PART III
İyi Okumalar
SORU;
CEVAP; O smileyı kullandığına göre tahmin ettiğim bağlamda sordun?
Teenage kategorisi
Gençlerin önünü açmak lazım
Bu klişeyi senden beklemezdim
Senin hakkındaki düşüncelerim gün içinde bile değişiyor. Yeri geliyor seni bir kaşık suda boğmak istiyorum
Bazen de siyasi görüşümüzün haricinde çok ortak noktamız olduğu için ''ulan gerçek hayatta tanısam samimi arkadaşım olur muydu ki?'' diyorum kendi kendime. Zaten sana bahsettiğim gibi reel hayatta en yakın arkadaşım seni ''solda'' sıfır bırakır. O derece radikal hatta Marksist-Leninist bir görüşte. Zıtların uyumu diyor, tartışa tartışa geçinip gidiyoruz. Seninle de o ayarda bir ilişkimi olduğunu düşünüyorum. Tartışmaktan keyif aldığım bir üyesin. Zaman zaman beni sinirlendirsen de konuştuğumuz konuların -forumdaki diğer fuzuli tartışmaların yanında özellikle
- faydalı olduğuna ve kafa açtığımıza inanıyorum. Umarım hararet dozu artmadan bu böyle devam eder
Fakat 2019'a kadar yaşarsak veya forumda kalırsak ikimizden birinin süresiz ban yiyeceğini düşünüyorum
SORU;
CEVAP; Hayırlısı ne diyeyim
SORU;
CEVAP; En yakın nöbetçi mahkemeye başvururdum galiba
İkisini de reelde tanımak isterdim. Dediğim gibi farklı görüşten insanlardan bir çok tanıdık, akrabaya sahibim. Onlara nasıl ifade özgürlüğü aşığı bir insan olduğumu ispatlamak isterdim
Özellikle ifade ettiken sonra
SORU;
CEVAP; Sorunu inan anlayamadım?
Kısaltmayı aç, açılamayack bir şeyse özelden aç
Ama kısaltmayı aç başka bir şeyi açma kalpten giderim mazallah
SORU;
CEVAP; Ailem, Dürüstlük, Çay
SORU;
CEVAP; Güzel soru. Öncelikle klişeye girmediğin için çok teşekkür ederim sıvacı kardeşim
Şimdi bu sorunda kilit nokta ''ütopya'' kelimesidir. Günümüz dünyasında şayet söz sahibi olsaydım mevcut dünya hükümdarlarından daha diktatör bir yönetici olurdum. Kesin yani kendimi biliyorum çünkü
Fakat dediğin popülasyonu ütopik bağlamda ele alıp tasaralama şansı bana verilse; insanların birbirlerine saygılı olduğu, hoşgörünün hüküm sürdüğü, her türlü olağan üstü koşulda diğer insanların selameti için koşulsuz şartsız ölüme yürüyecek bireylerin var olduğu bir ütopya dizayn ederdim. Sporun, bilimin, ilimin, edebiyatın, sanatın, sinemanın konuşulduğu, insanların ideoljleri yüzünden birbirleriyle düşman olmadığı bir yer. Şu an neden böyle olmuyor diye soracak olursan etki-tepki dünyasında olduğumuz için derim. Bir kesim diğer bir kesimi ''sen islamcısın, laikçisin, kemalistsin, şeratçısın, ortadoğulusun, batılısın'' diğerek ötekileştiriyor. Dolayısıyla bu savların tarafları kati surette bir araya gelemiyor. Bu düşüncelerden yoksun bir topluluğu inşa etmek isterdim. Fakat günümüzde bu mümkün görünmüyor. Keza kendim de bu döngünün bir parçasıyım
SORU;
CEVAP; Adam gibi adamsın, forumda ilk konuştuğum kişisin
Bir ara bize biraz soğuk davranıyordun ama sanıyorum özel hayatındaki sıkıntılardan ötürüydü? İnşallah dostluğumuz uzun yıllar devam eder
Reel hayatta tanımak istediğim üyelerden birisisin