- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü'nde 3. haftaya yaklaşıyoruz...
Birlikte film seçip, birlikte izleyip, birlikte yorumladığımız Fav10 Film Kulübünde 3. hafta oylaması Pazar akşamına dek sürecek...
Bu sezonki yeni uygulama gereği oylanacak filmlerde önceki haftalarda film izleyenlerin oyları daha değerli sayılacak.
İlk iki haftada 4'te 4 yapan kişilerin oyları 3 puan değerinde olacak. İlk iki haftada 4'te 3 veya 4'te 2 yapanların oyları 2 puan değerinde olacak. İlk iki haftada 4'te 1 yapanların oyları 1 puan değerinde sayılırken 4'te 0 yapanların oyları geçersiz sayılacak. Tabii bu rakamlar Pazar gecesi belirlenecek. Yani 4'te 4 yapmak için henüz geç değil?
Oylama hakkında bilgi verdikten sonra haftanın adaylarına göz atalım:
Edward Norton'dan Phillip Seymour Hoffman katkılı bir suç filmi:
25th Hour
Filmin konusu:
Filmin fragmanı:
Belçika sinemasından:
Ben X
Filmin konusu:
Filmin fragmanı:
Yaşayan efsane Jack Nicholson'ın kariyerinin 12. ve son Oscar adaylığını kazandıran filmi:
About Schmidt
Filmin konusu:
Filmin fragmanı:
İki efsaneden Robert de Niro'ya Oscar, Robin Williams'a Altın Küre adaylığı kazandıran:
Awakenings
Filmin konusu:
Filmin fragmanı:
@Titanium, @Danger UA!, @Maskeli Fedai, @mrt-06, @Harunnn60, @Yiğitt, @crazymurat31, @-potterhead-, @Tolstoyevski, @Aserat, @gundix123, @Arslan Bey, @Çiğdem-, @sokak sanati, @Tzira, @sürgünüm, @ihearyourvoice
Birlikte film seçip, birlikte izleyip, birlikte yorumladığımız Fav10 Film Kulübünde 3. hafta oylaması Pazar akşamına dek sürecek...
Bu sezonki yeni uygulama gereği oylanacak filmlerde önceki haftalarda film izleyenlerin oyları daha değerli sayılacak.
İlk iki haftada 4'te 4 yapan kişilerin oyları 3 puan değerinde olacak. İlk iki haftada 4'te 3 veya 4'te 2 yapanların oyları 2 puan değerinde olacak. İlk iki haftada 4'te 1 yapanların oyları 1 puan değerinde sayılırken 4'te 0 yapanların oyları geçersiz sayılacak. Tabii bu rakamlar Pazar gecesi belirlenecek. Yani 4'te 4 yapmak için henüz geç değil?
Oylama hakkında bilgi verdikten sonra haftanın adaylarına göz atalım:
Edward Norton'dan Phillip Seymour Hoffman katkılı bir suç filmi:
25th Hour
Filmin konusu:
Monty Brogan, tüm hayatını muhtelif suçların içerisinde debelenerek harcamıştır. Ancak artık kaçacak gücü kalmamış ve aynasızlar karşısında yenilmiştir. Tam yedi yıllık bir cezaya çarptırılmıştır. Artık hapse girmeden önce, dışarıdaki hayatında ise sadece yirmi dört saati kalmıştır. Bu kısa süreyi en yakın arkadaşlarıyla ve sevdiği kadınla, son derece sıradan bir günmüş gibi geçirmeye karar verir. Ancak vakit ilerledikçe Brogan'ın hayatındaki sürprizler birer birer patlamaya devam edeceklerdir.
Filmin fragmanı:
Belçika sinemasından:
Ben X
Ben X (2007) - IMDb
Directed by Nic Balthazar. With Marijke Pinoy, Greg Timmermans, Cesar De Sutter, Gilles De Schryver. As an alternative to getting bullied at school, an autistic teenager retreats into the world of online role-playing games.
www.imdb.com
Filmin konusu:
Flamanca'da "Ben X"in manası "Ben Bir Hiçim" anlamına gelmektedir. Orijinali "Ik ben iks" olan bu deyimden esinlenerek adını alan filmde, otizm hastası olan Ben'in çevresiyle olan uyum problemleri ele alınıyor. Archlord isimli internet üzerinden oynanan rol yapma oyununda, Ben'in yarattığı türev kişilik karizmatik ve güçlü bir karakterdir. Ancak gerçekte durum tam tersidir. Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan, "kaybeden" bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca işler Ben için farklı bir hâl alacaktır. Nic Balthazar'ın kendi romanından sinemaya uyarladığı Belçika'nın adayı olarak Oscar yarışına gönderilmiş olan Ben X, ülkemizde de İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından Fipresci Ödülü'ne layık görülen film aynı zamanda Montreal Film Festivali'nde de Grand Prix Ödülü'nü kazandı.
Filmin fragmanı:
Yaşayan efsane Jack Nicholson'ın kariyerinin 12. ve son Oscar adaylığını kazandıran filmi:
About Schmidt
Filmin konusu:
Hayatı, ailesi ve işiyle meşgulken herhangi bir sorun yaşamayan Schmidt, emekliliğinin ardından karısını kaybetmesiyle tepetaklak olur. Üstelik kızı da, uygun olmayan bir adamla evlenme planları yapmaktadır. Geniş bir arazide bir uçandairenin açtığı kocaman bir boşluğa benzeyen yaşamına bir anlam katmak isteyen orta yaşlı adamımız; hem kendi yaşamını gözden geçirmek, hem de kızının yapmak üzere olduğu hatayı engellemek üzere bir yolculuğa çıkar.
Filmin fragmanı:
İki efsaneden Robert de Niro'ya Oscar, Robin Williams'a Altın Küre adaylığı kazandıran:
Awakenings
Awakenings (1990) - IMDb
Directed by Penny Marshall. With Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner, Ruth Nelson. The victims of an encephalitis epidemic many years ago have been catatonic ever since, but now a new drug offers the prospect of reviving them.
www.imdb.com
Filmin konusu:
Oliver Sacks’ın kendi hayatını kaleme aldığı aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları anlatır. Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede, daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur.
Filmin fragmanı:
@Titanium, @Danger UA!, @Maskeli Fedai, @mrt-06, @Harunnn60, @Yiğitt, @crazymurat31, @-potterhead-, @Tolstoyevski, @Aserat, @gundix123, @Arslan Bey, @Çiğdem-, @sokak sanati, @Tzira, @sürgünüm, @ihearyourvoice
Son düzenleme: