Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Emre'den bir halt olmaz yoruma bile gerek yok
Seni yakalamışken aşağıdaki yorumlarla ilgili düşüncelerini alayım hemen... (EB sonrası takımın gol beklentisi yükseldi tarzında paylaşılan bir tweetin altında geçen muhabbet.)

Reactions: 12.Adam and xdragxx
Fb'li şeyler alıyormusun böyle? Bu arada modeli güzelmiş ama renginden dolayı almazdım ben
beyaz malum kire dayanmıyor
Çok sık değil ama bu çok güzelmiş
Senin gibi zengin biri kiri mi düşünür be kirlenirse yenisini alırsın

------

Fiyatına şaşırmıştır. 😡 "2 günlük çalışmayla alırım ben bunu." demiştir. 😡
Artık hayat böyle
3 ay ertelemeli 3 taksit alırız artık

------

Yani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyor
Komik değil

Çok sık değil ama bu çok güzelmiş
Senin gibi zengin biri kiri mi düşünür be kirlenirse yenisini alırsın

------

Artık hayat böyle
3 ay ertelemeli 3 taksit alırız artık
Sinir bozucusunuz artık

Ben çalışmıyorum uzun zamandır. Farkımız yok

Reactions: 12.Adam and xdragxx
Ben, İsveç market fiyatları konulu videolar izlemeye gidiyorum, daha da sinirlenmek istiyorum. 😡 @xdragxx
İzlemeee sakın

------

Sinir bozucusunuz artık

Ben çalışmıyorum uzun zamandır. Farkımız yok
Tamam tamam

------

Ama öyle ne yapayım : bilmem:
Burada 1 ayakkabı fiyatı öyle, bir aylık internet fiyatına yakın.

İşte bizde de onlar pahalı
Yaa bak hala ok kesin pahalıdır onlar

İzlemeee sakın

------

Tamam tamam

------

Yaa bak hala ok kesin pahalıdır onlar
Yahu 1+1 ev kirası 5.500 TL
Market kısaca diyeyim:
1 litre süt 10 TL, 1 buçuk litre yoğurt 20 TL, kahvaltılık yağ 15 TL, Peynirin kilosu indirim oluyorsa 40 TL, beyaz değil diğeri. Et kilosu 100 TL. Kıyma kilosu 65 TL, tavuk donmuş olanı kilosu 20 TL.
Alınan paralar cepte kalmıyor yani

Ha şu bardak ayran ise tanesi 10 TL

Neden TL peki; EURO üzerinden değil?

İsveç asgari ücret ortalama 25.000 kron, ki bu 24.000 TL'ye denk sanırım aşağı yukarı
Türkiye'de ise asgari ücret 3000 TL civarı ve kiralar en ucuz 1000 TL, iki poşet market alışverişi 500 TL...

EURO ile eşitleyeceksek, 3000 Euro'nun üstünde bir fiyata denk gelir İsveç maaşı. Türkiye'nin asgari ücreti ise 300 Euro küsür.

Yani buranın parasını oraya vuracaksak yarım gün bile etmiyor

ben burda zaten bizim oraya göre yarım gün bile değil dedim

Burada asgari ücret tabiri yok. Her mesleğin kendine göre bir asgari ücreti var ve maaşının %33'ü vergiye gidiyor sonra elinde net para kalıyor.
Eğer bir İsveçli aileysen ve 2 çalışan varsa para ay sonuna genelde bitiyor ama yabancı veya türk ailesi için sadece 1 kişinin çalışması yeterli oluyor ama birikime para kalmaz
ama 2 çalışan isen işte ozaman birinin maaşı giderlere, diğeri birikime katkı oluyor
ben bunu çocuklu aileler için diyorum.
Neden Türk yabancı ayırımı yaptığımıda söyleyeyim, çünkü onlar evinde yemek yapıyor veya indirim zamanı alışveriş düşünüyorlar ama isveçliler evde yemek yapan çok az kesim var. Eee kişi başı bir yemek en az 150 TL, bunuda günde 2 öğün ve aileli olarak düşün, ayı zor getiriyorlar
alkol tüketimide fazla olduğu için pek elde para kalmıyor.
Sen gidip 200 TL ayakkabı giyersin ama onlar mağaza dolaşmak yerine aynı ayakkabıyı ilk gördüğü yerde 600 TL civarına alabiliyorlar

Ben o bahsettiğim kışlık montumu %75 indirimde almıştım, marka ayakabımda o civarda oldu gerçi

Türkiye'de artık 500 TL'nin altında C sınıfı ayakkabı bile yok gibi bir şey
Peynir kilosu 55-60 TL, süt 1 litresi 7 TL, 5 litre ayçiçek yağı 80-90 TL
ki birkaç sene önce 45-50 TL'den ucuzlardı

Yani sizin market fiyatlarına yakın fiyatlar var artık, fakat maaşlar kat be kat altında bu yüzden İsveç ekonomisi örneğin Bayern Münih ise Türkiye ekonomisi Keçiörengücü filan oluyor ama neyse bu konulara dalmayayayım pek politika sanılmasın

Reactions: 12.Adam and Dosi
TL'ye vurmak olmamış sori
25.000 asgari ücretimiz olsun bizim de böyle fiyatlarımız olsun dokunmaz ki

Reactions: 12.Adam and Dosi