Forumca |1.Sezon 1.Bölüm|Yakamoz-Asi|

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

8djblh3i.jpg

(Herkes alkışlar ve Harunnn60 jenerik müziğiyle stüdyoya gelir)

Harunnn60 : Evet sayın seyirciler ben Harunnn60, Bugün sizin karşınıza favori bir üye olarak değilde programı sunucusu olarak çıkıcam. Şimdi konuğumu çağırıyorum. Konuğum Karadayı aşkıyla tanınan eski mod yeni süper mod olan arkadaşım Yakamoz-Asi'yi çağırmak istiyorum.

(Yakamoz-Asi stüdyoya gelir, herkes alkışlar ve Harunnn60 ile el sıkışıp koltuğa oturur)

Harunnn60 : İlk olarak hoşgeldin , Görüşmeyeli nasılsın?

Yakamoz-Asi : Hoşbuldum.İyiyim ne olsun., Öncelikle programı hayırlı olsun, Beni ilk konuk olarak seçtiğin için ayrıca teşekkür ederim

Harunn60 :Uğurum oldun . İlk bölümüme konuk olman benim için çok önemliydi , çünkü sen reyting getiren bir isimsin :D

(Stüdyoda gülüşmeler :D )

Harunnn60: sorulara geçmeden önce sana bir sürprizimiz var , nickinin yerlerini değiştirdik bakalım nasıl durmuş :D

nYP0j5.jpg

Yakamoz-Asi : teşekkür ederim :D, aslında böylede güzel duruyormuş , ileride değiştirmek istersem bu resim aklımda bulunur

Harunn60 :İlk olarak sana sormak istediği soru Foruma nasıl üye oldun ? :)

Yakamoz-Asi :Sanal ortamda reytingler ile ilgili bir bilgi arastiriyordum. Daha sonra anlik reyting terimine rastladim ve onu arastirirken xBUGRAx 'in forumda paylastigi anlik reytingler ile karsilastim. Bir zaman takip ettim üye olmadan. Daha sonra her gün girmeye basladim ve üye olmaya karar verdim. 8 Ocak'tan itibaren her gün giriyorum foruma. :)

Harunn60: Artık Süper Mod oldun , bu forumda ki hayatını etkiledi mi ? üyelerden ne gibi tepkiler aldın ? diğer moderatör üyelerde ileriki zamanlara süper mod olmak istiyor ne gibi tavsiyeler verebilirsin ?

Yakamoz-Asi :Hikaye'ye bastan baslayacak olursak Editör olmam icin bazi degerleri arkadaslarim beni tesvik etti. Basvurum'da Ozan'a cok basvuru olursa digerlerini almasini istemistim lakin o yine de beni aldi. Sanirim Favoriforumum.Net'ten önce ki yönetimsel deneyimim agir basti. Daha sonra Eylül'de kisisel olarak zor bir zaman gecirdigim günlerde Moderatör oldum. Ayni o gün ki gibi yine zor günlerimde Süper Moderatör oldum.

Soruya gelecek olursak Süper Moderatör'lük hayatimda bir seyi degistirmedi zira Moderatör olarak da ciddi bir aktiflik gösteriyordum yönetimsel konularda ve bu pek degismedi. Ilk günlerde daha cok yeni gelen genc arkadaslara yol yordam göstermek ile ilgilendim. Buradan onlara tekrar basarilar dilemek istiyorum.
Üyelerden gelen tepkiler farkli oldu. Bircok üyemiz tebrik etti, gerek acilan duyuru konusunda, gerek profilimde, gerek özel mesaj yolu ile. Moderatör olmak isteyen arkadaslara tavsiyem tabi ki öncelikle editör olmalari ve yeterince konu acip, olgun bir davranis göstermeleri, gereksiz polemiklere girmemeleri ve en önemlisi foruma yararli isler yapmalari.

Harunn60: Bana kalırsa Süper Mod.olmayı çoktan hak etmiştin ,Bilindiği üzerine İsviçre de yaşıyorsun , bize yaşadığın yeri anlatır mısın ? İsviçre nasıl bir yer ?

