TRT 1 Filinta - Dizi Yorumları

1x23

oha oha oha! nefisdi! bala hatun'un tam işi bitti derken her seferinde ters köşe olduk. cemil ile olan sahnelerinde kurgu şahaneydi. cemil bala hatunu bıçakladı sanırken bala hatun bıçakladı genel olarak o kovalamaca sahneleri harikaydı. bölümde şok üstüne şok gelişmeler oldu. boris yüce efendiden emir alıyormuş. bu olayları seviyorum, ilgimi çekiyor. bala hatun ile mustafa karşılaştılar. bölüm harika geçti.

10/10

1x24

yine güzel bölümdü. bala hatun mefta oldu. ama mustafa geçmişini öğrendi. esat paşada köşeye sıkıştı. sonu yakındır. bıçak ali cemil'in adamlarından birini öldürdü heralde tam anlamadım sahneyi. sevmiyorum bu tarz çekimleri. önce olayı yansıtıyorlar sonra geri sarıyorlar falan. bir ara bıçak ali'yi bıçakladı adam ama sahneyi geri aldılar. bu sefer tam tersi oldu. ali bıçakladı adamı orda başka sahneye geçtiler. filinta'nın ekipden zabit üsküplü'de boris'in adamı çıkarsa yuh derim. ama sonu gelir öyle olursa. anita'nın da hasan'ı öldürdüğü bilinmeyecek sandım işi bitti onunda. süreyya'nın yanına aldığı kız ne yapmaya çalışıyor. süreyya'ya zarar verecekken bitti bölüm.

10/8

1x25

cemil'in adamını öldürmüş bıçak ali. ölmeseydi saçma ve gereksiz bir sahne olmuş olacaktı, iyi oldu. bıçak ali her şeyi hatırlıyor artık. mahkeme yeniden yapıldı şok bir olayla karşılaştık. ne demek kadı gıyasettin istifa etti?! gerçi boris aydınlattı o dahiyane zekasıyla olayı. kadı daha bir üst makama geçiyor herhalde. anita'nın da sonu geldi. yalnız kurguya yine her zamanki gibi bayıldım! foto abdullah plastik yüzleri bu sebep için yapmış meğer. anita'yı güzel tuzağa düşürdüler. sir henry, süreyya'ma taktı. sezon finalinde bir şeyler yapabilir. :( sir henry ve boris konuşmasında serhat tutumluer'in harika mimik ve performansına hayranlıkla izledim. olağanüstü bir oyuncu ve dizi için + bir isim. (zaten bu hafta öldü süsü verildi bölümde, diziye abc1 grubunda epey katkı sağladı :) ) 25 bölümün sonunda beklenen an geldi. filinta mustafa hayatının boris ile kesişme olayını araladı ve nihayetine kavuşturdu. sezon finalinde müthiş bir sahne bekliyorum aralarında. (gerçi hemen izleyeceğim bölümü)

10/10

1x26 (SEZON FİNALİ)

boris ve filinta hesaplaşması inanılmazdı. müthiş gerçekçi bir sahneydi. 3 defa başa sararak izledim. lara öğrendi babasının kirli geçmişini. yaa boris efendi hayatının dersini verdi yüce efendin! lara'ya veda ettik. :( bu yüce efendi olayı baya aksiyon getirdi diziye. neyse müthiş bir ilk sezonu geride bıraktık.

2x1

oo muazzam olmuş 2. sezon. tıpkı diriliş ertuğrul gibi çıtayı bu sezon dahada büyütmüşler. polisiyeden çıkmaları çok iyi olmuş bu havasını daha çok beğendim dizinin. yüce efendi ile padre çok güçlü karakterler. kadı gıyasettin'nin ölmeside dizinin ciddiyetini ve senaryonun gerçekçiliğini gösteriyor. yeni karakterleri beğendim. hemşire leyla çok güzel kız. ilk dizisinide izlemiştim oradan tanıyorum. farah'ın (berrak tüzünataç) olayı çok ilgi çok çekici. davut paşa çok gıcıkmış, 39. bölümde öldüğünü biliyorum iyi olmuş yoksa tahammül edilemezdi sezon boyunca. :D bölümde jeneriğinde lara'nın ismini görünce acaba mı dedim. :( aslında ölmedi gibi geldi bana yani öyle yansıttılar yüce efendi ve boris sahnesinde. orda baya bi umutlandım. :D

10/8

Mustafa herseyin farkinda Cemilde hemen çok zeki oldu sonh bombaydı fragmanı bekliyoruz Borisin dönüşünü bekliyoruz :X

