Fav10 Film Kulübü 12. Sezon | Film Seçimi - 1. Hafta

Hangi filmleri izleyelim?


  • Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü'nde yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz. 11. sezonun sonuçları yarın açıklanacak ve kapanış etkinlikleri yarın başlayacak. Fakat bir yandan da 12. sezona hız kesmeden devam ediyoruz. Yeni sezon için sabırsızlanan arkadaşları daha fazla bekletmemek için 12. sezon oylamalarına hemen başlıyoruz. :Z

Bu sezon daha önce açıkladığımız üzere BluTV filmlerine özel bir seçkiyi izleyeceğiz. İlk hafta yaklaşık 10 gün sürecek, ikinci hafta tamamlandıktan sonra da her iki hafta için toplam 10 günlük ek süre olacak.

İstediğiniz sayıda film seçebilirsiniz. Film sayısı tamamen oy sayılarına, filmlere olan ilgilere göre şekillenecek. %50 civarı oy alacak çoğu filmi etkinlikte görmeniz olası. Herkesi 12. sezona bekliyoruz. :Z

İşte aday filmlerimiz:


Elephant (2003)

ABD / 81 dk / IMDb: 7.2 Metascore: 70

Columbine Lisesi'nde sıradan bir gündür. Öğrenciler kafeteryada oturmuş muhabbet ederlerken kafeye gelen iki öğrenci, gözlerini kırpmadan diğer öğrencileri öldürür. Film, okul cinayetlerine içeriden bakarak cinayetleri işleyen gençlerin birkaç saatini anlatıyor.

Gus Van Sant yönetmenliğindeki film, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı.






İnşaat (2003)

Türkiye / 113 dk / IMDb: 7.2

Nizamettin, oldukça ürkütücü ve suça gömülü bir mafya liderinin şoförüdür. Ali ve Sudi ise hayatlarını bir şekilde kazanabilmek adına onun inşaatında çalışmaktadırlar. Bir gün tamamen koşullar bunu gerektiriyor diye inşaat alanının arka bahçesine ölü bir adamı gömmek durumunda kalırlar. Lakin bu son sefer olmayacaktır… Zira Ali ve Sudi’nin inşaatları, öldürülen insanları gizlice defnetmek adına önemli bir ün kazanacaklardır. Kendilerini boyunlarına kadar bu bataklığa girmiş vaziyette bulan ikili, bu işten bir şekilde kurtulmanın yollarını arayacaklardır.

2000’ler yerli sinemasının önemli filmlerinden olan İnşaat, 12 dalda aday olduğu SİYAD Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu dahil iki ödül kazanmıştı. Filmin kadrosunda Emre Kınay, Şevket Çoruh, Suna Pekuysal, Binnur Kaya, Ahmet Mümtaz Taylan gibi pek çok yıldız isim yer almakta…





Bury My Heart at Wounded Knee (2007)

ABD / 133 dk / IMDb: 7.1

Dee Brown’un 1970 tarihli romanından uyarlanan, ABD’nin batıya doğru genişlerken yerli halkı nasıl yerinden ettiğine kronolojik bir bakış sunan HBO filmi.

Film, yayınlandığı yıl 17 dalda Emmy ödülüne aday olurken bunlardan “en iyi tv filmi” dahil 6 tanesini kazanmayı başardı…







I Am Love (2010)

İtalya / 120 dk / IMDb: 7.0 Metascore: 79

Recchi ailesi için her şey, sahip oldukları şirketin hisselerini Tancredi ve oğlu Eduordo Jr. arasında bölüşme kararıyla başlar. Eduordo'nun aslında başka planları vardır. Yetenekli bir şef olan Antonio ile birlikte bir restoran açmayı düşünmektedir. Tancredi'nin eşi ve Eduordo'nun annesi Emma'nın hayatı dolaylı olarak bu kararla değişir. Bir Rus göçmeni olan ve İtalya'daki yaşama uyum sağlamaya çalışan Emma'nın tüm düzeni, Antonio'ya aşık olması ile bozulur. Bu tutkulu aşk hikayesi, tüm ailenin dengelerini alt üst edecektir.

Call Me by Your Name ile sükse yapan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun en ünlü yapımlarından olan film, pek çok prestijli ödül ve adaylık kazandı. Filmin başrolünde Tilda Swinton yer alıyor…






Taste of Cherry (1997)

İran - Fransa / 95 dk / IMDb: 7.8 Metascore: 80

Bay Badii yolculuğu esnasında üç farklı kişiden intiharından sonra kendisini gömmesini rica eder: Kürt bir askerden, Afgan bir öğretmenden ve yaşlı Türk bir tahnitçiden. Aralarından sadece biri bu teklifi kabul eder. Ancak Bay Badii bu yolculuğu esnasında bu kişilerden hayat dersi niteliğinde pek çok şey öğrenecektir.

