Bir söz vermişiz arkasında duracağız forum açık kalmaya devam edecek.
Zaten konuda ilk gelen tepkilerden sonraki kısa süreçte bu yöndeki tavrımı belirtmiştim.
Mesele hiçbir zaman maddi olmadı. Zaten maddi olsa kapatmayı değil satmayı düşünürdüm ve iyi de para kazanırdım. Fakat manevi boyutundan rahatsızım. Bana hala konu kilitlensin diye mention atanlar var. Yok falanca ceza haksızmış ne biçim yönetimin var diye mesaj atanlar var. Artık bu tip şeylerle uğraşmaktan sıkıldım. Geçen gün verdiğim yönetim değişikliği kararı da aslında bu tip mesajlarla birlikte oluştu. Fakat gördüm ki bu karar da çözüm olmadı. Aksine bana düşman olan bir kesim oluşmaya başladı.
Yabancı dizi ve film bölümlerinin benim kontrolü bırakmamdan sonra bir anda terk edilmişe dönmesi de ayrıca hayal kırıklığı oldu. O bölümler için çok emek verdim ve belli bir noktaya gelmesini sağladık birlikte. Forumun en kaliteli bölümleriydi ama ben devam ettiremez hale gelince bir anda dağıldı. Kimse kurtarmadı, kurtarma telaşına düşmedi.
Ama evet bu konuda yazılan bazı mesajlar bile forumu aslında hala ne kadar sevdiğimi görmeme neden oldu. Tüm bu olayları tekrar gözden geçirip son kararı vereceğim. Şu an kesin olan şeyler:
- Anasayfadaki wordpress sistemi kaldırılıyor. Sadece forum şeklinde yola devam. Hem konu açmak kolaylaşmış olacak hem de başarısız bir oluşumun yük oluşturması engellenecek.
- Forumda geriye yönelik temizlik olacak. Eski üyelerin silinmesine başlandı bile. Arama vb fonksiyonlar daha sorunsuz çalışacak. Database kaynaklı hatalar azalacak.
- Adminliğe devam etmeyeceğim, teknik desteğe zorunlu durumlar için devam. (Zaten adminliğe @mrt-06'nın yokluğunda geçici ve mecburi olarak geri dönmüştüm.)