FF Film Kulübü | 2. Sezon | Film Seçimi Oylaması: Kült Filmler

Hangilerini izleyelim?

• Kullanılan toplam oy
    8

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,409
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Etkinlikle ilgili detayları şurada paylaşmıştık.

Dört ana kategoride yapılacak oylamalardan üçüncüsü 1980 öncesine ait, hemen hepsi Top 250'de yer alan kült filmler.

Önceki konular:

Genel Grup A
Dünya Sineması
İstediğiniz kadar filme oy kullanabilirsiniz. Tahmini olarak dört film etkinlik için seçilecek.

Aday filmler:

@yatutarsa @sokak sanati @Forumdash @BesaleT @destere @Harunnn60 @Arslan Bey @Reytinger @BuraK @berkann @gundix123 @RüzgarGülü

Yağmur Altında hep bi yerlerde sahne olarak geçtiğinden merak etmişimdir
Belki izleyebilirim onu.
Rosemary'nin Bebeği dizisini izledim ucunu bucağini biliyorum.Heralde izlemem. Spoileri okurum bişey kaçirdiğimi sanmam

En ilgimi çeken Bisiklet Hırsızları, yer hazır kafamda izleyebilrim

Eski filmleri izlemediğimden saymadıklarımı düşünmüyorum.Saydıklarıma bakarım

Hiçbirini izleyecek gibi durmuyorum benlik değiller her ne kadar kült olsalarda.

bisiklet hırsızları harikadır izlemeyen mutlaka izlesin özellikle @Forumdash @sürgünüm @OzaN @sokak sanati na sesleneyim bari
)

altına hücum çarli çaplinli bir efsanedir ama izledim izlemeyen varmı varsa büyük eksiklik
özellikle çaplini tavuk olarak görüldüğü sahne muhteşemdi
bunuda @beyazsoy a tavsiye ediyorum
biraz da aşk ekmek ve kepekler düzeyindeki çöp dizileri bırakıp kaliteli filmlere dalsın

hitchcock un rebeca sı yerine Psycho adlı filmi koysaydın keşke @OzaN ?

tüm filmler harika ne varsa eskilerde var hepsinin izlenmesi gerekir bence ..

Psycho ben izledim izlemediklerimden izlemek istiyorum. Önerseydiniz öneri başlığında adaylar arasına ekleyebilirdik yine de ama siz önermeyince ben kendim izlemediklerimden çıkardım listeyi

Psycho ben izledim izlemediklerimden izlemek istiyorum. Önerseydiniz öneri başlığında adaylar arasına ekleyebilirdik yine de ama siz önermeyince ben kendim izlemediklerimden çıkardım listeyi
neyse bende izledim
belki izlemeyen arkadaşlar vardır kaçırmasınlar derim
özellikle antony perkins bir harika oynamış
)

neyse bende izledim
belki izlemeyen arkadaşlar vardır kaçırmasınlar derim
özellikle antony perkins bir harika oynamış
)
Psycho efsanedir en sevdiğim filmlerinden Hitchcock'un. Gerçi hemen hepsini çok sevdiğim için çok farketmiyor. Rebecca da bunlara eklenir inşallah.

All about eva ,shining in te rain pisko izledim ama seksen öncesi filimlerin çok kaliteslelerini hatalarından arındırılmış sonradan çektiler bu yüzden bana pek parlak gelmiyor ve hepsinde az buz senaryo hataları var ama tabi dönemleri içinde değerlendirmek süper filimler

Ben @destere ye ve @OzaN a imdb listesinde olması lazım ama 12 angry man i tavsiye ediyorum o film üzerine çekilmiş benzer bit filme ben raslamadim 1957 yapımı filim çok sıkıcı gelebilir filim sadece bir odada geçiyor bu kadar az mekana rağmen bu kadar iyi olabilir bir film

Bu arada bana göre iyi filimlerin hepsi 80 sonrası çekilmiştir . çok gerilere gitmeye gerek yok eski filimler hata dolu

Birtek Rebeccayı izlemiştim. Ondan bu yana bu kadar yıllanmış film izlemedim. Zamanın olursa ilk olarak Avcı ve Şebeke filmlerini izlemeyi düşünüyorum

En sevdiğim filmlerden biridir.

- The Killing
- Singin' in the Rain
- Bisiklet Hırsızları
- Rebacca
- Network

Yedinci Mühür de hoşuma gidecek cinsten ama etkinlikte ilgi görmeyeceğini düşündüğümden eklemiyorum.

Kullandım oylarımı.

