Motor ve lastiklerin ısıtılmasını sağlayıp sakatlık çıkmasını önlemek içindir herhalde.
Arabalar futbolcu mu ki arka adalesi atsın.Russell'a yazık oldu ilk puan şansını acı şekilde kaybetti.
Perez'in yavaş piti de üzdü...
Motor ve lastiklerin ısıtılmasını sağlayıp sakatlık çıkmasını önlemek içindir herhalde.
Birçok şey için yapılıyor . Öncelikle ısınma turu olarak, pilotlar ısınmak için aracı sürmüş oluyorlar. İkincisi, debriyaj ayarı yapılıyor, startta en iyi kavrama noktasını bulabilmek için son ayarlamalar formasyon turunda yapılıyor. Fren ve lastiklerin optimum sıcaklıkta olmasının ne kadar önemli olduğu aşikar. Sıcak ya da soğuk olan teker kayar, fren de tutmaz. O özel sıcaklığa getirip 1. viraja giderken doğru sıcaklıktaki lastik ve frenle zaman kaybetmemek amaç. Ayrıca araçta terminal bir sorun var mı yok mu diye de görmek için.
Leclerc'in avlarını izlemek zevkliydi. Yarış boyunca bir sürü kişiyi geçip ilk başladığı sıraya geldi.Yarış epey sıkıcıydı, Avusturya standartlarının altında. Paul Ricard'da Avusturya yarışından daha güzel yarış olacak deselerdi inanmazdım asla
Russell'a yazık oldu, 9. ya da 10. olurdu bu yarışta, üzüldüm. Ne zaman güzel yarış çıkarsa hep bir şey oluyor
Perez'e üzüldüm ama RB 2. pitstopu yapmak için geç kaldı biraz gibi?
Şu standartlaşmış tek pit-stoplu F1 yarışlarından bıktım ya, eski 2-3 stoplu yarışlar olsa çok çeşitlenecek ama takımlar öyle muhafazakar davranıyorlar ki, ne yapıp edip tek stopla bitirmeye çalışıyorlar, o da geçiş yapmak zor olduğu için. Seneye umarım ilerleme olur
------
Birçok şey için yapılıyor . Öncelikle ısınma turu olarak, pilotlar ısınmak için aracı sürmüş oluyorlar. İkincisi, debriyaj ayarı yapılıyor, startta en iyi kavrama noktasını bulabilmek için son ayarlamalar formasyon turunda yapılıyor. Fren ve lastiklerin optimum sıcaklıkta olmasının ne kadar önemli olduğu aşikar. Sıcak ya da soğuk olan teker kayar, fren de tutmaz. O özel sıcaklığa getirip 1. viraja giderken doğru sıcaklıktaki lastik ve frenle zaman kaybetmemek amaç. Ayrıca araçta terminal bir sorun var mı yok mu diye de görmek için.
------
@BARON男爵 Quartararo'nun galibiyeti kutlayamayışıİlk başta birisinin başını yarar mı diye korktum ama hemen korkum geçti
https://twitter.com/x/status/1409130487512186888
Hızlı stopları seviyorum ben. Yakıt ikmalinin gelmesi arttırır süreyi, ama yakıt ikmali yarış kalitesini öldürüyor, pist üstü atak olmuyor neredeyse.Leclerc'in avlarını izlemek zevkliydi. Yarış boyunca bir sürü kişiyi geçip ilk başladığı sıraya geldi.
Sainz da iyi yarış çıkardı ve Perez - Bottas çekişmesi zevkli sayılırdı.Red Bull o hamleyi 1-2 tur erken yapsa kazanacaktı belki Perez.
Tek pitstop olayı cidden tatsız olmuş ya hem eskiden pitstop süreleri de daha uzun daha heyecanlıydı. Şimdi %95 2 saniyede yapıp geçiyorlar...
Verstappen ciddi ciddi şampiyonluğa yürüyor 😱 Bugün Red Bull Perez'i 1 tur önce pite alsaydı çifte podyum yapacaklardı.
Bu sezon Hamilton'un hegemonyasını bitirebilecek tek kişi. Bende Meksika'lının podyum yapamasına üzüldüm. Stratejik hata yüzünden mahrum kaldı.Darısı gelecek yarışlara...Verstappen ciddi ciddi şampiyonluğa yürüyor 😱 Bugün Red Bull Perez'i 1 tur önce pite alsaydı çifte podyum yapacaklardı.
Neyse ki Ferrari iyiydi bugün. Haftaya da aynı pistte olacağına göre McLaren'i tekrar yakalama şansımız varBu sezon Hamilton'un hegemonyasını bitirebilecek tek kişi. Bende Meksika'lının podyum yapamasına üzüldüm. Stratejik hata yüzünden mahrum kaldı.Darısı gelecek yarışlara...
Tahtaya vur.Neyse ki Ferrari iyiydi bugün. Haftaya da aynı pistte olacağına göre McLaren'i tekrar yakalama şansımız var
Söylentilere göre Assen'de herşey imzalanmıştı ama yinede bu kadar çabuk resmi olacağına ben de beklemiyordum@BARON男爵 Söylentinin gerçek olmasını bu kadar çabuk beklemiyordum 😳
Viñales to split from Yamaha at the end of 2021
The Spaniard has mutually agreed with the factory to end their deal a year earlywww.motogp.com
Dün bi de podyumdan sonra soru sorulunca Aprilla söylentileri kesinlikle yalan demiştiSöylentilere göre Assen'de herşey imzalanmıştı ama yinede bu kadar çabuk resmi olacağına ben de beklemiyordum
Kenan şöyle dedi: "İlgi gösteren bazı MotoGP takımlarıyla görüşüyoruz. Onlara MotoGP Dünya Şampiyonası'na girmekle çok fazla ilgilenmediğimizi söyledim. Amacımız Dünya Superbike Şampiyonası'nda kalmak.""Toprak'a İlgi gösteren bazı MotoGP takımlarıyla görüşüyoruz fakat amacımız Dünya Superbike Şampiyonası'nda kalmak. Şu anda söyleyebileceğim tek şey MotoGP'ye gitmediğimiz. Toprak önümüzdeki iki yıl boyunca Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışacak."
Kenan Sofuoğlu' nun SBK ısrarını pek anlamıyorum, bu sene şampiyonluğa oynasa, 2 olsa bile iyi. SBK'da Motogp için en dikkat çeken kişi Toprak, herkes Petronas için adaylardan biri olarak sayıyor. Hatta gelirse fabrika Yamaha sürme şansı bile var Petronas'ta Rossi'nin yerine. Tamam amaç şampiyonluk almak, onu almadan gitmek belki mantıksız ama birkaç yıla ilgi sönecek belki böyle fırsat da gelmez böle daha. Kaç yılda bir 2 tane Yamaha koltuğu birden açıkta kalıyor sanki? @BARON男爵
Ferrarinin pilotları ilk 10da olan pilotlar gibi temiz hızlı tur atamadı FP2 canlı izledim ve sona doğru 2 ya da 3 virajda tam hatırlamıyorum biraz yağmur başladı ve havalar soğudu hiç kimse o kadar hızlı gidemedi Hamilton pist dışına çıktı bile, bu yüzden durum o kadar kötü değil özellikle yarış temposu yine iyi.Ferrari maşallah Alfa Romeo'nun bile gerisinde kalmayı başarmış. Haas tarafından geçilene kadar durmak yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?