TVen Eski Dizileri İzliyoruz 3.Bölüm

En Beğendiğiniz Sahne Hangisi?

• Elveda Rumeli (Vahide'nin ölümü)

Oy: 6 24.0%
  • Avrupa Yakası (Burhan'ın Çantası)

Oy: 12 48.0%
  • Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Osman'ın Tokat Yemesi)

Oy: 13 52.0%
  • Yılan Hikayesi (Zeyno'nun Vurulması)

Oy: 9 36.0%
  • Maalesef Hiçbirini İzlemedim...

Oy: 1 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
Avrupa Yakası ve ÖBGZ işaretledim.
Eline sağlık @mrt-06
Boş bir vaktimde diğer sahnelere de göz atarım😊

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Osman'ın Tokat Yemesi) sahnesi Türk TV tarihinin en başarılı sahnelerinden.

İkinci tercihim de Yılan Hikayesi oldu.

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Adamın soyadı bile Altıntop, Gülse Birsel entel görünen homofobiklerin başında geliyor. Mesela şu da Jet Sosyete'deki son vakası, millet gay kelimesinin sansürüme takmış ama homofobiklik zirve, gay olmak kötü ve hastalıkmış gibi lanse ediliyor...

Çok dikkat ettiğini düşünmüyorum ben de ama çanta sahnesinde yoktu bir şey. Burhanın deliliği o. :A Altıntop soyadı bir marka çok yakışıyor. :A

• Sinir Bozucu
Reactions: blacklion
Değil işte resmen homofobiklik akıyor, Gülse'yi sakın aklama bu durumdan dolayı. Avrupa Yakası benim de en sevdiğim dizilerden biri olsa da o karakter üzerinden homofobikliğin zirvesini gördük maalesef... Çantadan muz çıkması? Muzu çıkarırken cinselliğe vurgu yapıyorlar, ceza almayacağını bilse dildo yazardı bu kadın o sahnede...

Haha Burhan'ımı fantezilerine katma. :A

• Güldürdün
Değil işte resmen homofobiklik akıyor, Gülse'yi sakın aklama bu durumdan dolayı. Avrupa Yakası benim de en sevdiğim dizilerden biri olsa da o karakter üzerinden homofobikliğin zirvesini gördük maalesef... Çantadan muz çıkması? Muzu çıkarırken cinselliğe vurgu yapıyorlar, ceza almayacağını bilse dildo yazardı bu kadın o sahnede...
Haha Burhan'ımı fantezilerine katma. :A
Bu biraz da Türk komedi kültüründe var, Gülse sadece Türk halkının güleceği şeyleri kullanıyor bence özel olarak homofobik birisi olduğunu düşünmüyorum. Mesela Resul Ertaş da Cennet Mahallesi, Akasya Durağı vs dizilerinde hep eşcinsel karakterler üzerinden komedi yaptı, Gani Müjde keza hatta Kemal Sunal filmleri.. Bu bir güldürü öğesi olarak görülüyor.. İşin asıl buradaki korkunç boyutu gay lafının 2020 Türkiyesinde sansürlenmesi...

Konu Jet Sosyete olduğu için dedim ama genel olarak bu komedi dizilerindeki gay karakteri üzerinden güldürme olayı homofobikligi fazlasıyla tetikliyor. Artık 2020'deyiz yani bir insan feminen olduğu için veya kadınsı bir eşcinsel olduğu için gülünmemeli. Oyuncuların da biraz karsi çıkması lazım böyle sahnelere veya yönetmenlerin. Yazanlar komik olsun diye ekliyorsa bile çıkarmaları gerek. Bu durum çünkü insanların yaşam tarzına saygısızlık ve suç aslında. Bugüne kadar bir tek Hazal Kaya karşı çıkmıştı galiba bir oyuncu olarak bu eşcinsel karakter olayına Bizim Hikaye'de öyle bir karakteri istememişti. Hoş İan öyle bir karakter değildi Shameless'ta ama bizde niyeyse gülünsün diye feminen ve komik diyaloglar eklerlerdi kesin. Kiralık Aşk'taki Koray gibi... Artık gerçekten hayatın içinden karakterler görelim istiyorum insanları güldürmek için yaratılan değil. Feminen veya kadınsı karakterleri de hayatın içinden olacak şekilde yazmalılar...
Evet bu açıdan sen de haklısın tabii...

• Beğendim