Film Sohbetleri ve Önerileri

Schindler's List

Tam olarak Hitler'i anlatmasada,yine o dönemi ve Yahudilere uygulanan soykırımı konu edinmiş tavsiye ederim.

- - - Ekleme - - -

Ayrıca 7 Oscar aldığınıda unutmamak gerek.

O filmi izlemek çok istiyordum, hatırlatman iyi oldu. Teşekkürler

gundix123 post: 1416939' Alıntı:
IMDb puanıda iyiymiş aslında.
İzlenilebilir.

Imdb puanı kötü olsaydı bile izlerdim ben.
Bu ayın sonlarına doğru izleyeceğim.

O filmi izlemek çok istiyordum, hatırlatman iyi oldu. Teşekkürler

Piyanist'i seviyorsan Life is Beautiful'u da öneririm. Bu konudaki filmler arasında en sevdiğim.

Ayrıca Inglurious Basterds filminde de Hitler az da gözükse var ve o dönemde geçiyor film.

Gilbert'in Hayalleri - Vikipedi

Çok sevdiğim 2 aktör. Bu filmle nasıl daha önce karşılaşmadım acaba?
Eve gidince indireceğim hemen.

İlginç ben de ilk kez gördüm.
DiCaprio'nun ilk Oscar adaylığını kazandığı filmmiş ayrıca. Ama resimlere bakılırsa baya çocukmuş o zamanlar DiCaprio.

Hitler reyis naptıysa halkı için yaptı!

adamın 1942 deki hali mis gibi. <3.

İlginç ben de ilk kez gördüm.
DiCaprio'nun ilk Oscar adaylığını kazandığı filmmiş ayrıca. Ama resimlere bakılırsa baya çocukmuş o zamanlar DiCaprio.

19 yaş 90 günlükmüş, 2007'e kadar Oscar'da en iyi yardımcı erkek oyuncu adaylığı alan en küçük kişiymiş.

Johnny Depp-Leonardo DiCaprio ikilisinden biri bu filmle öne geçecek. Bakalım hangisi?

19 yaş 90 günlükmüş, 2007'e kadar Oscar'da en iyi yardımcı erkek oyuncu adaylığı alan en küçük kişiymiş.

Johnny Depp-Leonardo DiCaprio ikilisinden biri bu filmle öne geçecek. Bakalım hangisi?

Depp iyidir hoştur da DiCaprio daha büyük oyuncu bence. Depp çoğu zaman gişeye oynar, DiCaprio daha kaliteli işlerde yer alır.

Aralarında 11 yaş fark var ama DiCaprio'nun iz bırakan filmi çok daha fazla.

- - - Ekleme - - -

Hitler reyis naptıysa halkı için yaptı!

adamın 1942 deki hali mis gibi. <3.

Bırak kim için yaparsa yapsın savunulacak tarafı yok.

Depp her türlü alır, DiCaprio'da kimmiş

Depp iyidir hoştur da DiCaprio daha büyük oyuncu bence. Depp çoğu zaman gişeye oynar, DiCaprio daha kaliteli işlerde yer alır.

Aralarında 11 yaş fark var ama DiCaprio'nun iz bırakan filmi çok daha fazla.

Benim sıralamamda da DiCaprio filmleri daha iyi sıralarda ama bunun oyunculukla arası yok bence. DiCapio da iyi oyuncu ama Depp'in oyunculuğu daha iyi benim fikrime göre. Tabi bu filmle değişebilir bu sıralama.

Yakışıklılık olarakta karizma olarakta oyunculuk olarakta Depp ezer geçer

Tarih benim için hobidir sağlı sollu savunurum adamı.

Benim sıralamamda da DiCaprio filmleri daha iyi sıralarda ama bunun oyunculukla arası yok bence. DiCapio da iyi oyuncu ama Depp'in oyunculuğu daha iyi benim fikrime göre. Tabi bu filmle değişebilir bu sıralama.

Oyunculuk açısından daha iyi demedim ama daha büyük oyuncu dedim. Büyük oyuncu olmak için film seçimleri de önemli bence.

DiCaprio Titanic'ten Inception'a Departed'dan Shutter Island'a pek çok efsane sayılabilecek işte yer aldı. Depp'in ise iyiden iyiye para kazanma serisine dönen Karayip Korsanları dışında öyle çok çok büyük işi yok.

Depp gerçekten çok yetenekli oyuncudur ama bu yeteneğini ucuz gişe filmlerinde harcamaktadır bence.

Titanik de gişe filmi.
O kadar izlenmesine rağmen Imdb'de Top 250'de bile değil.

Zaten ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz ama farklı ifade ediyoruz. Ben; DiCaprio'nun filmleri bana göre daha iyi, ama Depp daha iyi oyuncu demiştim. Sen de DiCaprio daha büyük oyuncu çünkü daha efsane filmleri var dedin, sonra da oyunculuk açısından daha iyi demedim dedin. Aynı şeyler.

Karayip Korsanları da ucuz değil bi kere s.s

Titanic gişe filmi değil gişede de çok başarılı olmuş bir başyapıt.
Tarihte 11 tane Oscar alan 3 filmden biri, toplamda 80'den fazla ödül.
IMDb'de de puanı yükseliyor ilk 100.000 oyda ortalaması 6.9 iken şu an 7.6'ya kadar gelmiş. Bence TOP 250'de mutlaka olması gereken bir film ama herhalde zamanında bu kadar çok abartılması nedeniyle anti-fan toplamış olabilir. Bir 10-15 yıl sonra TOP 250'de yer alır bence.

Bütçe olarak ucuz değil pahalı ama sürdürülmesi gereksiz. Yani iyi karakterler falan yakalamışsın üçlemeye çevirirsin anlarım da 5. film nedir.

Doğru bence de 3. filmle son bulması gerekiyordu.
Titanik'i izlemedim. 😎 Ama 7,6 düşük gibi.

Doğru bence de 3. filmle son bulması gerekiyordu.
Titanik'i izlemedim. 😎 Ama 7,6 düşük gibi.

Öyle bir film için çok düşük. Bugün bile hala herkesin aklına ilk gelen, en çok tanınmış filmlerden biridir herhalde Titanic.
IMDb'de TOP 10'da bile olsa kimse itiraz edemez herhalde ama işte zamanında biraz fazla abartılması ve aşk temasının önplanda olması anti-fanlar oluşturmuş.

Mesela yine James Cameron'un bir diğer filmi Avatar da çok büyük ses getirmesine karşın puanı 7.9. Star Trek'lerin bile yer aldığı bir ortamda Avatar'ın hakkı en az 8.2 8.3'tür. Çünkü bu film çok büyük bir devrimdir görsellik anlamında. Ama bu tip çok abartılan hele gişe rekoru falan kıran filmlerin sevmeyenleri de çok oluyor.

Katılıyorum.Titanic gibi bir başyapıtın kesinlikle ilk 10 olmadı ilk 15'te olması gerekirdi.