiz. Joey'e yazık oldu Rachel'ı bence Ross'a göre daha çok hak ediyordu.

8x19'a geldim.
Dizi bu sezon genelde aşk üzerinden gidiyor artık buna alıştım Friends'i de böyle seveceğiz. Joey'e yazık oldu Rachel'ı bence Ross'a göre daha çok hak ediyordu.
@Tolstoyevski sakın açma büyük spoi
yok artık. Hiç yadırgamadınmı Joey'in bu olayını? 😱 Monica ve Chandler'e bir ton laf söyledin ve Joey en yakın arkadaşı artı Ross'dan hamile olan Rachel'e aşık oluyor ve sen Ross'dan daha fazla hakediyor diyorsun.
Diğer ikili neden okadar linç yedi anlamadım

Ben o spoileri çoktan yemiştim zaten ve çok da önemli değil aslında dizi bende aşırı heyecan uyandrmadığı için ve sitcom nasılsa

Joel sırf o hareketinden dolayı dizinin finalinde benim ilk 3’ümde yer almayacaktır ama suç onun değil senaristlerin tabii
Şuraya bak sözde arkadaşlar çevresinde geçen olaylar, Dallas’a bağlanmış tam beklediğim gibi

Reactions: xdragxx and Dosi
Sevdiğim karakterlere biraz daha tolerans geçebilirim demiştim
Öncelikle Monica- Chandler'ı linç etmedim. Sadece birbirlerini lise yıllarından beri tanıyıp belki daha öncesinde hiç elektrik olmadı da birden mi elektrik oldu dedim. Fakat Rachel-Joey durumu bundan farklı. Öncelikle Joey-Rachel hiçbir zaman Monica- Chandler kadar yakın arkadaş değillerdi bence. Sadece arkadaş çevreleri ortaktı. Evet 7 sene yine uzun süre ama aynı eve çıkmaya başladıklarından itibaren zaten belli bir yakınlaşma olmuştur.
Bunun yanı sıra Ross hiçbir zaman Rachel'ı hak etmiyor. Kadın hamile ve tekrar birlikte olalım düşüncesi aklının ucundan bile geçmeyip yine yeni sevgili peşinde. Yani Ross hiçbir zaman Rachel'ı tam anlamıyla sevmiyor 4.sezondaki ayrılıklarından sonra. Gerçek mutluluğu Rachel kesinlikle Joey'le yakalardı. Fakat tabii ki bunda bu dizi bittikten sonra Joey dizisinin çıkacak olmasının da etkisi vardır. Yoksa senaristler de Joey-Rachel yapardı.
------

Ön yargılı olma bence. Türkiye değil Amerika orası sonuçta bir de olayların gelişimini izlemen lazım

Eeee sen tüm spoları yemişsin o zaman geçmiş olsun

İkinizde şaşırttınız. Yorumum yok fazla.
Benim bu dizide en sevmediğim ve bölümlerin seyir zevkini düşüren detaylardı bunlar. Tek eksi kısmı o kısımlar.

Yok hepsini yemedim ama zaten beklenen şeyler üzerine yürüyor dizi. Joel-Rachel olayının ise izahı yok aslında, Amerika’da bile olsa arkadaşının seneledir sevdiği kişiye bakmazsın bakamazsın yani bu Chandler olayından daha da kötü çünkü o olayda ilk etkileşim esnasında Joel faktörü bilinmiyordu