Yakamoz-Asi : Isvicre kücük bir ülke. Nüfusu 8 milyon civari ki bunun 1.5 milyonu yurt disindan gelen yabancilari kapsiyor. Ülke 26 kanton'a ayrilmis durumda. Dört tane dil var: Almanca, Fransizca, Italyanca ve Romansca. Ülke'nin %65'i Almanca konusmakta. Genel olarak soguk bir ülkedir ve Türkiye'de olan misafirperver tutum pek yoktur. Ben daha cok "soguk ülkenin soguk insanlari" olarak adlandiriyorum bu duruma. Yemyesil bir ülkedir, yani ormanlari coktur. . Zürih'e calismak icin gidenler her sabah cile cekerler araba ile. Pahali bir ülkedir. Tabi kazanc olarak iyi bir ülke olsa da gideri coktur. Örnek verecek olursak 5 bin frank kazanan biri 1.500 frankini kira'ya rahat verir büyük ihtimal, buna hastalik sigortasi, telefon, su, elektrik falan eklendi mi geriye bir sey kalsa da aile'yi doyurmak tek maas ile cok zordur.

Harunn60: Anlattıklarına bakılırsa İsviçre nin hem iyi yanları olduğu kadar kötü yanlarıda varmış ,Karadayı dizisini çok seven bir izleyicisin , bu sezondan memnun kaldın mı ? gelecek sezon da neler olur sizce ?

Yakamoz-Asi:Ben begenerek izledigim dizileri zor elestiririm ama Karadayi'nin bu sezonunda bazen sinir oldugum bölümler oldu, senaryo bakimindan. Lakin bu diziyi birakmam icin kesinlikle bir sebep olamaz zira dizide usta oyuncular var. Gelecek sezon büyük ihtimal kabadayilik ön planda olacak gibi duruyor. Beklentim o yönde ki umarim öyle olur.

Harunn60:Umarım Karadayı önümüzdeki sezon toparlanır ,Forumda bir çok kisi sana , bende dahil Abi diyor , hoşuna gidiyor mu ?

Yakamoz-Asi: Kimseye "abi deme" diyemem, bazilari saygidan diyor, bazilari öyle alistigi icin diyor. Beni rahatsiz eden bir durum degil. Aksine beni kendime getiriyor bazen, olgun olmam gerektigini hatirlatiyor, yada örnek olmam gerektigini. Tabi demeyenlere de kesinlikle kizmam.

Harunn60:Bu hoş sohbeti yarıda kesip Biraz Forumca yapalım ne dersin ?
Yakamoz-Asi Bana uyar
Harunn60: FORUMCA BAŞLASIN
Stüdyoda alkışlar
Harunnn60:senden 5 tane üye ismi alabilir miyim , kendine yakın gördüğün çok sevdiğin 5 üye ?

Yakamoz-Asi : Arslan Bey, , sürgünüm, , hayret bi şey ,darksaal ,deniz19

Harunnn60 :
ilk olarak Arslan Bey den başlayalım, sonra seri bir şekilde diğer üyelere geçeriz :)
Yakamoz-Asi :
sorular gelsin :D

Arslan Bey
Harunn60 :Üstteki Üyeden Farkın Ne? :)

Yakamoz-Asi :Arslan Bey ile aramizda pek fark var mi bilemiyorum. Forum'da topragim dedigim kardesimdir. Gerek siyasi konularda olsun, gerek bazi forum ici görüslerimiz de olsun farklilik pek yoktur. Tek farkimiz izledigimiz diziler olabilir. Yani onun izledigi bazi dizileri ben pek begenmiyorum, o da benimkilerden. Ama izledigimiz bircok ortak dizi var, Kizilelma gibi, Kara Para Ask gibi, Medcezir gibi.

cjiw2erl.jpg

Harunn60:üstteki üyenin Avatarını ve Nickini yorumlamanı istiyorum :)

Yakamoz-Asi: Sürgünüm forumda cok sevdigim büyüklerimden biridir. Nickini ben cok duygusal buluyorum. Belki o farkli bir anlam ile kullaniyor bu nicki ama bir seye "sürgün" olmak, duygusal bir kisilige sahip biri oldugunu gösteriyor diye düsünüyorum. Avatar'ina ne diyebilirim ki; benim en cok sevdigim erkek oyuncular arasinda önde gelir, karizmadir. Bu avatari kullandigi icin tebrik ederim. :)

hayret bi şey

Harunn60:Üstteki üyeye Şarkı Armağan Etmek istesen hangi şarkıyı armağan ederdin ?:)

Yakamoz-Asi Hayret bi sey, yani Hayrettin'e ne sarki armagan edebilirim. Cok düsünmeme gerek yok aslinda. O bir koyu Hadise fan'idir ki Hadise benim de cok sevdigim sanatcilar arasindadir. Ona Hadise'den "Superman" sarkisini armagan etmek istiyorum. :)


darksaal

Harunn60:Üstteki üyeyi hayalinde nasıl canlandırdın? :)