İranlı efsane yönetmen Abbas Kiarostami’nin önemli filmlerinden biri olan bu film, gösterime girdiği yıl Cannes’da Altın Palmiye ödülünün sahibi olmuştu…






Dead Man (1995)

ABD / 121 dk / IMDb: 7.6 Metascore: 62

1800'lü yıllarda hayatta önemli bir şeye sahip olmayan ve son derece sıradan bir yaşam süren William Blake isimli bir genç, farklı bir deneyim yaşamak adına yaşadığı toprakları terk edip, bilmediği bir yerde yeni bir hayata atılmaya karar verir. Çıktığı yolculuk ise onu hem fiziksel hem de ruhsal anlamda değiştirecek bir deneyimin başlangıcı olacaktır. Son derece kötü bir anında karşılaştığı 'Hiç Kimse' adındaki Amerikan yerlisi, Blake'in aynı isimdeki, ölmüş bir şair olan William Blake olduğuna inanır. 'Hiç Kimse' ile birlikte atılacağı bu yolculuk, William Blake'in sıradışı bir şekilde bambaşka bir insana dönüşmesine neden olur.

Jim Jarmusch’un genel izleyiciyi en çok yakalayan filmlerinden olan filmin başrolünde Johnny Depp yer alıyor.







The Son’s Room (2001)

İtalya / 99 dk / IMDb: 7.3 Metascore: 73

2001 yılında Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or kazanan film, oğullarını dalış sırasında aniden kaybeden bir ailenin, acı gerçeklerle yüzleşmesini ve duygusal travma ile başetmek zorunda kalmasını anlatıyor.





Dolls (2002)

Japonya / 114 dk. / IMDb: 7.6 Metascore: 71

Film, ölümsüz aşkı anlatan 3 hikayeden oluşuyor. Matsumoto ve Sawako, bir zamanlar mutlu bir çifttirler ancak ailelerinin müdahelesi ve baskılarındaki başarı onları, trajik bir seçim yapmaya zorlar. Hiro, yaşlanmakta olan bir patrondur. 30 yıl önce fakir bir fabrika işçisiyken hayallerinin peşinden gidebilmek için kendisini çok seven kız arkadaşını yüzüstü bırakmıştır. Şimdi ise bir zamanlar onunla buluştukları parka geri dönmüştür. Haruna, vaktinin çoğunu denize bakarak geçirir. O güzel yüzü şimdi bandajlarla örtülüdür. Kısa bir süre öncesine kadar TV şov dünyasında ve imza günlerinde yaşayan başarılı bir pop stardı. Onun en büyük hayranı, Nukui, bunu ispat etmenin peşindedir.

Film, SİYAD tarafından yılın en iyi 3. yabancı filmi seçildi…






Under the Sand (2000)

Fransa / 92 dk / IMDb: 7.1 Metascore: 86

Paris Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı Profesörü olan Marie, 25 yıllık eşi Jean ile birlikte her yaz olduğu gibi tatile çıkar. Her zamanki gibi zamanlarını deniz kenarında geçirmeye başlarlar. Marie kumsaldaki şekerlemesinden uyandığında yüzmeye giden kocasının dönmemiş olduğunu fark eder. Kimse Jean'dan tek bir iz bile bulamaz. Boğulmuş mudur yoksa kaçmış mıdır?

Film, bir François Ozon filmi…





In Syria (2017)

Belçika / 85 dk / IMDb: 7.0

Suriye, Şam’da çatışmalar hala sürmektedir. Tüm bu kaosun ortasında bir apartman dairesinde hayat hala devam etmektedir. Kocasına ulaşamayan Oum’un tek derdi, ailesini bir gün daha keskin nişancıların mermilerinden ve savaşın tehlikelerinden korumaktır. Dışarıdan ne zaman ani bir tehlike belirse, Oum baskın otoritesiyle evdeki kayınbabasından kızlarına kadar herkesi yönlendirir. Peki bir gün evi silahlı adamlar bastığında ve onlarla tek başına yüzleşmek zorunda kaldığında Oum, yine bu kadar güçlü kalabilecek midir?

Güncel bir konuya eğilen film, pek çok festivalden ödülle dönmeyi başardı…






The Motorcycle Diaries (2004)

Brezilya - Arjantin - Şili - ABD ve diğerleri / 126 dk / IMDb: 7.8 Metascore: 75

1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

BAFTA’da en iyi yabancı film ödülü kazanan film, Oscar’da en iyi müzik ödülünü ve senaryo adaylığını kazandı…




Grey Gardens (2009)

ABD / 104 dk / IMDb: 7.4

ABD’nin eski First Lady’si Jacqueline Kennedy Onassis’in teyzesi Edith Bouvier Beal’in gerçek hayat hikayesinden uyarlanan filmde, sosyetenin tanınmış simalarından Edith’in hastalığı üzerine yanına gelen kızı Edie ile başından geçenler anlatılıyor.

