Parma Menajerinden Sezon Yorumu
Futbu'da 3. sezonumu geride biraktim. Üst üste ikinci kez kupa aldigim ve ikinci kez en iyi menajer oldugum sezon oldu. Takim ligin en cok gol atan ikinci takimi oldu. Menajer olarak kazanma yüzdemizin en iyi oldugu sezon oldu. Gol krali listesine oyuncu sokamadik ama takimimizda son hafta aldigim forvet ve kaleciler haric gol atmayan oyuncumuz yok. Bu yönden baktigimizda mutlu bir sezon gecirdim.
Genel olarak gerek oyuncu arsivi gerekse stadyum geliri olarak önemli seyleri yeni sezonlara yanimizda götürüyorum. Taktik anlayisi olarak bu sezon birkac sey denedim, ama artik iki taktik üzerinde karar kildim ki diger taktikler benim oyun anlayisima pek uymuyor.
Tüm sezon boyunca sertligi centilmence olarak ayarlasam da sari kart yedigimiz oldu. Yanilmiyorsam hic kirmizi yemedik. En son macta bir oyuncumuz 4. sari kart sebebiyle cezali duruma düstü. Pres Yogunlugu oyuncularin kondisyonu acisindan cok önemli bir faktör, bu sezon da onu kesfettim ki ligin ikinci yarisi pek kondisyon problemi yasamadim. Markaj türünü hangisini ayarlasam da pek bir fark olmadi gibi keza ofsayt taktigini hala anlamis degilim.
Az oyuncu ile iyi is cikardik diyebiliriz. Cok iyi oyuncular geldi ve bazilarini sattik. Bunlar örnek olarak suan dünyada konusulan isimler: Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregas, Gareth Bale, Mesut Özil, Eden Hazard. Pahali oyuncu cok aldigimiz icin bircok zaman zorlu zamanlarimiz oldu. Bu sezon daha cok kredi cekerek halletmeye calistim lakin kredi ödemesi bazen zorlu günler gecirtti.
23.69 yas ortalamasi ile yine cok genc bir oyuncu takimi kurduk. 50 milyon degerinde aldigim takim suan 450 milyon degerine cikti. 16 oyuncu ile bu oyuncu basina 28 milyon deger oluyor ki bu da cok iyi demektir. 16 oyuncumuzun iki üc tanesi haric hepsi de en son gelisme sonuclarina ulasti ki bu kendi oyuncu arsivimiz icin iyi bir sonuc oldu.
339 milyon degerinde toplam 33 oyuncuyu 446 milyon para vererek satin aldik bu sezon. 290 milyon degerindeki 26 oyuncuyu ise 405 milyona sattik. Genel olarak oyunculari %31 degerinin üstüne koyarak alirken, %40 üstüne koyarak satabildik. Gecen sezona göre satis yüzdemiz düstü ve bu durum bu sezon en cok bizi zorlayan taraf oldu diyebilirim.
Gelecek sezonu merakla bekliyoruz