• Singin' in the Rain
  • The Gold Rush
  • The Deer Hunter
  • Barry Lyndon
  • Ladri di biciclette

aman haaa aman diyelim
eski filmlerin tekrarını çekipte içine etmesinler eski filmleri hatasıyla sevabıyla günahıyla orjinal haliyle seviyoruz
200 yıllık bordo şarabının içini boşaltıp içine it öldüren günümüz yapımı adi şarap koyup millete yutturmasınlar yapacaklarsa yeni şeyler üretsinler eskiyi biz eski haliyle seviyoruz

sen şimdi bir çarli çaplin bulabilecekmisin neyin hatasını düzeltiyorsun çaplinin filmleri o günün teknolojik olanaklarıyla güzelleşmiş aynısının tekrarını bulman benzerini bulman imkansız bir çarli 1000 yılda bir gelir gelip geçmiş bir bin yıl daha konuşulur

dediğin 12 angry man i izlemedim ama iyi film diyorsan izleyeceğim ..
mesela bir hichcock un filmleride kimi bölümleriyle çok sıkıcıdır aşırı derecede diyaloğ manyağı yapar insanı, cinayet bir dakikada işlenir cinayetin nasıl işlendiğini bize 40 dakikada anlatmaya çalışır ama o haliyle güzel

Kült olsun taştan olsun diyerek hepsine vermek istedim ama diğer sezonları da düşünerek biraz daha seçici davrandım.

Network
Rebecca
The Gold Rush
The Killing

Bu filmler bir an önce izlemek istediğim filmler. Dolayısıyla önceliğimi bu filmlere verdim.

the gold rush toplam 72 dakika ve her anı harika nasıl geçtiğini anlamıyorsun

filim sanatı aşağı yukarı yüzyıllık bir sanat özelikle senaryo kısmı daha yeni yeni oturuyor. benim kastım aynı filmi düzeltip yenisini yapmak değil. aynı temayı daha derinlikli işlemek. ha sinema sanatı bu arada durdu artık yeni bisey çıkmıyor ne varsa 80 ile 2000 bin arasında çekildi bitti. şöyle diyetlik 80 e kadar kuruluş 80 ile ikibin arası gelişme ve zirve ikibin sonrası gerileyis. dönemi

eğer psikoloji gerilimden hoşlanıyorsa 12 angry man çok başarılı ve tek mekanda bu kadar iyi iş zor çıkar öyle basit senaryo hataları da yok. klişe hiç değil. o kadar iyiki bir benzerini hala çekemediler))))

sana ikinci film önerim" das experement." o da dar bir mekanda geçiyor ve çok başarılı ( son final kısmı klasik amerikan filimleri gibi yapıp batırmışlar ama seni rahatsız etmez) gerçek bir olaydan alınmış doğal olarak çok gerçekçi film sanatını ne olduğunu çok açık ortaya koyuyor ama izlemek için psikolojin yerinde olmalı bazı arkadaşlara önerdim acayip sarmıştı yüzlerinden düşen bin parça. filime kaptrırsan rüyama girmesi garantili))))

hafif felsefik istersen run lola run var.

bu iki filmin benzerlerini çektiler tabi ilki kadar iyi olmadı

Aslında hemen hepsi benim de izlemek istediğim filmler. Fakat bazılarına öncelik vermek durumundayız...

Uzun zamandır Charlie Chaplin filmi izlemiyordum. Üstadın Top 250'deki izlemediğim son filmi ama daha izlemediğim pek çok klasiği olduğundan problem yok.
Yani Gold Rush önceliklerimden biri.

Hitchcock'tan da bir süredir film izlemiyorum. En iyi film Oscar'ını alan tek filmi olan Rebecca'yı izlemek lazım bir an önce.

Network biraz önce yukarıda da bahsi geçen 12 Angry Men'in yönetmeni. Yönetmenin ilk iki işini de çok sevdim o nedenle bu filme de güveniyorum. Hazır ilgi de varken izleyelim.

Singin' in the Rain, The Killing, Double Indemnity, Bicycle Thieves ve The Deer Hunter arasında seçim yapmak ise hiç kolay değil. The Deer Hunter'ı süresi nedeniyle eledim şimdilik ve diğer dördüne oy verdim. Evet 7 filme birden oy vermek mantıklı değil ama ne yapayım eleyemiyorum.

dediğin filmlere bakarım fazla derin felsefik olanlar yorucu olur ama bir bakayım nasıldır nedir ne değildir

yedinci sanat filmleri var biliyorsundur izlemek işkence bitirebilmek zor zanaat
devamlı karanlık alanlarda geçer çok derin izler bırakacağım diye anlamsız saçma diyaloğlar girer filme anlayabilen anlamayana anlatsın desen bir tane anlayan çıkmaz
ben öyle fazla derinlere dalan karanlık sahnelerle yoğrulmuş filmleride pek sevmiyorum

kokma sanat filimleri değiller sıkıcı değiller. tabi hollwood filmi de değil sarsıcı filimler. belki başta sıkıcı gelebilir ama filme dalınca kaptiriyon öyle karanlık mekanlar saatlerce denize bakmak değil. bu sanat filimleri bir bizde sıkıcı zati)))
yorumunundu bekliyorin