2x2

Kadı ölmedi. Adam tetiği çekti, filinta sesi duyunca hamle gecikmedi. Adamlar Vlademir'e cenaze töreni düzenledi, bir hayli ilginç bir törendi, adamı yaktılar. Farah görev için İstanbul'a geldi. Mustafa ile ilk karşılaştığı sahne epey iyiydi. Mimikleri ve ses tonu çok tatlıydı. Süreyya'nın kına gecesinde operasyon yapıldı. Muazzam bir sahneydi. Kadı bu sefer öldü! Yılın sahnesi diyebilirim. Filinta oku kalbinden çıkardığında Kadı; "vakit geldi be oğul, vakit geldi. De haydi beni kıbleye döndürün!" ve kıbleye eğilerek; "Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu. Allahu ekber" ve arka fonda Lara'mın ölüm müziği! Gece gece içim parçalandı yav! İnanılmaz bir sahneydi...

10/10

2x3

Vay be, Kadı efendisiz bir Filinta tuhaf geçecek... Kadı'nın ve padişahın çocukları kaçırıldı. Yalnız sahneleri epey ağır çekmişler sadece at üstünde gidiyorlar alt tarafı, ağır çekime almak nedir? Kadı efendinin eşi yaralı ameliyatta ve Kadı'nın cenazesi yapıldı, çok kötü bir durum yav. :( Mustafa'nın Davut paşaya ayarı süperdi, içim rahatladı. Kadı yok. Artık Mustafa liderliğinde bir Filinta var. İlk ip uçlarını iyi uyguladı. Padre'de Mustafa'dan çekindi savaşta Farah'la geri çekildi. Farah Padre'den daha cesur çıktı. Son sahne harika bitti. Mustafa Padre'yi öldürdü. Abi dizideki karakterler çok çabuk ölüyor, senaryo inanılmaz gerçekci. Ve Mustafa, Farah'ı öğrendi şimdi neler olacak bakalım.

(Bölümün başındaki sahneler ve cenazede sahneler çok ağırdı flashbackler falan hızlı işlense daha iyi olurdu oradan 1 puan kırarak; )

10/9

2x4

Nefis bir bölüm oldu. Farah'ın hapishanede çıkardığı sesler ve performansı süperdi. Mustafa'ya kıl oldum. Farah'ıma zorla ilaç içirtti ama Farah müthiş zeki kadın. Kurtuldu hapishaneden ama sonu dehşet bitti. Kardeşler geldi, maalesef Mustafa'lar daha önce geldi ve 50 kişi Farah'ın etrafını sardı.

10/10

2x5

Yine muhteşem bir bölüm.. Farah ve çocuklar arasında takas için anlaşma yapıldı. Padre takas yolunda mayın kurmuş ama Mustafa fark etti galiba. Ali ile Süreyya sahneleride harikaydı inanılmaz keyif alarak seyrediyorum, Ali yıktı geçti bu bölüm beni. :F Yorumlancak çok şey var ama biraz test çözüp günü tamamlamam lazım. :D

10/10

2x6

Muhteşem aksiyon şöleniyle başladı dizi. Farah'ın yerine Yasemin'i götürmüşler ama fizik olarak Farah ile aynıydılar bir an Yasemin'i görünce şok oldum, tabi kardeşlik teşkilatıda başka çocukları getirmişler. Yinede başarılı operasyon oldu başka çocuklar kurtuldu. :) Çocuklar eğitime çıktı, küçük Mustafa'nın sahnesi çok duygusaldı. :( Şu teşkilattaki ana'nın yanında duran çocuk merhametli biri.. Kayıp çocukların listesinde Farah'da vardı Davut paşa çekindi, kızı olduğunu anlamış olduk. Vay Padrenin babası varmış. Son sahne süper bitti. Mustafa çocukların yerini öğrendi tabi doğru yeri söylediyse adam. Mustafa o adamı oradan sağ çıkarmamalı.

10/9

2x7

Geçen bölüme göre daha hareketli ve iyi olaylar vardı. Farah düzeliyor gibi. Ben teşkilatta olup savaşmasını isterdim. :( Süreyya sürekli birşeyler hissediyor bakalım altından ne çıkacak.

10/10

2x8

yine süper bir bölüm oldu. mustafa farah'ın evinde kaldığını yaydı celal'lar eve baskın yaptı ama sonradan güzel kurtardılar paçayı. yalnız 2 kişi yaralandı hastanede yakalandılar başlarında leyla vardı. şu ingilizler iyice sıktı biran önce çıksalar diziden.. boris kardeşlikten yüce efendinin adamını öldürttü sonradan celal adamı bulup getirmiş güzel sahneydi.

10/9

Forum İstatistikleri

Konular
176,263
Üyeler
8,559
Son Üye
kingofcs