Yakamoz-Asi:Darksaal forumdaki gördügüm en gizemli kisilerden biridir. Bunu elestiri olarak yazmiyorum aksine taktir ettigim bir sey. Bu foruma hic üye olmamis olsam ve sil bastan gelmis olsam bende böyle olurdum. Hayalim'deki darksaal'i anlatmak zor biraz. :D Sanirim olgun yas'ta biri, yani olgun derken 20 yas üzeri biri ve neyi nasil yapacagini, ne sekilde davranmasi gerektigini bilen biri, kisacasi büyütenler onu cok iyi bir sekilde büyütmüsler. Forum'da bir tane dahi yanlis yaptigini görmedim simdiye kadar. Istanbul'da yasayan, Spor'u seven (Trabzonspor, Tennis, Futbol) ve spor yapan biri olarak görüyorum. Bilmem artik dogru mu ama bosuna heveslenmeyin, cevap vermez. :D

denizz19

Harunn60:Sen Patronsun Ve Üstteki Üyeye Bir İş Vericeksin. Ne İş Verirsin?

Yakamoz-Asi Denizz19'u cevaplamam icin güzel bir soru olmus bu. :D Forum'da sohbet etmekten cok zevk aldigim bir kardesim kendisi. Ona ne is versek üstesinden gelebilecegini düsünüyorum. Ona forum'da etkinlik yapmasini isterdim, zira kendisi sarki söylüyor ve sesiyle forumu büyülüyor, bu sebeple etkinlik yapmak icin müsait biri ve bu görevi ona verirdim.

Ekrana bir resim gelir
itbcz77f.jpg

Harunnn60: Forumca sorularını başarıyla cevapladın , galiba bu program sana yarayacak gibi duruyor ,arkadaşların benden çok seni tebrik edecekler :D
Yakamoz-Asi : Gerçekten çok güzel bir sohbet yaptık , umarım arkadaşlarım yorumlarımı beğenir :)
Harunnn60: Bu güzel sohbet için teşekkürler. :)
Yakamoz-Asi: Biz teşekkür ederiz, hayırlı olsun. Program uzun soluklu olur umarım. :)

(Herkes alkışlar ve bitiş jeneriği ekranda belinir)
1.Bölümün Sonu

FORUMCA Yarın Akşam 22:00 da FavoriForumum da
Yarın Akşam ki programın konuğu :)

Mr.At oluyor, sürpriz açıklamalarıyla , üyeler hakkında düşünceleriyle ,sakın kaçırmayın

NOT: EMEĞE SAYGI OLARAK LÜTFEN YORUMLAMADAN GEÇMEYİNİZ... :)
 
Son düzenleme:

eros

Favori Üye
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
11,335
Reaksiyon puanı
3,439
Puanı
559
Konum
bursa
Süper bir bölüm olmuş. @Yakamoz-Asi nin sorulara verdiği cevapları da beğendim
Beni de sormamışın
Yeni bölümü merakla bekliyorum
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Eline sağlık okudum hepsini konuk da iyi olunca. :A Eline sağlık Harun, format bayağı güzelmiş. :)
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
@Yakamoz-Asi 'nin çok uzun yorumları olmasa aha keyifli olurdu inşallah @Arslan Bey 'le yapmazsın programı Harun.:F

Şaka bir yana bu bölümde konu fazla okumam ama senin hatrına okudum. Güzel olmuş çok keyyif almadım çünkü ömer Abi'nin her şeyini biliyoruz (İçi dışı bir mahiyetinde.:A). Çok çarpıcı soru olmayınca etkilemedi beni.:D

Programın hayırlı olsun. Devamında yine göz atarım.:D

Bu arada Denizz olayı süperdi.:F
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Güzel olmuş. Üyelerle ilgili sorular daha iyi olabilirdi ama darksaal'ın sorusu iyiymiş.

Mr.At'ın konuk olması ilginç olacak. :D
 

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@Yakamoz-Asi 'nin çok uzun yorumları olmasa aha keyifli olurdu inşallah Arslan Bey'le yapmazsın programı Harun.:F

Şaka bir yana bu bölümde konu fazla okumam ama senin hatrına okudum. Güzel olmuş çok keyyif almadım çünkü ömer Abi'nin her şeyini biliyoruz (İçi dışı bir mahiyetinde.:A). Çok çarpıcı soru olmayınca etkilemedi beni.:D

Programın hayırlı olsun. Devamında yine göz atarım.:D

Bu arada Denizz olayı süperdi.:F
Teşekkür ederim , ilk bölüm olduğu için uzun oldu , boş vaktinde tamamını okuyabilirsin :D yarın Mr. At geliyor :D
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. @Harunnn60 :D Arkadaşların da dediği gibi format çok iyi. :D Bu arada beni ne zaman konuk ediyorsun? :D