TRT 1 Filinta - Dizi Yorumları

bölümü yeniden izledim ve yine aynı heyecan oluştu. senaristimiz son olarak büyük sürgün kafkasya'yı yazan alican yaraş olmuş. normalde ben senarist değişikliklerine çok kızıyorum diziyi eski tatta ilerletemiyorlar. altuğ küçük'ten sonra ömer genç geldi endişelerim vardı ama çıkarttığı senaryo endişemi giderdi ve hatta iyiki gelmiş dedim çünkü çıtayı yükselmişti sadece kadroyu bozarak eski tadı bozmuştu. mesela dizide çok fazla oyuncularımız çıktı. bir kaçıda unutuldu. bunlardan en önemli isimler zeyrek ile çeyrek neredeler? derviş yusuf'ta yok. ömer genç bunları hiç kullanmadı.zeyrek ile çeyrek mutlaka geri gelmeli dizinin önemli isimleri. hatta eskisi gibi mustafa'ya zabitlik yapsınlar, derviş yusuf'ta dönmeli kadı gıyasettin'in yokluğunu giderir bence. şimdi alican yaraş gelmiş. filinta yapımcısını buradan tebrik ediyorum kolay değildir senarist seçmek ama adamlar hep en iyisini getirdiler diziye. ve bıçak ali ile mustafa arasında bir kopukluk vardı onu düzgün yazamıyorlardı ama alican yaraş geldi ve mustafa ile bıçak ali'nin kardeş gibi olduklarını hissettirdiler bize yazdığı sahneyle. ve de bıçak ali bir mustafa kadar önemli bi karakter. onuda bu bölümde öne çıkartarak gösterdi alican yaraş. şu an sıralama yaparsam tabii ki zirvede altuğ küçük > alican yaraş > ömer genç böyle bi sıralamam olur. ama alican yaraş, altuğ küçük'ü bile geçebilir, yazdığı ilk bölümle beni benden aldı mest oldum. ilerde neler olur bakalım. ve de umarım alican yaraş eski ekibi toplar diziye. zeyrek ile çeyrek ve derviş yusuf'u..

45. Bölüm Özet
Filinta Mustafa ve tüm Gizli Teşkilat, bir hain olan Kenan Miloş nam-ı diğer Kenan Efendinin peşine düşerler. Fakat Yüce Efendi Kenan Miloş sırra kadem basacaktır. Arkasında kendisinin yetiştirdiği ‘Baş eserim’dediği, Yüce Meclisin üyesi, Filinta Mustafa’nın eşi, Tabibe Leyla’yı büyük ve tehlikeli bir görevle baş başa bırakacaktır! Efendi Cemil, Kenan Miloş’un kendisini öldürtmek planını öğrenmesinin ardından onun ihanetini Mustafa’ya ihbar ettiği mektup atağına bir yenisini daha ekleyecektir. Ve Efendi Cemil hiç olmadığı kadar ciddi bir güç savaşı içindedir. Miloş’un gidişi kendi ipini çekmesine neden olmuş gibi gözükse de, Osmanlı için yeni bir karışıklığın habercisi de olmuştur. Padişah’ı tahttan indirme ve yerine felçli Şehzade Murat’ı geçirme planı içinde olan Miloş, gerçekçi gibi gözükmese de art arda gelecek planlarını hayata geçirecektir. Hastanede kendisinin yaraladığı Farah’ı gizlice ziyaret etmiş olan Padre Celal’i, bu hafta yeni itiraflarıyla ve acı sürprizleriyle izleyeceğiz… Bıçak Ali, felçli olarak Bursa’da tedaviye gitmiş olan Şehzade Murat’ın yanına gidecektir. Ve dönüşünde kendinden emin verdiği cevabıyla olacaklar arasında nasıl bir şaşkınlığın içine düşecektir… Mustafa’yı ve evi terk eden Tabibe Leyla’nın yeni adımı casus kimliğiyle mi yoksa büyük aşk duyduğu Leyla karakteriyle mi olacaktır? Ve Mustafa vicdanı ile yüreği arasında nasıl bir karar verecektir? Göreceğiz… İstanbul’da büyük bir boks maçı tertip edilecektir. Ve bunu kaçırmak istemeyen Şehzade Mehmet’i orada kötü bir sürpriz bekleyecektir.Yüce Efendi Kenan Miloş’un korkunç planlarıyla ülkede iç karışıklıkları başlatacak bir adım daha atılacaktır. Ve bu diğer ülkelerin bam teline basacak ve Osmanlı’nın politikasını karmaşık, içinden çıkılamaz hale getirecektir. Filinta Mustafa, ülkeleri karıştıracak, Paşaların devreye gireceği, Osmanlı’ya kurulan hain planları ve Padişah’ı tahttan indirmek için düzenlenecek darbeyi engelleyebilecek midir?

son 2!!!

ilk defa 3. fragmanın çıktığını görüyorum. o derece bombastik bölüm olacak demek. ^^

Yine gunlerden cuma yine trt hd çekmiyor şaşırdık mı hayır.. geçen hafta filintayı trt hd den izleyememiştik yayın donup duruyordu ne hikmetse seksenler baba candir yeşil deniz diriliş seddülbahir de hd yayın full çekiyordu daha dün seddülbahirin bir kısmını izledim yayın netti ama filinta ya gelince yine kesmişler...

Forum İstatistikleri

Konular
176,284
Üyeler
8,560
Son Üye
Fato