HeisenBerg
Favori Üye
Aykut mu Ersun mu tartışmalarına ikisini aynı potada eriterek cevap veriyor diye yorumlarım.İkinci yarıda da 12-13'e ışınlanmışsındır
Aykut mu Ersun mu tartışmalarına ikisini aynı potada eriterek cevap veriyor diye yorumlarım.İkinci yarıda da 12-13'e ışınlanmışsındır
@xdragxx ı da eklemeyi ihmal etme.Aykut mu Ersun mu tartışmalarına ikisini aynı potada eriterek cevap veriyor diye yorumlarım.
Seni yakalamışken aşağıdaki yorumlarla ilgili düşüncelerini alayım hemen... (EB sonrası takımın gol beklentisi yükseldi tarzında paylaşılan bir tweetin altında geçen muhabbet.)Emre'den bir halt olmaz yoruma bile gerek yok
Avatarında Pelkas'ın çocukluk fotosu olan hesapları ciddiye bile almamak lazımSeni yakalamışken aşağıdaki yorumlarla ilgili düşüncelerini alayım hemen... (EB sonrası takımın gol beklentisi yükseldi tarzında paylaşılan bir tweetin altında geçen muhabbet.)
Ekli dosyayı görüntüle 101789
Ekli dosyayı görüntüle 101790
Fb'li şeyler alıyormusun böyle? Bu arada modeli güzelmiş ama renginden dolayı almazdım ben
Fiyatına şaşırmıştır. 😡 "2 günlük çalışmayla alırım ben bunu." demiştir. 😡
Yani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyorFiyatına şaşırmıştır. 😡 "2 günlük çalışmayla alırım ben bunu." demiştir. 😡
Çok sık değil ama bu çok güzelmişFb'li şeyler alıyormusun böyle? Bu arada modeli güzelmiş ama renginden dolayı almazdım benbeyaz malum kire dayanmıyor
Artık hayat böyleFiyatına şaşırmıştır. 😡 "2 günlük çalışmayla alırım ben bunu." demiştir. 😡
Komik değilYani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyor
Sinir bozucusunuz artıkÇok sık değil ama bu çok güzelmişSenin gibi zengin biri kiri mi düşünür be kirlenirse yenisini alırsın
------
Artık hayat böyle3 ay ertelemeli 3 taksit alırız artık
Ben, İsveç market fiyatları konulu videolar izlemeye gidiyorum, daha da sinirlenmek istiyorum. 😡 @xdragxxYani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyor
Ama öyle ne yapayım : bilmem:Komik değil
İşte bizde de onlar pahalıBen, İsveç market fiyatları konulu videolar izlemeye gidiyorum, daha da sinirlenmek istiyorum. 😡 @xdragxx
İzlemeee sakınBen, İsveç market fiyatları konulu videolar izlemeye gidiyorum, daha da sinirlenmek istiyorum. 😡 @xdragxx
Tamam tamamSinir bozucusunuz artık
Ben çalışmıyorum uzun zamandır. Farkımız yok
Yaa bak hala ok kesin pahalıdır onlarAma öyle ne yapayım : bilmem:
Burada 1 ayakkabı fiyatı öyle, bir aylık internet fiyatına yakın.
İşte bizde de onlar pahalı
Yahu 1+1 ev kirası 5.500 TLİzlemeee sakın
------
Tamam tamam
------
Yaa bak hala ok kesin pahalıdır onlar
Yahu 1+1 ev kirası 5.500 TL
Market kısaca diyeyim:
1 litre süt 10 TL, 1 buçuk litre yoğurt 20 TL, kahvaltılık yağ 15 TL, Peynirin kilosu indirim oluyorsa 40 TL, beyaz değil diğeri. Et kilosu 100 TL. Kıyma kilosu 65 TL, tavuk donmuş olanı kilosu 20 TL.
Alınan paralar cepte kalmıyor yani
Ha şu bardak ayran ise tanesi 10 TL
Yani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyor
Neden TL peki EURO üzerinden değil?
İsveç asgari ücret ortalama 25.000 kron, ki bu 24.000 TL'ye denk sanırım aşağı yukarıTürkiye'de ise asgari ücret 3000 TL civarı ve kiralar en ucuz 1000 TL, iki poşet market alışverişi 500 TL...
EURO ile eşitleyeceksek, 3000 Euro'nun üstünde bir fiyata denk gelir İsveç maaşı. Türkiye'nin asgari ücreti ise 300 Euro küsür.
ben burda zaten bizim oraya göre yarım gün bile değil dedim
Burada asgari ücret tabiri yok. Her mesleğin kendine göre bir asgari ücreti var ve maaşının %33'ü vergiye gidiyor sonra elinde net para kalıyor.
Eğer bir İsveçli aileysen ve 2 çalışan varsa para ay sonuna genelde bitiyor ama yabancı veya türk ailesi için sadece 1 kişinin çalışması yeterli oluyor ama birikime para kalmazama 2 çalışan isen işte ozaman birinin maaşı giderlere, diğeri birikime katkı oluyorben bunu çocuklu aileler için diyorum.
Neden Türk yabancı ayırımı yaptığımıda söyleyeyim, çünkü onlar evinde yemek yapıyor veya indirim zamanı alışveriş düşünüyorlar ama isveçliler evde yemek yapan çok az kesim var. Eee kişi başı bir yemek en az 150 TL, bunuda günde 2 öğün ve aileli olarak düşün, ayı zor getiriyorlaralkol tüketimide fazla olduğu için pek elde para kalmıyor.
Sen gidip 200 TL ayakkabı giyersin ama onlar mağaza dolaşmak yerine aynı ayakkabıyı ilk gördüpü yerde 600 TL civarına alabiliyorlar
Ben o bahsettiğim kışlık montumu %75 indirim, marka ayakabımda o civarda oldu gerçi
Yahu 1+1 ev kirası 5.500 TL
Market kısaca diyeyim:
1 litre süt 10 TL, 1 buçuk litre yoğurt 20 TL, kahvaltılık yağ 15 TL, Peynirin kilosu indirim oluyorsa 40 TL, beyaz değil diğeri. Et kilosu 100 TL. Kıyma kilosu 65 TL, tavuk donmuş olanı kilosu 20 TL.
Alınan paralar cepte kalmıyor yani
Ha şu bardak ayran ise tanesi 10 TL
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?