6 dalda Emmy kazanan bu HBO filminde Drew Barrymore Emmy adaylığı, Jessica Lange ise Emmy ödülü kazanmıştı…


Not: Film özetleri BluTV'den alıntıdır. Tüm filmleri BluTV üyeliği alarak izleyebilirsiniz...

@bazinga @mesmeso @Sherlock @MEnes @serhatt @phoebebuffay @Araf @Aserat @soo @Özgür @dreamy @-potterhead- @Dosi @Tolstoyevski @Maskeli Fedai @The_Erinch ve ilgilenen herkes...
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Aşırı yoğun bir zamanda geldi 🤦🏻‍♀️ sabaha karşı oylarım :A
Hayırlı olsun @bazinga :Z
Hediyemi bekliyorum :A
Sabaha karşı mı :eek: :A Hayırlı olsun bu arada hediyen :A

Baskı gibi olmasın ama Dead Man'e da göz atarsın, ben de yeniden izlemiş olurum bu vesileyle :A @Araf
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Filmlerle ilgili birkaç kelam edeyim:
  • İnşaat: Çok iyi bir filmdi, keyifli bir film. O filmdeki inşaat, sıradan inşaat değil. Neyse sürprizbozan olmasın.
  • Taste of Cherry: Abbas Kiyarüstemi abim öyle bir konu işliyor ki, intihar konusu. Film çok ağır ama işlenen konu Orta Doğu için cesur bir konu.
  • Dead Man: Daha bugün izledim, tam bir sanat filmi. Western'e farklı bir bakış.
  • Dolls, In Syriated, I Am Love, Under the Sand: BluTV izleme istemdeki filmlerdendi.
  • The Motorcycle Diaries: El Che'nin hayatının anlatıldığı ve uzun zamandır arşivimde olan ama bir türlü izleyemediğim film.
Genel olarak gördüğüm filmler çıktı, zaten BluTV'nin çok büyük bir film arşivi yok. Genel olarak kaliteli filmler olduğunu söyleyebilirim. Filmleri biraz düşünüp seçeceğim.
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Elephant, The Soon's Room ve The Motorcycle Diaries'ı izlemiştim. Onlara oy kullandım. Ekstra olarak:
I Am Love
Under The Sand
Grey Gardens
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

slhttnmtl

Favori Üye
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
27,107
Reaksiyon puanı
24,021
Puanı
1,060
Konum
Denizli
11. sezona katılmadığım için pişman olmuştum, bunda elimden geldiğince çok film izlemeye çalışacağım. :A Oylamaya da katılmak istemiyorum, sürpriz olsun. :A
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Elephant seçilirse sevilip sevilmeyeceğini merak ediyorum. Farklı bir filmdi. Ben son kısımları biraz yavan bulsam da çok beğenmiştim. :A
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Hazır Blutv üyeliğim varken bu sezona ben de katılmayı düşünüyorum. Filmleri pek tanımıyorum, hangi filme oy vereyim diye düşünürken konulara falan baka baka 7 tane oy verirken buldum kendimi. Umarım izlediğim ve yorumladığım film sayısı da bu kadar olur :A
 
  • Harika
  • Beğendim
Reactions: Araf and bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Yok, onu izledim ben. İzlemeyen varsa etkinlikten bağımsız izlesin bence. Şahane filmdi. :A
Onu ben de izledim. Bu filmlerin hiçbirini izlemedin mi yani şimdi sen? Ben araya izlediklerini de serpiştirdiğini düşünüyordum. :A
 
Son düzenleme:

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Oylarımı sadece sürelere göre kullandım. Yarın gece daha detaylı okuyup duruma göre değiştiririm belki. Bir tane hariç diğer hepsi baya oy almış. Diğeride 3 gerçi. O da alır gibi :A

Oyladıklarım:
Elephant
Taste of Cherry
The Son's Room
Under the Sand
In Syria
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Evet, amaç birlikte yeni filmler keşfetmek zaten. Yoksa niye kendi sevdiğim filmleri size izletmekle uğraşayım. :A
Forumun genelini düşünmek lazım mesela, kaliteliyse izletmeli. Bir de diyor "kendi sevdiğim filmleri" diye, bilerek izlettirmemek için çalışıyor gibi. :A Seçilirse izlenir sonuç olarak, sen de ya izler yorumlarsın ya da yorumunu yapar geçersin. Neyse, senin bileceğin iş, yapacak bir şey yok. Sonra filmdeki puanlar neden düşük geldi diye düşünür dururuz. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga