Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Gustavo'nun alternatifi yok bence orta sahada. Gustavo gibi kesici, sert defansif orta sahamız yok yedekte. Zajc, Meyer, İrfan, Sosa bunlar benzer rolü oynayabilirler ama Gustavo'nun rolünü oynayabilen yok.

Savunmada sol ve sağ stoper alternatifi yok. Serdar, Kim'in yerine olur ama Szalai ve Tisserand'ın yedeği yok. Novak çok yetersizdi hazırlık döneminde ve ligin ilk maçında sol stoperde. Nazım'dan da bence sağ stoper pek olmaz. Gustavo da ortada Helsinki maçında iyi değildi ondan da olmaz bence. Kaan Ayhan dışında üçlüde kenar stoperde oynayabilecek bir yerli de aklıma gelmiyor ki Kaan'ı zaten alamayız. Yabancıya gitsek şu an zaten yabancı sayımız sınırda ama bence kesinlikle Gustavo'ya ve stopere alternatif oyuncu almalıyız. Meyer yerine keşke Gustavo profilinde birini alsaydık.

Gustavoya yedek İrlandadan alalım

Yok be abi ne Ademi'si adam Avusturya Bundesliga'da 28 maçta 24 gole etki etmiş biri, 14 gol 10 asist ile. Bizim lig Avusturya Ligi'nden iyi değil. Şampiyonlar Ligi 6 maç 4 gol, 2 asist. Müthiş bir transfer yaptık.
Ademi ile kıyaslamadım aslında, İsviçre Ligi olsaydı kıyaslardım. Avusturya Ligi oynamış ve orada istatistik yapmış bir oyuncu olduğu için Ademi gibi olmasının riski yok, hatta Samatta gibi de olmaz, sanmıyorum yani. Uyum sürecini çabuk atlattıktan sonra gerçek bir forvet izlemiş olacağız, yani umarım. Valencia'yı izlemeye başlamıştık, umarım arada kaynayıp gitmez.

Reactions: 12.Adam
Haklısın Gustavo sakatlığından yine en çok çekineceğimiz kişi durumunda. Fakat yine de Sosa - İrfan falan da idare edebilir gibi geliyor. Kaliteli bir Gustavo alternatifi de bulmak kolay değil mevcut şartlarda.

Serdar, Szalai ve Tisserand'ın da yedeği olabilir bence zor durumda. Fakat çok yönlü bir alternatif yedek de iyi olur tabii. Keşke altyapıdan monte edebileceğimiz bir genç çıksa. Bilmiyorum aday var mı ama Vitor birilerini çıkarsa güzel olur.

Her yere çok muhteşem alternatifli kadroyu en büyük takımlar bile yapamayabiliyor çoğu zaman. Mevcut finansal şartlarda bence olabilecek en iyi kadrolardan biri kuruldu. İnşallah şans yanımızda olur hem yeniler çabuk uyum sağlar hem de sakatlık falan pek yaşamayız...

Bu takım Fenerbahçe’nin alması gereken takım irlanda ekolü süper olur

Reactions: HeisenBerg
Bu kadar transfer yapıyoruz ama tek sıkıntı, genç oyuncularımız arada kaynayıp gidecek gibi. Muhammed Gümüşkaya ilk 11 oynamaya başlamıştı, Arda Güler yedekten de olsa arada giriyordu. Fatih Yiğit Şanlıtürk de girip gol atmıştı. Aslında bu uzun kulvarda gençlerle gitmek zor olabilirdi ama arada kaynayıp gitmezler umarım.

Reactions: HeisenBerg
Bir şey olmaz

Üç kulvarda gidiyoruz ben yeteri kadar şans bulmaya devam edeceklerini düşünüyorum. 5 değişiklik hakkı da olumlu bir faktör...

Reactions: Araf and 12.Adam
Yeni bir formasyon mı geliyor yoksa....
3-6-1

Üç kulvarda gidiyoruz ben yeteri kadar şans bulmaya devam edeceklerini düşünüyorum. 5 değişiklik hakkı da olumlu bir faktör...
Kadro iyice genişledi, maç kadrosuna girebilirler mi, ben ona da takıldım. Maç kadrosunda olurlarsa eğer, tabii ki maça da dahil olurlar.

Serdar değil de Kim yanlara kayabilir bence eğer gerekirse. Ayak kalitesi iyi olup da üçlünün kenarlarında oynayabilecek altyapıdan bir stoperimiz var ise çok mutlu olurum ama pek ihtimal vermiyorum.

Bizim ön alanda çok geniş rotasyon var yedek kalacaklar sıkıntı çıkarabilir. İleri üçlüde Berisha/Valencia/Serdar Dursun/Rossi/Pelkas/Mesut/İrfan/Osayi/Muhammed olmak üzere tam dokuz futbolcu var. Osayi ve üzülerek Muhammed'i denklem dışına çıkaralım, Serdar da daha bir süre sakat yine altı kişi ediyor ve üçü oynayacak. Berisha/Valencia/Pelkas yapsa hoca Mesut, İrfan ve Rossi kulübede olacak. Yabancı sınırı da var ayrıca. Altay, Ferdi, Nazım diyelim ama kenara yabancı bek gelebilir diyorlar o zaman Nazım devre dışı kalırsa İrfan veya Mesut'tan biri dahil olur. İrfan'ı merkezde kullanabildiğimiz bir formül iyi olabilir gibi ama İrfan orayı ne kadar iyi oynar soru işareti.
------

Haklısın, ben Muhammed'e Altay maçında bayıldım mesela. Kendini çok kez boşa çıkarıp pas aldı ve her seferinde etkili oldu. Dribbling ile zorladı, ara paslarıyla Valencia'yı buluşturdu, pozisyona girdi, şut çekti her şeyi yaptı ve çok diriydi. İkili mücadeleleri genelde kazandı. Süresinin düşmesi üzücü olacak maalesef.
------

Kadro iyice genişledi, maç kadrosuna girebilirler mi, ben ona da takıldım. Maç kadrosunda olurlarsa eğer, tabii ki maça da dahil olurlar.
Kadro bir de önde genişliyor sadece ortada ve savunmada ise eksiğiz. İyi bir kadro mühendisliği olmadı bence. Ayrıca bizim oyuncu göndermemiz şart. Osayi ve Zajc'a teklifler var sanırım, belki de sürpriz birkaç ayrılık gelir.

Son düzenleme:
Reactions: bazinga and Araf
Belli mi olur, bu rekabetin içinde daha da güçlenen bir Muhammed Gümüşkaya olup çıkar, umarım da öyle olur. Bazı rekabetler büyük oyuncular çıkarır.

Belli mi olur, bu rekabetin içinde daha da güçlenen bir Muhammed Gümüşkaya olup çıkar, umarım da öyle olur. Bazı rekabetler büyük oyuncular çıkarır.
Geniş rotasyonun faydalarından biri de bu ama ben pek sevmiyorum açıkçası. Hoca hangi üçlüyü ileride oynatacak bunun kararını verirken zorlanacaktır, kaybedilen bir maç sonrası da sorgulanacaktır kararları.

Reactions: Araf
Mert Hakan vardı bir de.
Onu Gustavo'nun yedeği olarak yetiştirsin bence en iyisi Vitor reyis. Diğer türlü ön bölgede forma şansı çok az.

İrfan'ın asıl mevkisi orta alan zaten. Şartlar gereği kanatlaşmıştı, orijinal yerine döner. Gustavo - İrfan olmalı bence ideal orta sahamız.

İleri üçlü Berisha / Valencia / Rossi olmalı bence. Pelkas ve Mesut'u nasıl kullanacağız bilmiyorum. Pelkas mutlaka kalsın diyordum da hakikaten hesaplar çok karıştı şu an.
Pelkas'ı belki Ferdi'nin yerine çekebiliriz.

Aşağıdaki ilk 11 fena değil gibi ideal olarak. Fakat Valencia yerine Mesut'u izlememiz muhtemel bir süre.
İkinci 11 de hiç fena olmadı. Çağtay'ı oradaki zayıflığı göstermek için mecburiyetten koydum.

Mert Hakan, Burak Kapacak, Zajc, Muhammed bu kadrolara sığmadılar. Caulker, Caner, Sinan Gümüş gibi elden çıkaramadıklarımızı saymıyorum.

Geçen sezon sonunda seneye takip etmem diyen @bazinga'ya Sporx'ten iki tane kadro kurdurup uzun uzun analizler yaptıran adama da Vitor Pereira denir...

Mert Hakan'dan o rol çıkmaz bence denemeyelim.

İrfan konusunda katılıyorum Gustavo-İrfan iyi olabilir.

Benim de bankolarım Berisha/Valencia. Valencia'yı kesenleri görüyorum şaka yapıyorlar sanırım. Adam 170 dakikada 5 tane gol attı bu sezon.
Üçüncü kim olur ben de karar veremiyorum. Şimdilik Pelkas diyorum ama Rossi'yi de görmek lazım. Ferdi solda iyi oldu bence devam etsin.

Zajc'ı bence satacağız Rusya'ya. Burak, Çağtay'ın çok önünde o yedekler her iki kanat beki de. Muhammed'e üzülüyorum ama kupada falan bir şekilde süre vermeliyiz ona.

Edit: Arda'yı unutmamışsın pardon, ben görmemişim.

Reactions: bazinga